lördag 13 juni 2015

Betraktar blommor


Naturen bjuder på njutningsrikedom.

Det växer så det knakar, och jag konstaterar att det ju faktiskt inte blev riktigt försommargrönt  förrän under veckan som gick. Blommornas kronblad tycks explodera i sin  otålighet att få visa sina färger och former.Tog en promenad genom trädgården med kameran i hand, efter det att jag gått byvägen fram och njutit av alla vägkantsblommor.
Det var alldeles dött i byn denna eftermiddag, trots det fina vädret.
Kanske sitter folk framför dumburken ( vilket bör vara dess rätta namn idag) och tittar på det som jag vägrar se eller höra, men ändå inte kan undgå. En bortskämd man i sina bästa år ska gifta sig. OCH...


Är så in i bomben trött på allt som rör monarkin och dess människor. Och deras lyxfester på skattebetalarnas bekostnad. Tycker att monarkin borde ha avskaffats för länge sedan. Den hör den gamla tiden till, den där man trodde att människor var av olika värde.


Numera är det inskrivet i lag att alla är lika mycket värda, men ändå så visar medier och (dumma) människor dagligen att man inte bryr sej om detta.
OK, jag kan köpa att någon av skitkanalerna på TV, 3,4 5,7...kan sända spektaklet, för de kanalerna brukar ändå sända så mycket skit.
Men svensk public service skulle ju kunna visa bättre omdöme.


Vet att det är  superdumt av mig att bry mig, att överhuvudtaget uppröra mig över detta, men jag kan inte låta bli, med tanke på alla bilder och rubriker i tidningar, Facebook, TV....

Kan medge att jag gillar Viktoria... hon VERKAR vara som folk, om man nu kan vara det när man är uppväxt i den miljö som hon är... men de andra bortskämda kungakungarna....en som är gift med den sliskigaste typ man kan tänka sig och en som nu gifter sig med en utvikningstjej. Lägg ner och låt dem vara i fred, säger jag bara.


I försommartid sker ofta mord på unga flickor.Tycks hända varje år. Så även detta.
Hur kan människor bete sig så? Tycks ha varit en helt vanlig tjej, den där Skövdeflickan som blivit bragt om livet.  Fruktansvärt... hur kan man som föräldrar och syskon bara överleva och komma tillbaka till ett normalt liv? Tror inte det går. En hel familjs liv, kanske fler familjers liv, som slagits till spillo, av någon som av någon anledning tappat sin kontroll.


Och nyheternas första nyhet är att gocartsprinsen sagt ja. 
Helt sjukt, en dag som denna, då det är den stora tragedin som borde överskugga allt.
Tänk om det otäcka hänt någon i det monarkiska huset. Då hade det varit sorgemusik i alla medier....
Och så påstås det att alla människor är lika mycket värda.


Regnet närmar sig från väster, och smakbiten av riktig sommar, den är uppäten.
Den smakade gott.
Glad att jag hade mycket tid över att smaka ordentligt under den fina gårdagen.


För vad gör man, då man är färdigstädad och färdigdokumenterad  för terminen?
Självklart sitter man inte kvar i en tom skola, för att man har arbetstid. Den har man ju redan gjort!
Vi har det olika vi skolfolk. I vår skola var vi ett fåtal, som tillbringade en stund i fredags där, för att göra klart, Några var klara redan i torsdags. Alla var klara när fredagen var slut.
I de andra båda skolorna i området, så måste man jobba även på måndag för att packa ihop inför flytt till nybyggd skolbyggnad eller till baracker. Orättvist, kan det tyckas.


Men det är ju så livet är. Orättvist. Att det finns människor som av olika anledningar inte har möjlighet att njuta av allt det vackra, och att betrakta blommorna, det är också orättvist. Men det är dumt att inte ta den chansen, så länge man kan.
För övrigt, så är det dags att göra slag i saken att bli medlem av republikanska föreningen.

3 kommentarer:

 1. Min sommarledighet närmar sig också med stormsteg! Jag är hemma i Sverige nästa söndag... ja, innan dess.... Ska vi få till en geocachingrunda kanske!? Naturen är som allra vackrast nu... så härligt att upptäcka alla nyutslagna blommor, insupa alla dofter, ljud... fåglarna som kvittrar för alla som vill lyssna.

  Önskar dig en fin sommarledighet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nu måste vi få till det! Måndag efter midsommar kan jag, liksom fredag i samma vecka. Sannolikt de sista dagarna, torsdag, fredag i veckan därpå. Va tror du om någon av dessa dagar?

   Radera
 2. Fredagen den 26 juni tror jag passar mig utmärkt! Kan nog fler av dagarna ifall du får förhinder... Vi hörs!

  SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas