onsdag 15 februari 2017

Halvvägs

Tiden går fort när man jobbar och minst lika fort när man är ledig.
Över huvud taget, så gör tiden med en rasande fart, det är nog de flesta överens med mej om.
Lite för fort ibland....¨
Halvvägs in i sportlovet har vi, som har lov vecka 7, kommit. Lite drygt. Medan de som har lov vecka 8, nu räknar ner för ledighet.


Vilket fantastiskt väder det varit!  Klarblå himmel och flera plusgrader under dagen. Krispigt och vårvinterdoftande på seneftermiddagen, då solen sänkt sig i en kaskad av röd-orange färgskiftningar.
Långpromenader har det blivit varje  dag, så här  långt.  Har försökt få till olika rundor varje gång, variation, det är ju också ett nöje.
Rundor här hemma, i olika riktningar, har det blivit. Igår gick vi runt Tranemosjön och idag tog vi en häst och barnvagnspromenad i Ulås.
Gissar att det är drygt  en och en halv kilometer på bra skogsväg, från Martin och Johannas - och Konrads - hus i  Ulås till Hindsen,
En tur och retur till isbelagd sjö, det blev dagens promenad, tillsammans med två hästar som behövde motioneras.


En liten bit ut i sjön finns ön med denna lilla stuga. Skulle ju funkat att ta sig över dit idag, men övervägde inte ens den tanken. Är alldeles för isfeg...... tror ju inte att isen skulle hålla tunga mej... Ska bli spännande att gå hit i sommar och se om det bor någon i stugan då.  Skulle kunna tänka mig att hyra stugan i två dygn.... och bara vara. Fast egentligen vet jag inte om jag skulle klara att bara vara i 48 timmar. Men jag skulle behöva träna på det. Då skulle nog tiden gå långsamt....


Mer än halvvägs genom vintern, har vi kommit.  Känns lika fantastiskt varje år, då ljuset kommer tillbaka, och det är ljust nästan till klockan sex. Även om det blir "bakslag" och mer snö och kyla, så är vi på väg mot den levande årstiden. Tänkte det idag, då jag gick omkring i området kring familjen Fribergs nya hem, att det ska bli väldigt intressant att se vilka vår och sommarblommor som är vanliga här och vilka träd som finns, mer än de vanliga, björk, asp och sälg.


Det blir förstås många bilder tagna på den här lille killen.  Har bestämt att jag inte ska hänga ut honom på Facebook eller Instagram, det får hans föräldrar göra, om de så tycker. Men på bloggen får han visa sig, där är han lite mindre offentlig. Kloka ögon har han, undrar vad de ser? Halvvägs till tokiga tanten med kameran?
Halvvägs in på lovet har den myckna utevistelsen i den härliga vårvintern, gjort mig ganska så sömnig.Känner mig halvvägs på väg till sängen, fast klockan bara är halvvägs till klockan 22. Att sova en stund längre på morgonen, jämfört med olovliga dagar, det gör en inte ett dugg mera kvällspigg.

1 kommentar:

  1. Idag var det lite gråare, men igår var en fantastisk dag. Härligt att komma ut i solen. Underbar bild på lille Konrad. Han har hela livet framför sig. Han ser ut att vilja uppleva mycket och undersöka allt. Det är bra. Barn är både kloka och nyfikna.
    Ha ett gott slut på lovet.

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas