söndag 24 januari 2016

Socialiserande skidspår


- Visualisera, sa Gunde Svan, i Skavlan i fredags. Visualisera och det ska bli som visionen.

Nu tror jag ju inte riktigt på det.... det behövs en massa träning och jäklar anamma för att bli vinnare...och det är ju lite passé det där med vinneriet när man är 60+.

Men det finns ju andra sätt att vinna... över sig själv t.ex.

Skidor har jag väl åkt en del, utan egentligen kunna konsten. Tagit mig fram på skidor, är väl rätta beskrivningen, på min skidåkning.Det var några år sedan sist, men efter att ha prövat skidorna i ospårad terräng här hemmavid, så visualiserade jag mig till ett riktigt skidspår, till det som finns uppkört i vårt kommunens höglandsområde, i Ölsremma.


Det var kvinnan på bilden som hjälpte mig på traven, hon hade lagt ut bilder på både Instagram och på Facebook från hennes och sambons skidturer i slutet av förra veckan.

Idag var de också ute på glid, de liksom många andra.
Jättekul att träffa folk på spåret, och att flera av dem passade på att stanna vid den gamla torvladan. Idag var den öppen för dem som ville ta en paus och fika medhavt.


Förutom gamla kollegan Helena och hennes Janne, så träffade jag ytterligare en kollega, ett antal bekanta från trakten,  och flera av mina gamla Dalstorpselever. Så mycket folk har jag inte träffat utanför arbetsplatsen, på länge.
Kul, kul att prata lite med dem man väldigt sällan träffar.


Hade väl tänkt att vi skulle ge oss ut  en bit på lila spåret, men när vi kom ut på den riktigt öppna mossen, så var det så dimmigt så att det inte skulle bli någon direkt njutning att lämna det mera skogsnära, snöhöljda landskapet.Det räcker med fem och en halv kilometer på den första skidturen på år och dag för sextio plusarna. Åker gärna tillbaka och tar ytterligare två och en halv kilometer när sikten är bättre.


Kom på att jag kunde passa på att lägga ut en geocache längs spåret. Blev lite hastigt påtänkt innan vi gav oss i väg. Ett petrör, en pappersremsa och en penna fick duga.

I Ölsremma har det tidigare inte funnit någon gömma, men nu gör det det. Klart åtkomlig även sommartid, eftersom det ligger i närheten av den gamla torvladan.
Tror inte att den blir så välbesökt... men den finns och den är redan publicerad, tio minuter efter inskick

Kom på att det skulle vara kul att försöka ta några mosscacher via skidor, om vintervädret fortsätter. Tänk, att t.o.m jag kom på en anledning att gilla vintern.... lite....


En nöjd tant klarade  skidfärden på relativt platt mark, ganska så bra. Några vurpor i det bakhala väglaget blev det.... Nästa gång får vi se till att fixa lite bättre fästvalla.
Hur det känns i morgon, det återstår att se.... skidturer frestar helt andra muskler än de som normalt tränas.

4 kommentarer:

 1. Du får snabba dig, blidväder en vecka framåt decimerar nog väldeliga.

  SvaraRadera
 2. Kul med både skidtur, skidcaching och en ny burk! Jag gillar ju de där burkarna som ligger lite off, utan nån annan intill. Visst blir det mindre antal besök, men de som kommer är säkert mer motiverade. Den vi loggade häromdan på skidor hade i snitt 1-2 besök om året. Men vilken naturupplevelse det var!
  Hoppas du inte får alltför ont i morgon!
  Birgitta

  SvaraRadera
 3. Så trevligt det låter. Tror du fixade den skidturen galant. Om jag varit med kunde du känt dig som en Gunde Svan på riktigt. :)Synd det var dimmigt men vädret får man gilla oavsett hur det behagar vara. Du ska ha en trevlig vecka. Maria

  SvaraRadera
 4. Dimmigt men vackert idag. Fina bilder som vanligt. Mina blev lite suddiga. Vi kan ju kalla dem dimmiga. Snön hinner nog försvinna innan min rygg ger klartecken för skidåkning. Det fick bli en liten promenad på ca 2,7 km raka spåret längs en gammal banvall. Nu blir det lite te och Voltaren innan jag kan logga de fem gömmor jag hittade. Ha en bra vecka!

  SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas