söndag 8 mars 2015

Tokiga tanten


I lärarrummet ( förlåt personalrummet), satt den årligen återkommande försäljaren av skor.
Tokiga tanten tänkte inte alls köpa några.  Ingen annan heller, tydligen. Alla lärare satt där och smaskade på sina medhavda mackor, allt för att fylla på välbehövlig energi inför ännu ett matematiskt lyft.

Tokiga tanten tyckte förfärligt synd om den oförarglige försäljaren, och bestämde sig impulsivt och på stående fot ( under det att hon provade ett par färgglada tofflor) att göra mannens dag lite gladare.

I fredags leverades snäll-tofflorna. och tokiga tanten tyckte efter att ha gått en vända med dem, att de inte alls var så tokiga.


Tokiga tanten gillar träning. Ja inte så här lättklätt, och inte heller med boll, för att träffa bollar, det är blir alldeles tokigt för tanten.

Men träning i grupp, det är kul, och oftast så är det ( naturligtvis) så att tokiga tanten är äldst eller bland de äldsta i gruppen. Tanten tänker på allt tokigt som kan hända med en gammal kropp, och brukar försäkra sig om att det finns någon sjukvårdskunnig i gruppen. Tur att vårdpersonal är träningsvilliga, för det brukar alltid finnas någon som kan rycka in om det skulle gå på tok med tanten.
På förrförra kettleworxträningen var det rekord vad det gäller hjälpare. Där fanns två sjuksköterskor, två undersköterskor, en tandsköterska, en brandman.... och en kyrkogårdsvaktmästare, om det skulle gå alldeles på tok.

Tokiga tanten brukar stöna och pusta över alla planer som ska göras för "utifall det värsta ska hända". Med tanke på att hon själv ständigt smider gå-på-tok planer i sitt inre, så kanske hon borde sluta att förarga sig över krisplaner och liknande, för det kanske ändå inte är så tokigt.Idag har tokiga tanten varit bland hästar och hästfolk i över tre timmar.
Heltokigt, med tanke på att hästen hon skulle kolla på, tog sammanlagt tre-fyra minuter på sig att genomföra sina båda ( en lyckad och en halvlyckad) hopprundor.Men vädret var helt ljuvligt, om än på tok för blåsigt. Det var sol från klarblå himmel, vindarna var ganska så ljumma ( iallafall om man hade mössa på) och det var den första (nästan) riktiga vårdagen. Det hade ju varit tokigt att inte vara ute i det härliga vädret.


Dessutom är det ett inte alls tokigt sätt att få träffa dotter och svärson en stund.


Vi hade bestämt oss för att äta söndagslunchen på Höganloft ( Isabergs stugby) på vägen hem, C-E och jag.
Tokiga tanten hade bespetsat sig på de tokgoda rårakorna med stekt fläsk som serveras där. Nu blev det inte så, för huset lockade med filébuffé. Det verkade inte så tokigt, och var heller inte. 
Hoppas bara att denna filé betat på svenska ängar, att äta importerat kött, det anser tanten vara mer än tokigt, ja, helt vansinnigt.

En anledning till att välja filébuffe framför det tilltänkta stekta fläsket, var att dessertbuffé ingick. Tokiga tanten är tokigt svag för sötsaker. Hon testade tre av fyra efterrätter som fanns på buffébordet och kom fram till att de inte var inte så tokiga. Tokigt att äta något som inte är så gott... hoppas att hon kommer ihåg det till nästa gång frestelsen finns där.


Har under det att ljuset återvänt konstaterat att husets fönster är tok-skitiga. Har vid flera tillfällen funderat på att låta fönsterputsningsproffs få göra sitt jobb, då det är dags att bättra på vårutseendet. Idag stod tant inte ut med skiten längre, och gick på fönsterglasen med trasor och putsmedel från Ullared. Det blev inte alls så tokigt. Faktum är, att det blev  betydligt enklare att se bra ut, och betydligt lättare för ljuset att titta in.
Så visst var det lite tokigt att tänka att tokig tant inte längre fixar att göra så att hon ser bättre ut.
Fast... hon funderar lite på hur det blir när, det under eftermiddagen flyende, solljuset kommer tillbaka. I starkt ljus tenderar utseendet att visa på alla de skröpligheter som moln och skymningsljus döljer.

Tokiga tantens helg börjar gå mot sitt slut. Träningen blev inställd idag, då ledaren drabbats av influensa. Helgen blev riktigt bra ändå, med långpromenader både fredag och lördag, och en innehållsrik söndag med mycket frisk luft.

På tisdag är tanten ledig igen. Tokigt kan man tycka, att man får en dags ledigt mitt i terminen, bara för att man läst forskningsbaserade texter inför mattelyftet. Får erkänna att jag visst läst, men långt ifrån tokläst. Men ledig får jag vara ändå. Funderar på en liten cachingrunda. Tokigt att ensam tant ränner runt på okända platser, kan tyckas, men att leta burkar är lite kul ibland. Och att göra något som man tycker är roligt, det kan ju sällan vara så tokigt.

2 kommentarer:

  1. Så tokig kan inte tanten vara. Kände igen mycket och jag är väl inte tokig.
    Skönt med en ledig dag så där mitt i veckan då man kan hitta på något kul.
    Ha en bra vecka och en rolig tisdag.

    SvaraRadera
  2. Det verkar som tokiga tanten gjort både roliga, nyttiga och snälla saker. Vårkramar

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas