torsdag 29 december 2016

Förflyttningar och flyktande fyllningar


Förflyttning har det handlat om under de senaste två dagarna. Förflyttning av prylar i första hand. Dåligt med bilder blev det under dessa två dagar,så jag får använda några av dem som jag tog längs dagens egenförflyttningsväg - modsrundan.

I dagarna två var det packning, bärande, flyttande och förflyttande som gällde.
I förrgår förflyttade vi oss till Hjälshammar och flyttade alla kvarvarande prylar i lådor och skåp till flyttkartonger, som i sin tur förflyttades till Ulås.
Inte helt fel att gå igenom dotterns och svärsonens  glas, porslin, köksapparater och annat som skulle kunna användas i hushållet, och inse att  det där med presenter av sådan sort, det finns det inget behov utav.....Oj, vad mycket grejer det snabbt blir.....

Allt som fanns i lådor och skåp,förutom några få glas,tallrikar, muggar och bestick packades ner  och lastades i bilar och hästsläpp för vidare transport till nya boendet. När det sedan var dags för lunch, och lite kaffe på maten, så visade det sig att alla kaffefilter blivit förflyttade in i ohittbar flyttlåda.
Espressomaskinen fanns kvar så att lite kaffe kunde det ändå bli....


Efter det att alla kartonger förflyttats till nya adress, så förflyttade vi oss hemåt under det att vi lämnade av Karin på den lilla tågstationen vid Rörstorp. Det var många som skulle förflytta sig öster/söderut på seneftermiddagen, denna tisdag, det var tydligt, det var många påstigande på Krösatåget.


En tandfyllning försvann då jag kokande knäck före jul. Ytterligare en, eller rättare sagt, del av en, flyktade under det att jag avnjöt de goda flytt- kolor som man bjöd på  i Hjälshammar. Flyktande fyllning nummer ett har inte varit ett dugg besvärande. Nummer två däremot, har inte varit nådig mot tungan. Det gör ont att både äta och prata. Har fått tid hos tandläkare den andre januari. Ringde idag och frågade om det inte fanns någon som kunde slipa bort en vass del av kvarvarande tand tidigare... men det gjorde det inte. Fick rådet att lägga ett sockerfritt tuggummi över det vassa. Funkar bra vad det gäller pratande och drickande! Äta så mycket, det behöver ju inte en tjock tant som jag! Äta kola eller annat segt godis, det kommer jag aldrig att göra mer!


Gårdagen ägnades åt förflyttning av bohag, mellan Hjälshammar och Ulås. C-Es syster och svåger var också behjälpliga, vilket vi tackar dem jättemycket för. Det underlättar att vara många och dela på jobb och bördor.  Knepigast var att få upp en 160 cm bred säng till andra våning, men med hjälp av nedmontering av räcken, så klarade det sig.
Det blir säkert jättefint i Ulås när man kommit i ordning. Det jag kommer att sakna mest från Hjälshammar, det är resan dit, den sista biten utmed Vidöstern.


Efter förflyttning av bohag, så förflyttade vi oss till Apladalen. Där hade Inga ett geocachingevent. För fjärde året i rad, så anordnade hon ett sådant i mellandagstid.
Vår avsikt var att "titta in" och säga hej... men det var lättare sagt än gjort.  Mörkermänniskor är vi inte, efter mörkrets inbrott så håller vi oss på riktiga vägar.... och sådana finns inte överallt i Apladalen. Min mobil med geocachingappen strejkade och hela mobilen led av batteribrist.
Vi försökte lukta oss till grilldoft, men kände ingen.
Satte igång C-Es geocachingapp. Det är knappast inte använd, men visade sig funka. Trodde att vi gick fel, då vi tyckte oss se glöd på andra sidan Lagan....så vi vände om igen... tills C-E insåg att förflyttningen var felaktig och vi vände in i mörkret igen. Efter en liten bit möttes vi av välkomnande marschaller och grillglöd under tak.
Mörkt var det, men några personer som vi kände igen, kunde vi byta några ord med. Speciellt roligt var det att prata lite med eventdrottningen forjoi.
Fint ordnat, som vanligt, var det  Lotter till förmån till cancerfonden, fina, fina ljuslyktor ( var köper man sådana???) och godis... som tanten med flyktande fyllingar inte vågade avsmaka. Nyttigt för denna tanten att låta bli att äta en massa onyttigt.... kanske borde skjuta fram tandläkartiden några veckor ....?


Det var en härlig kväll och ett härligt ljus, då vi förflyttade oss från grillplats till parkeringsplats. Kameran ogillade förstås det här dåliga ljuset... men den kunde urskilja att det var en fin plats om vi varit på. Får åka hit i dagsljus när det våras och blir ännu vackrare.


Förflyttningar kan ställa till det.  Vi har haft en sådan i vår lilla skola på sistone. En lärare, med bara en månads uppsägning, sade upp sig vid luciatid.
Tycker att alla skulle ha tre månaders uppsägning i vårt jobb, för plötsliga avhopp ställer till det. Kollegorna mina är verkligen toppenbra, men  de är av den yngre generationen, och har inte alls samma mängd kompetens i  olika ämnen, som jag har. Jag känner mig riktigt orolig över vad som ska hända efter jul, hur mycket jag tvingas ändra på schema och arbetstid.
Kan inte annat än att tycka att det är lite egoistiskt att säga upp sig och sätta sina elever, sina kollegor och sin skolledning på pottkanten.  Hoppas att att allt fixar sig på bästa sätt!

Solen har förflyttat sig åtta minuter åt rätt håll på eftermiddagen och så sent den tänker göra åt soluppgångstid. Vi förflyttar oss mot våren.

2 kommentarer:

  1. Idag har jag inte förflyttat mig många steg. Vila och lite matlagning ihop med sonen. Nu blir det soffhäng. Kanske kan ta en längre runda imorgon i stället. Kul att se igår även om det var en kort stund. Gott slut och ett gott nytt år!

    SvaraRadera
  2. Hos dig må jag säga att det är förflyttning på alla sätt. Tycker om att vi förflyttar oss mot vår, sol och mindre ruggigt väder och den där bilden där i mörkret var väl spännande. Bra på sitt sätt liksom. Du ska ha ett Gott Nytt År!

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas