söndag 15 mars 2015

Fars och fynd

Ojdå, jag råkade boka teaterbiljetter till den kväll som det var melodifestivalfinal. Ett sån´t elände... eller inte. Tycker väl att såväl svenska som europeiska song contest finalerna är kul att se och höra. Framförallt att höra, för då slipper man ju larvigt mellansnack och ointressanta mellanakter.
Så jag lyssnade igenom alla 12 låtarna på Spotify i går eftermiddag och gjorde min egen lista. Några av låtarna tyckte jag var riktigt dåliga, t.ex. Groupieslåten och Magnus Carlsson -låten. Mer än hälften av låtarna tyckte jag mig ha hört tidigare. Förstår att det inte är lätt att tänka nytt, då alla låtar för länge sedan är gjorda, egentligen. Bara varianter på det gamla.
Min egen bästa-lista stämde väl överens med resultatet. Måns som etta, Mariette som trea,  Hasse som fyra... det var helt rätt... sedan hade jag Linus Svenning som tvåa och Jon Henrik som femma.
Hann hem i tid för att se lyssnarnas omröstning och för att se Måns framföra vinnarlåten, så helt utan melodifestivalfeelingen, det blev jag ändå inte.


Teaterföreställningen som vi besökte, det var en amatörföreställning. Man spelade "Rakt ner i fickan" som var skriven av en av farsfixarnas mästare, Michael Cooney. Läste recensionen om den och den var positiv.Roligt att få skratta någon gång, det är ju inte så säkert att man  får göra om man går på proffsens teaterförställningar. Elände finns det tillräckligt ändå, jag vill gärna skratta åt tokiga förvecklingar när jag går på tetater. Cooney är mästare på att få till sådana... och gårdagens föreställning var inget undantag. Helt galet blev alltihop. Och kul!
Roligt att se duktiga amatörer... och inser att den nog kan vara så,  att man kan vara bra komiker, utan att ha gått treårig teaterutbildning för att bli det. 


Under veckan som gick, publicerades sex nya geocachinggömmor  runt Ösjön i Limmared. Där har det funnits ganska många cacher tidigare, så vi har gått den fina rundan flera gånger, under det att fler och fler burkar gömts utmed stigar och vägar. ( Tror att det är 18 stycken sammanlagt nu)
En utmärkt söndagspromenad blev det, lagom varmt/halvkyligt att promenera ganska så raskt, härligt i solen... det var det fler runt-sjön-vandrare som tyckte.


"Masken"  heter cachegömmaren som gjort Ösjön till sitt eget revir. Det har han gjort med bravur. Det var verkligen omväxlande burkar och gömslen... och ingen var omöjlig ( eller ens speciellt svår) för tant och farbror på 60 +.
Sex fynd blev det runt sjön. Ytterligare tre stycken loggade vi i Limmareds samhälle.
Gillar inte alls att gå omkring bland husen... men samtidigt kan man ju passa på att leta upp enkla gömmor, när man ändå passerar dem.


Löste två mystar igår, två stycken som fanns i Limmaredstrakten. En av dem bestod i att lyssna på hårdrockslåtar och räkna hur många gånger låttiteln förekom i de sex olika låtarna. Eb jättekul uppgift, tyckte tanten, som gärna lyssnar på lagom hård musik. https://www.youtube.com/watch?v=3_OvrGEbMvo - Lady of Winter, var en ny bekantskap för mig, en låt som jag blev störtförtjust i.

Gömman lokaliserades lätt idag. Den andra mysten jag löste, den burken var gömd en bit från samhället, visade det sig. så dit får jag åka en annan gång.


I Värnamo var det myst-event igår. Kollade på några av de nyutkomna kluringarna...och fattade inte någonting av ett par av dem. Vad det gäller mystlösning och geocaching, har jag mycket att lära.  Men det är väldigt kul när man försöker och det lyckas!

Elfsborg slog Hammarby i svenska cupen, det har jag kollat på en annan sida här på datorn. Snart läge att besöka Borås Arena och kolla på den gul-svarte. Fast det får gärna bli lite varmare först.

Kettleworx i kväll....  och de traditionella söndagstelefonsamtalen till döttrarna.

En helg går snabbt... en vecka lika så. Har äntligen gjort alla utvecklingssamtal... trevligt, men lite påhängigt.

Snart är det helg igen... och då är det vår på riktigt, vårdagsjämningshelg! Härligt!

4 kommentarer:

 1. Det är sånt det.......En helg går snabbt och alldeles för snabbt. Nu sitter man här och undrar vart i fridens namn den tog vägen. Ja...helgen alltso. Den försvann som glass i gassande solsken

  Javisst vill man skratta när man tittar på teater eller på tv. Det finns nog mycke elände ute i världen.
  Jättefina bilder. Fint fint.

  Ha nu en ny fin vecka. Nu kör vi.
  Kramkram.

  SvaraRadera
 2. Tittade inte heller på hela mellofinalen. Maken och sonen tittade på något annat på vår TV. Själv satt jag vid datorn och läste loggar som trillade in efter eventet. Hade Svt Play på och hoppade över dit emellanåt. Var nog ganska överens med resultatet.

  Idag blev det en liten tur till Växjö med sonen. Kom just hem och nu är helgen slut. Ha en härlig vårvecka!

  SvaraRadera
 3. Tänk vad mitt cacheintresse minskat. Jag har inte ens loggat årets första! ;-) Tittade efter en häromdagen när jag promenerade i ett friluftsområde, fann den inte, kände mig nöjd ändå! ;-)

  Kul att ni gillade teatern.... Melodifestivalen det vet du hur intresserad jag är av den, så det behöver jag inte nämna...

  Önskar dig en fin vecka!

  SvaraRadera
 4. Det är nyttigt att få skratta. Kanske kan Måns gräva guld i Wien. Jag gillar videon. Annars höll jag på Mariette. Fotboll är ett vårtecken för mig. Kram Bosse

  SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas