lördag 31 augusti 2024

Sista augusti

 Sista dagen i augusti. Tycker att den månaden varit ganska lång.  En månad, då jag helt plötsligt gick från timanställd till tillsvidareanställd. En månad då alla tre barnbarnen blev skolbarn. En månad då det både äntligen blev en liten tripp som gick längre än till Halmstad.


Havet lyste blått och inbjudande, då vi tog en tur till Halmstad idag.  Vädret var  så fint, att det verkligen lockade till en dagstripp till stugan.




Johanna och killarna kände också för lite havsluft. Och mjuk sand att gräva i. Lite vind på stranden. Bra att gräva sej en grop.


Läge för ett bad! Absolut. Gick till handikappsbadet. Så slipper man gå hundra meter ut i det långgrunda vattnet för att kunna bada ordentligt. Tyvärr var det en massa sand i vattnet. Det hade slammats upp under stormen för några dagar sedan. Brunt vatten ser inte så inbjudande ut. Men det gäller att bita ihop och ta badet i det vatten som finns. Faktum är att det var riktigt gott och det kändes inte ofräscht.


En fin dag i gott sällskap. Blev snabbt lite kyligt när solen sjönk närmare horisonten. Gott att åka hemåt då. Det gäller att ta tillvara de sista sommardagarna. I morgon är det september.

17 kommentarer:

  1. Sommarens sista härliga dagar. Fina foton, du är bra på att ta sådana. Minnen som blir goda karameller att suga på när hösten snart tar över helt. Ha det fortsatt bra och njut !
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas på fler fina sensommardagar. September kan vara fin.Tack! Kram

      Radera
  2. Fin augusti, vi var på bio och såg en bra film om en Halmstadsgrupp. Svala nätter och härliga soliga dagar fortsätter.

    SvaraRadera
  3. En händelserik augustimånad och nu är vi inne i september.
    Vilken bra dag det blev och så skönt med ett bad dessutom. Man får passa på för vem vet när det blir för kallt i vattnet, eller i luften med för den delen.

    Önskar en fin söndag nu!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så är det. Tråkigt bara med det grumliga vattnet. Kommer inte ihåg att det var så förr. Detsamma

      Radera
  4. Jag fattar inte att det är September nu! De två senaste kvällarna och morgnarna har varit riktigt kyliga.
    Fick bilder från Yngsta, som också är i Halmstad i helgen. De var och badade såklart. Det var vi också. Hoppas det hinns med lite strand idag också, dels har vi gäster, dels ska vi ta med grejor hem. Det ska delas och lastas osv…
    God söndag! Eval8

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man får passa på att njuta de sista sommardagarna.

      Radera
  5. Vilken fin sensommardag, och ja...nu är vi inne i september, hoppas den också blir fin!
    Kram

    SvaraRadera
  6. Fina somriga bilder.
    Idag gjorde vi mossen!

    SvaraRadera
  7. Visst var där fint?

    SvaraRadera
  8. Ser riktigt fint ut! Jag hade höstkänslor häromdagen men dom flög sin kos. Trots att det är september idag har jag ändå sommarkänslor.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vädret påverkar. Mörkret är det tråkiga..

      Radera
  9. Du behöver inte vara inloggad för att kommentera, det är inte jag nu. Jag kan välja anonym, eller namn/webbadress (klicka där och välj)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Funkar inte på er som man tidigare behövde markera bilar, cyklar, trafikljus, brandposter mm på. Konstigt

      Radera
  10. Ni har ett verkligt paradis ! Riktigt avis blir jag som aldrig vistas på sandstränder...men havet! Det var såå länge sen jag fick doppa mig i saltvatten!

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas