lördag 23 januari 2016

Lite lördag

... med betoning på LITE.Det finns väl ingen dag i veckan som går så snabbt som en lördag.
Sannolikt för att det oftast är så mycket som ska fixas då.
Sannolikt också för att man tycker att dagen är slut. då mörkret sänker sig. Vilket det fortfarande gör alldeles för tidigt, även om ljuset numera varar ända till halv femtiden.


Denna dag började med en resa till Svenljunga, och Möbel Carlsson. Gillar verkligen den affären. Där finns det mesta som kan behövas för att möblera och pryda ett hem.
Tanken var att köpa en lampa, C-E visste precis hur den skulle se ut... både läslampa och upplysningslampa i ett... och den fanns. Gardinstänger inköptes också, liksom några reade  dukar.

Vi har slipat golvet i det stora favoritrummet/hallen på ovanvåningen och samtidigt bytt vår gamla hörnsoffa i skinn mot en tre+tvåsoffa i tyg.
Annonserade ut skinnsoffan på Blocket för två veckor sedan. Dagen efter att annonsen publicerades. hämtades soffan av en syriansk familj, boende i Gislaved.

I fredags kom de nya möblerna och genast kände jag att det var dags att sätta upp gardiner i rummet igen, och låta de jättestora växterna som under flera år har fått ersätta gardiner, gå hädan. Och C-E ville, som sagt, få lite bättre ljus i ett rum utan takarmaturer.


Tänkte besökt Svenljunga maskinfirma samt fiket vid torget.... men där var det lördagsstängt. Snopet! Stannade till i Tranemo och kollade om det fiket var öppet och det var det. Varvid jag kom att tänka på några av mina elevers reaktionen under gårdagen.... Vi svenskar är rätt lata!

Det var en invandrarkvinna som höll fiket i Tranemo öppet!


Igår hade vi besök från Lettland. Om det kan ni läsa på vår skolblogg. Är förresten jätteglad åt att vi äntligen fått till en skolblogg, en levande en, som många av kollegorna tar ansvar för. När jag började blogga, privat och i skolan, för sju år sedan... då var jag heltokig! Hu, så farligt att publicera sig!

Vi påbörjade vår samarbete med den lettiska skolan i slutet av hösten,  och nu fick vi besök av deras engelska lärare Lita. Hon visade bilder från skolan och berättade bl.a. att man brukar gå på hajk. Inte övernattning, bara promenad, i upp mot en mil. Cykelhajkar förekom också.


Det var då som någon av mina elever uttryckte att vi svenskar är lata. Ligger en del i det.... bekväma är många av oss iallafall.
Beslöt, i samråd med klassen, att få till en cykelhajk i slutet av vårterminen, medhavandes den sallad som en av eleverna frestade med då vi tränade instruerande text. Pastasallad med pesto och kyckling.
 Cykeltur runt Lagmanshagasjön får det bli.... klart genomförbart.... om någon har en bil och kör ut maten. Finns säkert någon förälder som gärna gör....


Något som var jättekul med lettlandsbesöket,  var då  de fyra besökarna med en mun uttalade "Such sweet children you have !" "Har inte ni det då?" undrade jag. Nä, deras elever var mycket mera högljudda.
Blir så jätteglad över beröm över vår skola. Den är så jättebra... vi har världens finaste elever. Ändå har vi så svårt att få tag på  lärare som vill jobba hos oss....tänker ibland på att det beror på mig att folk flyttat. Att jag är för dominant.....vill ju inte vara.... men kan inte låta bli att göra saker som jag ser behöver göras....

Få se om vi kan göra ett besök i Lettland, Ance i vår eller i höst. Vore kul! Inbjudna är vi redan.


Med tanke på att vi har ett så fint och rent rum på ovanvåningen, så tyckte jag att hela huset behövde lite sanering. Dammsanering. Blir en del flygande småpartiklar, med tre vinter-innekatter.

Sagt och gjort!
C-E bjöd på stekta koljafiléer till lunch. Gott!

En promenad i den blå timman fick avsluta den ljusa delen av dagen. Lite ont-i- ryggen hade det blivit efter städningen, så det kändes gott att kunna stanna upp och knäppa lite knäppa bilder utmed fram och tillbakavägen.


Nä, jag gillar inte vinter.... men det är helt ok när den är som den är just nu. Två minusgrader och stillaliggande snö. Byvägen mer snöbelagd än isbelagd. Önska kan man, och då önskar jag mig precis likadant väder i ytterligare tre veckor och sedan en snabb snösmältning. 

Önskar alla en skön söndag, det gör jag också.


1 kommentar:

  1. Jag är helt med dig när det gäller hur vintern ska se ut framöver. Då är vi iallafall två ... Roligt med besök från Lettland och berömmet över eleverna. Sånt värmer. Tyvärr tror jag din elev har rätt, vi är lite för lata ibland. Det är tragiskt att lärarna flyr småorterna och jag undrar varför. Själv skulle jag tycka det vore bättre jobba på en liten skola än stor men det är ju jag. Underbart vackra bilder du bjuder på förresten. Tack!

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas