fredag 29 januari 2016

Pudelpose

Ja, ja.... jag gör en pudel. Lägger mig raklång på rygg och ber vintern om ursäkt för all galla jag spytt över den. Jag hade fel, vinter kan vara jättefint..... snö, rimfrost, vackerhet, kindnyp och skidgång.
Hade nog glömt det, för det var så länge sedan som det var fina vinterdagar senast. Så kom dom... och som tur var, så passade jag på att utnyttja dem ganska så bra, vad det  gäller att ta tillvara det vackra och det skidglidande.
Vintern, i sin vita skrud, får gärna komma tillbaka en månad till.... det är helt ok för mig.


Undrade vad C-E hade sagt ja till, då jag vittjade postlådan vid hemkomst.
Där fanns en tidning som hette Brukshunden. På den glättade framsidan tittade en glad jycke på mig.
- Ska han skaffa hund till sin pensionärstillvaro, hann jag tänka, innan jag automatiskt vände på tidningen och såg att adressaten, det var grannen en bit bort.
-Puh! Nä, hund vill jag inte ha... alldeles för bundet, tycker jag. Katter är mycket lättare att handskas med.... de klarar sig bra på egen hand, och är fina att titta på när de sover... : )


Nu får jag göra en pudel till, och erkänna + be mig själv om ursäkt, att jag inte tänkt ta den minsta lilla utepromenad idag, i detta skitväder. Blött regn och kall blåst.

Postmannens/kvinnans misstag fick mig att tänka om. Det fick bli en promenad till  brukshundsägarens postlåda samt en fortsättning på den påbörjade rundan. En liten runda... knappa två kilometer, men det får duga denna dag.


Helg igen... inget inplanerat. Gör mig lite rastlös i själen.
Inte bra att jag inte riktigt kan slappna av och bara göra inget.
Har ett antal böcker i oläst-högen, garn att sticka av... och skolarbete om jag vill, dock inget måste.



Ska iallafall göra en Grej of the -day. Det är kul att göra en Power Point om ett visst ämne. Denna veckan har det handlat om Atlantis och Lutande tornet i Pisa i min 5-6a och om världens farligaste djur i 4an. Har no i den klassen, och försöker få till en grej per vecka, som handlar om no.

Vilket djur tror ni är världens farligaste, det som dödar flest antal människor i världen årligen?
Här är facit!


Lite extra kul är det att göra en Power point, nu när vi fått smartboard installerad i klassrummet.

Får väl pudla en gång till och be om ursäkt för min negativa inställning att byta min "kanon" mot en smartboard, och erkänna att jag hade (lite) fel.
Det är lite roligt med den stora pekskärmen, som har så bra bildskärpa och så bra högtalare.

Kurs får det bli, för att lära sig utnyttja den ordentligt.


Det är ett riktigt hundväder idag, och det är inget för katter. De stannar på verandan och kollar på eländet. Längtar förstås till våren och till det härliga utelivet för katter.

Två dagar  kvar av januari... ljuset har absolut börjat återvända.
Önskar att vi hade beställt solresa till februarilovet, men det har vi inte detta år. En resa till Malmö och Köpenhamn är planerad iallafall. Med musikal i Malmö, träffa Karin förstås, och med öl och smörrebröd i Köpenhamn. Det som blir extra roligt, det är att vi får sällskap av C-Es syster och           " svåger" Roger.




Favoritrummet på ovanvåningen, har blivit ännu mer favoritrum under de senaste veckorna. Slipning av golv, tygsoffor i stället för skinnhörnsoffa, utrensning av jättestora växter och gardiner framför fönstren, har verkligen gett Tv-rummet/allrummet/ hallen ett lyft.

Var tveksam till pensionärens projekt ett slag, men gör en pudel igen. Trivs otroligt bra i detta luftiga rum.
Sa till C-E att jag tyckte att bilden skulle passa i ett heminredningsmagasin. Det tyckte inte han, för där är oftast rummen vita, kalla och opersonliga.Jag vet inte om det är så, för slik litteratur läser jag aldrig.

Nu ska jag ägna en stund åt mitt favoritmagasin: Illustrerad vetenskap. Trevlig helg!

1 kommentar:

  1. Ja, allrummet eller vad du nu kallade det, är verkligen fint och inbjudande! Förstår att ni njuter av det.

    Det sägs att det finns inget dåligt väder.... jag har levt efter det hittills i år. Sett till att få del av dagsljuset. Men när jag arbetade så kurade jag gärna inomhus efter avslutad arbetsdag! Det finns fina förmåner med att vara pensionär, utan tvekan! ;-)

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas