lördag 5 november 2016

Regn, rusk... men riktigt roligt


Regn i kristallform hade täckt höstnaturen, när vi lämnade Stockremma på tidig fredagsförmiddag.
Skönt att kunna lämna vintern för ett par dagar.... än är den inte ett dugg välkommen. Tyvärr tycks den inte bry sig om det! Jaja, vädret, det kan vi inte påverka.... och det är väl bra det!


 I Halmstad var det höst kvar. Regndroppar drev omkring i den lite oroliga luften. Någon våt droppe slutade sin luftfärd på kamernas objektivglas.


"Bara idioter går på stranden denna dag", sa C-E. Jag tyckte att han kunde stannat vid stugan, om han kände så. Vi var några få tokar som tog en liten tur längs Kattegattsstranden.  Promenaden blev inte speciellt lång, det var rätt så kallt... men jättehärligt att gå längs klucknde vatten.


En rest av sommaren hade flutit i land. Hoppas att den tidigare ägaren också hunnit i upp ur det våta....


Tänkte tillbaka på varma baddagar, då vi passerade vår "baduppgång".  Den har blivit brantare och brantare med åren. Stranden har blivit större, sanddynerna markant mindre.


Kråkan tycktes heller inte riktigt uppskatta höstrusket. Fattar bara inte vad den tokiga fågel hade i vattnet att göra. Kanske det ändå stämde det som C-E sa: "Bara idioter går på stranden idag.... "


Östra stranden var inte bladlös. Tror heller inte att det fanns några bladlöss på dessa nyponrosbuskar.
Tror heller inte att det brukar finnas... nä, bladlöss gillar mest förädlade rosor. I Stockremma.


Rönnbären var fortfarande fräscha och fina. Hade varit bättre för kråkan att uppehålla sig i rönnbärsträdet än att envisas med regnsruskbad.


Onyttig- men väldigt god- fika på anrika konditori Regnbågen.... och en halvvarm vinterjacka inköpt på Cassels.

Längs en regnig E6a bar det av i rakt sydlig riktning, mot resan mål.


Att åka till Malmö och hälsa på Karin, det har blivit tradition på höstlovsledigheten.
I Malmö var det regningt, men inte så ruskigt som längre norr ut. Det är alltid ett antal grader varmare i syd-Sverige, jämfört med hur vi har det med utetemperaturen så här års.
Hösten upphöll sig fortfarande i området.

 
Kvällsmaten intogs på Bryggeriet, tillsammans med Karin och Marcus.
Som namnet antyder, så finns det mycket god öl att smaka på. Deras speciella hamburgare smakade utmärkt, tyckte även den (jag) som inte är jätteförtjust i den sortens mat normalt.
Men jag har definitivt lärt mig en sak under årens lopp; Det är en otrolig skillnad på hamburgare och hamburgare, beroende på tillagning och tillbehör.


Lite kortspel i  Karins lägenhet avslutade kvällen.

Buketten på bordet var så fin och välstämd. En vacker bukett från den mysige pojkvännen....


Något kul brukar Karin ta med  "di gamle" på, då de är på besök.  Denna gång hade hon bett sitt team på Trygg-Hansa om hjälp, genom morgonmailet.

Hon hade fått in flera förslag. Vi nappade på "Vellingeblomman" - en jättemarknad/utställning av blommor, julgrejer, mat, inredning....

Insåg att vi skulle kunna bli jätterika, vi som bor i skogsbygden,  genom att plocka mossa och göra en industri av att sälja den....


Den här fågelholken hade jag god lust att köpa.... men den var rätt dyr... och så kan man ju undra vilken fågel som vill flyga in i gapet på en katt. Möjligen den tokiga, badande kråkan... men kråkor är ju inga holkfåglar .... och även om den kråkan inte är riktigt klok, så lär hon inte kunna tränga sig in i gapet.


De här holkarna var mycket mer inbjudande. Får nog ta en ny tur hit vid nästa besök hos Karin, för att införskaffa några sådana...


En del av den stora inomhusmarknaden hade inretts med halloweentema. Väldigt ambitiöst... men inte så kul egentligen.....
Otäckheter finns det väl, utan att man behöver hitta på något extra...


Från den spöklika delen av marknadslokalerna, kom vi in i det jättestora utställningsområdet för julgrejer. Julmusik spelades förstås, och det kändes så mjukt och skönt för själen, att komma in i den snälla julstämningen efter att ha varit i lokalen med skrämselmusik och otäcka skrik.


Tomtar, det har jag köpt färdigt... har redan fler än vad som får komma fram till jul....


Blommor, det passar det alltid att köpa. Det blev två amaryllis och så en cyklamen till köksbordet. Karin köpte en hyacint.


Julstämning kan man bygga upp på olika sätt.


 Naturligtvis lockade Vellingeblomman till sig massor av besökare, framförallt barnfamiljer.


Efter flera hundra meters vandring genom lokalerna och besök på caféet, så åkte vi tillbaka till centrala Malmö, och tackade Karin för denna gång.


Vägen hem gick via Hjälshammar. Vi köpte med oss den mest typiska malmömaten, falafelrullar, och stannade till hos Johanna för att äta dem tillsammans med henne, som sen lunch.


Det blev också en hästpromenad på kända vägar i byn, innan vi återvände hemåt i skymningen. Det regnade ordentligt på vägen hem, och innan vi kommit hem till Stockremma,så hade regnet övergått i snö.
Vintern kommer vi inte i från.

Två roliga dagar blev det, ja, en härlig vecka har det varit, Tanten är så tacksam för allt positivt som händer, och för att hennes liv oftast är riktigt, riktigt roligt.

2 kommentarer:

  1. Har inte vant mig vid de tidiga julmarknaderna. Väntar gärna tills första advent med julförberedelserna. Tycker att många nuförtiden tar ut allt i förskott och när det väl är dags är de redan trötta på det. Finns de som städar ut julen i mellandagarna. Jag väntar hellre tills den rätta tiden är inne och njuter av julen till tjugondag knut. Det enda som vi börjar tidigt med är semlorna, men så är de våra favoriter framför andra.

    Skönt att se höstbilderna. Igår var det höstregn här, men idag är det snö på marken igen. Det kommer nog att vara så ett tag. Ha en bra vecka som kommer.

    SvaraRadera
  2. Han har nog lite fel CE för en promenad eller åtminstone frisk luft behöver man trots ruskväder. Har suttit inne nästan hela dagen och tittat på snöyran. Känns inte riktigt bra men varmt och gott är det ju det klart. Härlig fågelholk. Önskar dig en god fortsättning på nya veckan. Maria

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas