fredag 27 januari 2017

RimfrostRimfrost, det hör till min favoritvinternatur. Den allra bästa faktiskt, om solen skiner på de vita kristallerna. Det gjorde den idag, då jag efter genomförd skolvecka kunde åka hemåt i ljusets tid och ta en skön promenad, innan resterande skolveckoarbete tog vid.

Det är, och har alltid varit, ett av  privilegierna i lärarjobbet, det att visa dagar kunna förskjuta arbetet till kvälls eller helg tid.  Rimfrost är vackert, men ganska så bedrägligt.
Kommer man för nära det vackra vita, så utstrålar det kyla.
Tänker på hur frost kan uppstå människor emellan, och hur den känslan, utan värmande försoning kan bli till den den djupaste permafrost.Frostiga förbindelser råder mellan länder och mellan grupperingar. Jag tänker på två saker;
Den tokige Trumpen som ska bygga en mur mot grannlandet i söder, och samtidigt har bjudit in det landets ledare och tror att hans land ska betala det  avskärmande byggnadsverket.

Undrar hur i helskotta folk tänkte som gav pajasen en röst,  då det var presidentval?

När jag ser och hör den  gamle clownen på Tv, och inser att han är ledare för ett av världens allra mäktigaste män, ja, då fryser magens nervcentrum till hårdaste, mest smärtsamma is.


Ingen vacker rimfrost där inte, bara en tung isklump....känns det som....

JA jag är orolig för världens framtid, men jag tror ändå på att det goda och det förnuftiga ska stänga  till den osmakliga cirkusen ganska snart.Frost tycks ha utvecklats i den politiska alliansen, här hemma hos oss.
Hon, Batra, är ju gift med en komiker och det är nog det enda positiva med henne. Det är det med stor sannolikhet många som tycker.
Maktgalen, som hon tycks vara, så föreslog hon samarbete med SD för att komma i regeringsställning nästa höst.
För första gången någonsin, så måste jag ge både Lööf och Björklundarn en liten eloge. De ställer inte upp på komikerfruns tankar, och Björklundarn kan tänka sig ett samarbete med s och c i en kommande regering.
Absolut ett sätt för dem att få mera av den åtråvärda makten förstås, men jag tror ( och förstår) ett en sådan koalition skulle göra mindre skada för vårt land än vad en m+ sd, regering skulle göra.
Bevare oss för en sådan!


Sedan tycker jag att det är fel att frysa ut sd, som man tycks göra nu.
Man ska kunna diskutera med dem på ett sakligt sätt, förkasta det i deras politik som är emot ett någorlunda lika människovärde ( kom inte och säg att alla är lika mycket värda, så länge man värderar kungar och majestäter och rikemansfolk högre än andra)  och ta fram det som är mera positivt i deras politik.

Måste få ändan ur och gå med i republikanska föreningen. Har tänkt så länge. Till allt  vad kungahus heter och till alla som hyllar dem som fötts in i dessa familjer, har jag ett väldigt frostigt förhållande. Tycker att hela spektaklet med kung och prinsar och prinsessor är osmakligt och otidsenligt. Tänk att en dokusåpaskådis kan bli prinsessa! Sjukt, sjukt.... och så finns det massor av människor ( tanter) som tycker att det är så fint, så fint.


Rimfrost det är fint det. Jag njöt av dagens kristallinramade solskenspromenad.


2 kommentarer:

  1. Vackert med rimfrost även om det kan vara kyligt. Håller absolut med dig i det mesta. Man måste kunna prata med alla, men man behöver inte acceptera deras åsikter. Det är det där med kungahuset som jag tycker är svårt. Inte vill vi ha en presidentcirkus här också? Vad finns för alternativ då?
    Ha en skön helg!

    SvaraRadera
  2. Det var ju ett litet kåseri om rimfrost du bjöd på. Tack för dina tankar och rimfrost är något av det vackraste som finns om du frågar mig. God fortsättning på helgen!

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas