söndag 12 april 2015

Påsklovspunkt....

... sätts alldeles strax.
Det har varit ett innehållsrikt lov, som har känts både kort och långt.


Roliga saker har jag gjort, som att träffa döttrarna, geocacha och fara runt som ett jehu.... ensam eller i trevligt sällskap. Tror att det blev nästan 80 hittade geocacher under lovet....  kul var det att leta burkar både med Johanna, Martin, C-E, Karin och med Inga.... och OK  med mig själv.


 
En hel del promenerat blev det, måste skaffa mig nya gå-skor. De gamla är helt utslitna. Det är bra när saker blir det. Idag har jag inte varit utanför dörren, och tänker låta det vara så. Har ju varit ute massor av tid detta fina påsklov... idag blåser det kallt, så jag stannar inne. Eller kanske ändå tar en promenad med pumpstavar t.o. r. Moghult, förresten....

Var hos kiropraktor David i onsdags och blev betydligt rakare i ryggen.  Häftigt vad lite korrigering av ryggkotor kan påverka! Hoppar det där med att svänga vikter i kväll, känner att ryggen tackar mig för det... tror inte det är riktigt bra... ser fram emot morgondagens spin-mix i stället.Igår var vi i Halmstad  och "öppnade" det gamla sommarhuset.
Vädret var helt underbart. Satt i solstolen, iklädd rosa t-hirt och knälånga jeansbyxor ( inköpta i Ullared i fredags). Njöt, njöt. njöt... kanske en timme. Solen, där bakom soldiset, värmde helt underbart..... alldeles fantastiskt var det.

Fantastiskt var det också att i riktigt snabb takt snirkla genom mestadels tomma stugområden till Gatuhus och därifrån ( lite långsammare.... underbart att gå i kortärmat längs ett helt stilla hav) tillbaka längs den långa stranden.


Lunch åt vi på kinarestaurangen, vid Östra stranden.
Den gamla damen, som sannolikt var del i ägandet av restaurangen, skrev på sitt modersmål. Hon kunde inte skriva på svenska, sa hon. Helt otroligt att kunna alla dessa tecken... men det hade vi alla kunnat om vi varit födda i Kina.....


Gräset utanför stugan behövde klippas, buskar och träd började knoppas. Hoppas att vi kommer tillbaka lagom till syrentid. Ibland brukar vi missa det, tiden mellan hägg och syren är så hektiskt... och är det varmt väder, så blommar den vackra, lila, väldoftande busken över på bara någon vecka.


( Bild från Ingas tankställe)
Idag har tanten här varit lite "redig". Fixat en god älgköttsgryta, bakat ett par sorters kakor och förvandlat ett påslakan till gardiner och matchande dukar.
I morrn blir det skola igen. Tur det... förstår inte dem som kan göra ingenting .... jag mår absolut inte bra av att inte ha saker att göra.....
Känner att man kan vara glad att man orkar och vill jobba.
Tänker f.ö. en del på Hillary Clinton, 67, som kandiderar till president.  Helt plötsligt kände man sig mindre gammal.
Tänker också på Lars Tunbjörk, 59, som avlidit. Känner inte fotografen personligen, men jobbade mitt allra första år tillsammans med hans föräldrar, ett lärarpar, på Daltorpskolan i Borås. De var så stolta över sin ende son, som vid tjugo års ålder, redan börjat göra sig ett namn som fotograf.
Så nog är det så.... det är helt ok att bli äldre och att åldras.... för det är det långt ifrån alla som får göra.


3 kommentarer:

  1. Jag har också skaffat mig ett par nya gå-skor under lovet. De gamla finns fortfarande kvar, behöver gå in dom nya lite innan jag kan slänga de gamla. Jag har också köpt mig en vår-jacka för ynka 157 kr! En jättefin beige tygjacka. Den kommer jag kanske inte att ha till jobbet i första hand utan mer som en "finjacka" eller en extrajacka. =)

    Nu ska jag strax sätta mig och göra sista kollen av jobbet så att allt är okej inför morgondagen. Sen avslutar jag detta lov med lite virkarbete framför tv:n. Vi ses i morgon.

    SvaraRadera
  2. Härliga sippor! Det har varit ett kul lov, tycker jag. Mycket trevliga utflykter av olika slag. Jag fick nog ihop 78 nya geocacher på lovet. Bästa månaden sen juni förra året och då vi många dagar kvar i april. Ha en bra vecka!

    SvaraRadera
  3. Vad aktiv du var på lovet. Bra att det finns personer som kan manipulera kotorna. Det har hjälpt mig många gånger. Rätt skor och gärna mer än ett par är superviktigt både för fötterna och kroppen. Jag har satsat hårt på det under de senaste åren. Stor nostalgi för mig att läsa om Östra Stranden där jag tillbringat så många sommardagar i mitt liv. Jag tänkte också på det när jag läste om HC. Inom vissa yrken är man riktigt gammal när man när femtio år. Här är det kanske mest en merit om man får ha hälsan intakt. Helgkram från en 59:a eller 56:a.

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas