lördag 8 juni 2019

Grönt


Oj, vad det gick snabbt! Alltid samma sak, man hinner inte med. Rätt som det är, så är det sommar och därute är naturen alldeles fantastisk.... och så GRÖN. Nyss var det ju alldeles grått och kalt... men ok, det var någon månad sedan... och  precis som vanligt, så har det gröna, det sköna, det vackra och vidunderliga som försommaren erbjuder, överrumplat mej.


Maj var kall, och så kom juni... och det blev SUPERVARMT... och grönt. Och blomrikt.


Premiärbadet är avklarat. Ovanligt sent detta år. Det blåste ordentligt i Halmstad på Kristi Himmelsfärdsdag, inte jätteläge för långdopp för glasögonprydd tant. Men ganska så skönt var det allt i vattnet.


Bara en vecka kvar av skolterminen.  Sen är det sommarlov! Mitt sista. Många tycker väl att jag är knäpp som fortsätter att jobba, trots att det är grönt för mig att sluta direkt. Men jag vill inte sluta....än. Men sista året kommer det att bli, ska verkligen gå in för att göra allt för sista gången, under kommande läsåret.


Trodde att det var grönt för oss att jobba som vi planerat, vi som ska dela på ett par klasser. Men så var det tydligen inte. Jag har nog aldrig blivit så ledsen och känt mig så nedtryckt, som jag gjorde efter onsdagens konferens. Ensam om det, det var jag inte.
Utifrån skolledarperspektiv pratas det om att vi är medarbetare. Inte sjutton är det så, vi är verkliga gräsrötter.... och jag tror inte att skolledarna har det bättre, de som är klämda mellan makthavande politiker och oss, där längst ner.
Hoppas att det reder ut sig, så att det känns grönt att jobba det här sista året.


Det växer och frodas i rabatter, i växthus, i pallkragar.
Något har hänt med den köpta planteringsjorden detta år. Jorden är full med ogräsfrön. Det är inte ok, det är ett aber att det ska vara grönt mellan det riktiga gröna trots att man bara använt ny köpejord. Det räcker med att rensa ogräs i grönsaksland ( som inte är pallkragar) och i perennrabatter.


 Gurkorna ville inte vara med på bild, men vi har faktiskt redan flera gurkor på gång på denna plantan. Hemodlat grönt, det känns bra.

Och en sak fattar jag inte.... apropå EU-valet för två veckor sedan.... hur i helskotta kunde man låta bli att rösta grönt. Att sommaren fortsätter att vara grön och full med växtkraft, det är ju det enda som har betydelse för jordens framtid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas