söndag 1 januari 2017

MitteMellan


Det så man känner sig i dag, tycker jag.
MITTEMELLAN.

Mittemellan 2016 och 2017. Detta trots att år 2017 enligt den gregorianska kalendern oomkullrunkeligen  har inletts.

Mittemellan helg och vardag.  Det har varit fullt upp sedan luciatid. I morgon är en dag, med enbart ett tandläkarbesök inbokat.

Mittemellan  ledighet och arbete. En vecka är det kvar av lovet.  Även om jag inte riktigt vet hur mina arbetsveckor kommer att se ut under våren, så behöver jag börja planera för den första veckans arbete ändå.

Mittemellan  höst och vinter.  Med någon veckans vinterkänningsundantag, så har det varit en lång höst. En fin höst tycker jag. Snart måste väl vintern komma, för det brukar det göra varje år, om bara för några veckor.

 2016 var ett bra år. Ett överraskningsår.  Ett år då jag, som vanligt,svajande upp och ner i mentala dalar och toppar. Den delen tycks bli värre med åren....oroar mig för allt.... och så går det oftast bra.. hade inte behövt oroa mig.


Överraskningarnas år. Vem kunde tro att singelkillen, som tillsammans med sin familj firade julafton med oss 2015, ett år senare skulle vara både sambo och far till en liten tjej.

Vem kunde tro att jag under 2016s sista månader skulle sticka babykläder åt en liten kille, som snart ska se världens ljus. Vårt barnbarn!

Vem kunde tro att jag också skulle sticka raggsockar till en trevlig skånekille, som blivit del av vår lilla familj under året .Och vem kunde ana något om flyttlasset som gick  under årets sista vecka, då när det var nytt år förra gången.


2016 år sista timmar, firades traditionsenligt, med samma vänner som under många år tidigare,,,, ja, sedan förra århundradet....
Knytkalas är det som gäller, där värdparet står för huvudrätten.I år var det vår tur att vara värdpar.  Något som jag förstås oroade mig för i flera dagar.  Naturligtvis avlöpte allt hur bra som helst.
C-E fixade maten, jag fixade välkomstdrink och dukning.....och lite grönsaker till huvudrätten.


När fem timmar återstod av året som passerat, kom de tio gästerna med sallad, bröd och ost, förrätt, efterrätt och tolvslags-dricka. Något mousserande, detta år var det en god cava.

Nyårsmeny 2016 var nog en av de bästa vi fått till. En del av det hela, det var att man till varje rätt serverade ett passande vin. På det sättet kändes det som en riktigt högklassig måltid. En festmåltid, som den bästa restaurang skulle ha svårt att nå upp till, vad det gäller kvalitet och smak.


Välkomstdrink: En drink gjord på gin, färskpressad citron i sockerlag och prosecco.
Förrätt: Ostsallad med sparris, äpple och räkor. Serverades tillsammans med frökäcke och halvtorrt vitvin.
Huvudrätt: Vitlök och fetaost-späckad fläskytterfilé, serverad  med rostade rotfrukter, hasselbackspotatis och kantarellsås, sallad och brytbröd. Ett spanskt rödvin serverades till detta.
Efterrätt: Kladdkaka med grädde och frukt, hemgjord hallonglass samt pannakotta med blåbär tillsammans med ett vitt dessertvin .
Kaffe + chokladbit, fick avsluta den nästan fyra timmar långa måltiden.


Absolut trevligt med denna tradition, kul att träffas, åtminstone en gång om året.  Visst springer vi på varann lite då och då under året, men den enda gång vi socialiserar på detta sätt, det är på nyårsafton. Tror att många har liknande nyårstraditioner....

 Mittemellan eftermiddag och kväll, i den tilltagande skymningen denna första dag år 2017, önskar jag alla som letar sig till min bloggsida, ett riktigt bra, positivt och innehållsrikt 2017.

Fåglarna på bilderna, dom fotograferade jag mittemellan promenad och lunch, med fönsterrutan mittemellan kamera och motiv.

3 kommentarer:

 1. Aha, har du blivit mormor under året! Det har jag missat, säger GRATTIS - mormorskapet består ju... Kul.

  Jättefina bilder i inlägget. Ser att ni har haft ett fint nyårsfirande, trevligt det också förstås.

  God fortsättning på året vi kallar 2017 e.Kr!

  SvaraRadera
 2. Fina bilder på fåglarna! Gott år att se tillbaka å och ett nytt bra år att se fram emot! Er nyårsmeny
  verkar också ha varit lyckad.
  Började året med att titta på nyårskonserten från Wien. Sen blev det en tur till Marieholmsskogen där vi grillade några prinskorvar. Nu ska det bli fisksoppa här hemma.
  God fortsättning på det nya året!

  SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas