torsdag 19 februari 2009

Gympa gör gigantisk gammal gumma gott.





Det är nog tolv år sedan som fantastiska K pratade sig varm om gympan, som hon var med på två gånger i veckan. Jag tyckte inte att det lät klokt, åka i väg TVÅ gånger i veckan, hur kunde man ha tid för det????
"Det gäller att prioritera", sa K.
I tolv år har jag prioriterat. Gympan har gått före det mesta. Oftast två gånger i veckan. Det har varit aerobics, step, step-styrka, kondition, step-kondition. Spinning testade jag en gång. Inte min "cup of tea". En period gick jag på gym - ganska kul, men ensamt. Gruppgympa till medryckande musik är klart bäst för mig.
De första åren så var var vi ganska många mammor som hade våra tonårsdöttrar med på samma gympapass. I dag har döttrarna blivit vuxna, bara gummorna finns kvar.
Trots att jag volymmässigt blivit 20 % mer gumma under åren, åldermässigt något mer än 20 % det samma, så känns det bra att få röra på sig så svetten skvalar en eller två gånger i veckan.
Trots att rumpan och ryggen fortfarande ömmar, så fick entusiastiska gympaledaren A igång saltutsöndringen även idag --- trots att det kändes väldig, väldigt tungt innan vi kom i gång!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas