tisdag 23 juli 2013

Bad och böcker


Denna fantastiska sommar!
Känns så gott, för när vi fått känna solstek och vattensvalk under ett antal sommardagar, då blir inte hösten så tung.
Då kan det t.o.m kännas skönt när temperaturen faller under 20 grader och när tillvaron går tillbaka till det normala.
Denna sommaren har varit en sommar i flyg och fläng och i ett underbart väder.
En riktig regndag på hela sommaren, och då passade jag på att städa lite skåp och lådor.
Tur att det blev av då, för nu när det är solskenssommar, då är det mest bad och böcker som gäller för gammal tant.
Och någon enstaka - och då menar jag enstaka- burk.


Efter hemkomsten från Tjörn blev det en dag på stranden, på favoritbadplatsen Gusjön, i Nissans vattensystem.
Vet ingen härligare simsjö... simmade flera hundra meter utmed stranden och bara njöt.
Ut till flotten beger sig inte gammal tant längre, det är så djupt där ute och tant tycker att det känns mycket mera tryggt att simma med bottenkänning.
Läste ut Anna Janssons bok "När skönheten kom till Bro." Maria Wern heter polisen, som i flera tv-serier spelats av Ewa Röse. Nä, jag tycker nog inte att Janssons böcker hör till de bästa.... men en sak fattade jag när jag läste den här boken, det är Maria Werns son Emil som figurerar i ett antal barnböcker som kommit ut de senaste åren.
Får ta och läsa någon av dem när skolan börjar.
Än så länge är det "min" litteratur som gäller, tids nog blir det att läsa den pedagogiska litteratur jag beställt samt en del barn/ungdomsböcker.


Igår var det så dags för en ny tur till stugan i Halmsatd.
Riktigt ljuvligt var det på stranden och i vattnet.
Gammal tant tycker numera att det räcker att exponera sig för solen ett par timmar per dag, så det blev till att läsa i skuggan, samt ta cykeltur och hitta en cache... och inte hitta ohintad annan under eftermiddagen.
Nu har jag tagit nästan alla cacher i närheten av Östra stranden och centrum... det blir till att fortsätta och leta cacher utmed prins Bertils stig fortsättningsvis. Igår var det för varmt, tyckte jag, att  cykla bort till Tylösand.
Men det blev två cykelturer, efter cachingrundan till Folkets Park och en bit inåt centrum så åkte vi hem och bytte om och trampade sedan in till stan för att äta.
Att cykla i Halmstad, det är verkligen toppen!


Vi började dagen med ytterligare en tramptur genom lindallen väster om stationen och in till centrum.
Idag var jag sugen på att shoppa, och då blev det så. Två klänningar, en tröja, två armbandsur bl.a.
Efter det var det strandläge igen och avslutningsvis iskugganläsning.
Gårdagens bok var superbra, mycket välskriven och med en tankeväckande handling.... en mördare behöver inte vara kriminell, dålig människa, misslyckad... "I stundens hetta" av Viveka Sten, rekommenderas verkligen.
Idag har jag läst tre fjärdedelar av "Little Bee". Också intressant läsning om kulturkrockar och i-land/u-landsproblem.

I morrn ska det bli molnigare... känns ganska ok... i morrn blir det inte så mycket tid för bad... men absolut för bok. På eftermiddagen ska vi bege oss i väg på en rolig sommartradition... vi ska åka till Gunnebo och se teater!

3 kommentarer:

  1. Inget bad här, men lite läsning. Inte mycket cachande heller, bara planering. Imorgon drar vi till Karlskrona för några dagar. Skönt att kunna göra det man orkar och gillar. Ha det så trevligt på teatern och i skuggan! Det är där jag också håller till - i skuggan.

    SvaraRadera
  2. När jag läser ditt inlägg blir jag ännu mer sugen på semester... Jag har endast två veckor kvar - sedan är det min tur att leva latemansdagar ett tag... Undrar vad jag ska hitta på, det beror väldigt mycket på hur vädret är då! Fortsätt njut... tids nog kommer höst och "måste-läsande" och regn och rusk och kyla... jobb och slit och allt vad det nu kan vara...

    SvaraRadera
  3. Efter lång vinter är vi väl värda denna underbara sommar så strunt du i skåp och annat. NJUT! Tack för boktipsen. Sådana kommer väl till pass och sommarläsning i skugga eller sol är något speciellt. Ta väl hand om dig!

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas