söndag 16 juni 2019

Söndagsutflykt


- Nu blommar det nog som mest i Nolgården Näs -reservatet, sa jag till C-E i morse. Dessutom har jag hittat en - nej två - geocachingrundor i Vartofta. Läge för en söndagsutflykt?

Sagt och gjort, cacher in i gps, mackor och kaffe ner i ryggsäck, kameror i väska och ficka.

Fina vägar att köra på, massor av blommor utmed vägkanterna.

Vartoftaslingan var rolig och med bra cacher.


Den första slingan, det var runt ett synnerligen välskött elljusspår. Den andra slingan var en utvidgning av den första, utmed det ganska så igenvuxna femkilometer-spåret.
Tjugoen cacher funna och ett fall för tanten. Det gick bra och tur är det, för det hade inte varit lätt att komma fram med räddningsfordon i terrängen.


Nyponrosen utmed det igenvuxna, lite otillgängliga spåret, fick mig att tänka på Inga, forjoi. Jag saknar henne ännu. Mycket. Tog en väldigt vacker bild på en nyponros på en av våra gemensamma rundor, och de vackra rosa blommorna, mitt ute i det lite oländiga, förde tanken till henne.

Rolig runda, lättfunna cacher. Toppen!


Dags för lunch, innan vi begav oss mot det egentliga målet för utflykten.
På Ålleberg ligger en liten oansenlig restaurang, där man serverar den bästa mat man kan få, och där utsikten från terrassen är milsvid.
Dagens rätt var en ljuvligt god fisk och skaldjurssoppa. Sallad till.... grönkålssallad ( mums)... och kaka till kaffet. Synnerligen prisvärt ställe!


Så var det dags att åka till slutmålet och återse den bekanta vyn. Jag gillar konstrasterna.


Hundra meter på avbetad mark, sedan ut i paradiset... ut i reservatet.
Rödkämpe!


Blodnäva


Drakblomma


Det sällsynta fjädergräset.


Rekordsommar för fjädergräs, liksom för så många andra växter. Förra årets torrsommar påverkade av någon anledning positivt!



Drakblomma och näva.


Trollsmultron och solvända.


Mängder av nävor.


Getramsen var nästan överblommad.


Brudbröd och tjärblomster och en vit växt som jag inte vet namnet på. Något med madra tror jag det var. Har inte sett den tidigare.


Backklöver.


Och även Nolgården Näs, hade sin egen nyponros.
En fantastisk plats! Besök rekommenderas... snarast, för nu blommar det som mest!

Bilderna kunde varit bättre... det gick lite snabbt och en inställning på den ena kameran var inte den jag tänkt mig. Men lite njuta, det kan man göra via bilderna ändå.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas