lördag 28 mars 2015

Lite lurad.....
... är man ju egentligen.
Det är faktiskt bara mars än, och man tror att det är full vår.
Ett mera "normalt" år skulle det  fortfarande vara snö kvar, skare skulle det vara och njutbar skidåkning på mossarna omkring.
Nu är jag glad för att det inte är ett normalt år, det har varit en fantastiskt bra vinter, för andra året i rad.
Tror att jag skottat snö vid tre, fyra tillfällen bara, C-E mindre än så.

Så egentligen är det bara att inse att det fortfarande kan komma en del snö, även om den inte stannar kvar mer än några timmar, eller kanske dagar.


Fåglarna är nog också lite lurade. När jag hämtade tidningen igår morse, vid pass klockan sex, så var det full morgonkonsert.
Ljuvligt!

En bofinkskille tycks ha bosatt sig alldeles utanför fönstret på vår åk 3-6-länga i skolan.
Den spatserar glatt  omkring längs fönsterblecket och ibland knackar den på fönstret... kanske inte för att få uppmärksamhet av oss... vilket den får.... utan för att attackera den tokige artfränden som hotar honom.
Snacka om att vara lite lurad!


Kom på att jag ska göra processen kort med Gustav Vasa och hans ostyriga ungar, och efter påsk göra ett tema om fåglar.
Berättade för eleverna om planerna.
- JAAAAA, sa dom.
Gillar att de är mer intresserade av det som lever än det som var...

Fast historia gillar de också... dessa fantastiska ungar... som man får tillbringa så mycket tid med, på sin skolålders höst..

Göran Svanelid har inspirerat till att jobba utifrån tre "Big questions" ... Vilka var de stora förändringarna som Gustav genomförde.... Vilka spår av honom kan vi se idag..... varför kan det vara svårt att lita på de källor som berättar om GV.....???

Så även om jag avsätter en vecka mindre än planerat åt historieämnet, så har jag inte alls lurat läroplanen.... faktiskt.


Uteblommorna blir tidigare och tidigare planterade. Beroende på den tidiga våren och på att vårväxterna drivs upp till att bli färdiga för utplantering tidigare och tidigare, år för år, tycks det.

Kändes väldigt bra att ta bort höstljungen ur uteplanteringskärlen och fylla dem med vårblommor i stället.
Hoppas att våren inte lurat oss för mycket, så att det blir många minusgrader nattetid framgent. 


Huset blev påskstädat idag. Påskpyntade det med fina vävda dukar som svärmor gjort, samt några av mina egenhändigt broderade.  Tänkte på allt handarbete som gjordes förr. Idag är det inte speciellt populärt med vare sig vävt eller broderat. Synd, tycker jag... för om jag får vara med om en tid som pensionär, så skulle jag gärna brodera en del. Det är avstressande och det är roligt att se hur arbetet växer fram.
Lära mig väva.... nej, det kommer jag inte att göra. Om ingen lurar iväg mig på en vävkurs, förstås....

Äntligen blev det läge att åtgärda växthuset. Tre väggskivor och en dörr lurade Egon ut på egna äventyr. Dock inte längre än att de lätt kunde spåras.
Det är lite småpill att få tillbaka plastskivorna på sina platser,  men med gemensamma ansträngningar så lyckades vi. Känner mig väldigt glad över att det lilla drivhuset är i ordning igen, och lurar på om jag ska köpa lite fröer och börja driva upp därinne, redan nästa vecka. Egen sallad i maj, det är inte fel...Tog cykel och trampade iväg de två kilometrarna till Krokens blåsippsställe. Eller åtminstone så nära man kan komma med cykel....
Det var en hel del blåa skönheter som blivit framlockade, kanske framlurade, av den tidiga våren.

Upptäckte ( återigen) under den kort cykelturen, att spinning och cykeltrampning är två ganska så skilda saker. Det är betydligt jobbigare att trampa fram hundra kilo tung tant på en cykel, än för den samma att sitta och trampa på en stillastående cykelattrapp.


Blåsippor är mina absoluta favoritblommor. Lurar på att åka till barndomens stenar under någon av de första påskdagarna och njuta av en otrolig mångfald av blåa blomhuvuden. Geocachingsäsongen tycks ha satt igång på allvar, och jag har fått  veta att tre av mina små enkla burkar "därhemma"  behöver nya innehåll. Får väl åtgärda det.... även om det skulle kännas lättare att bara avsluta gömmorna.
Samtidigt så vill jag ju visa upp min barndoms vackra by, den upplevelsen vill jag inte lura någon på, och då får jag se till att underhålla min runda.De första vitsipporna hade kommit i Kroken "solvägg". Den vita färgen är svår för kameran att få ordentligt fokus på.
Kommer att bli fler efter hand, och helvita hagar, det är också en favoritvy för mig ... och för Canon-kameran.

I natt ska vi ställa tillbaka vågen 10 kg.... kan ju verkligen vara att lura sig själv.... nä, så var det ju inte....men lika lurad blir man ju av att klockan är tio i morgon när den egentligen är nio....Lika knäppt varje år, det där med sommartiden. Men långa härliga kvällar får vi...  i morrn är det ljust till framåt klockan åtta. Så att man känner sig lite lurad... det är ganska så ok.

2 kommentarer:

  1. Visst lurar vi oss själva lite när vi ställer tillbaka klockan i natt. Det blir en jobbig vecka den som kommer, men sen är det ju lov. Har inte sett några vitsippor än men de blå blommar för fullt här på kullen bakom huset. Bofinkarna håller konsert varje morgon vi är ute Takko och jag och idag hörde vi koltrasten, min favorit. Funderar också på att köra lite fåglar med femmorna varvat med tekniken. Det vi hinner det hinner vi. Geocachingsäsongen har satt igång på allvar. Hittade tre burkar på fem försök idag när vi var i Halmstad på MC-mässa. Hoppas vi ses på lovet. Fredag skulle vara bäst för mig att ta en tur till Ullared på. Vi hörs. Ha det så gott i stilla veckan!

    SvaraRadera
  2. Så är det. Man tycker man jobbar på så bra på crosstrainer, roddmaskiner och annat. Konditionen blir bättre men sen sätter man sig på en cykel som du säger och bara ser sanningen i vitögat. Men utan träning hade det varit ännu tyngre tror jag. Härligt med alla vårblommor som tittar fram och växthuset så roligt men som du säger, än kan det komma snö. Jag behåller vinterjackan på ett tag till! Glad Vår på dig!

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas