söndag 26 februari 2017

Lyxliv


Vad lyxliv är, det kan man ha ganska så olika åsikter om. En del tycker kanske det är att resa omkring i världen, att bo på dyra hotell, att äta dyra middagar, att dricka dyra viner, att klä sig i märkeskläder.
Andra kanske anser att lyxlivet består av stora hus, centralt belägna stadslägenheter.... eller ostron och champange.


För egen del, så tycker jag att jag haft ett riktigt lyxigt liv under helgen.

Bara det, att jag efter alla schemaändringar som måst till, har möjlighet att  lämna mitt jobbet klockan halv ett på en fredag, känns som en lyx. Skolveckan är klar, skolveckan var kul, det mesta är  fixat inför nästa vecka.

Efter mer än fyrtio år i skolans värld, efter mer än fem år med nya läroplanen, så går skolveckoförberedelserna ofta ganska snabbt. en lyx, som jag tycker att jag, med ålderns rätt, är väl värd.


Mot Malmö styrdes färden, under den vädervackra fredagseftermiddagen.

Från Hyltebruk, ända ner till Malmö, syntes tunna snötäcken breda ut sig över det ännu vilande vårvinterlandskapet. Lite omvänt, normalt brukar vi åka från vintern här hemma, till våren i Skåne. Nu kändes det lite tvärtom.


Fast ändå inte. Här hemma är snödroppar i tidig knopp. I Malmö hade de tidiga vårblommorna  kommit en bra bit på väg, och tittade ganska så oförskräckta upp genom snön. De visste ju att vintern bara var på temporärt besök.


Där fredagssolen kommit åt, så var snön redan borta och man kunde verkligen känna hur nära våren man är. Så där 25 mil....och ett antal klimatzoner.


Lyxig fredag betydde snabb promenad från Mäster Palmsgatan till Lilla torg och ett besök i Gudrun Sjödén-affären. Visste  vad jag var ute efter, det hade jag kollat i senaste katalogen. Det var tunika och  T-shirt med kattmotiv. Dessa provades, färg valdes - och visst är det lyx att kunna gå in i en affär, vars produkter man trivs med, och kunna köpa det man vill... ?

Träffade Karin på Kafferosteriet och smakade lyxigt kaffe från både Indonesien och Brasilien.

Sushi på japansk restaurang, kan även det hänföras till lyx.

Att sova på en tjock el- uppblåsbar madrass, det är verkligen betydligt mera fashionabelt, än vad det var på den tiden man fick blåsa upp sin luftmadrass med egen utandningsluft - och på morgonen finna sig liggandes nära golvnivå, då den koldioxidhaltiga gasen inte velat stanna kvar där inne i den gummiluktande liggplatsen.


Dåliga vädret i medelhavsområdet, kunde inte avspeglas i Möllevångstorgets rika utbud av frukt, grönt och  blommor.  Det är en absolut njutning att gå på torget en lördagsmorgon och kunna vraka och välja bland alla nyttigheter. Förstår bara inte hur man kan sälja sina varor för nästan inget pris alls. Blir det pengar över till någon form av lyx, för alla försäljare, alla med icke-svensk bakgrund?
... För jag kan inte tänka mig att detta är en del av organiserad brottslighet.... läste nyss något om att man ska vara misstänksam om man  köper varor eller tjänster till oproportionellt låga priser....


Lyxmat? Ja, för mig är det det. För mig är falafelrulle bland det godaste som finns.

Med lunchmaten förpackad i rullar och bröd, lämnade vi Skåne och drog norrut igen.

Dryga två timmar tar det att köra mellan Malmö och  Ulås, Värnamo.Moster åkte med till Småland, för att träffa Konrad för första gången.  Ljuv musik uppstod genast mellan de båda.


Sin mormor har Konrad träffat så många gånger, så att han känner sig ganska så uttråkad av henne....


Efter det att alla var mätta och nöjda, så var det gott att komma ut och röra på sig. En promenad med döttrar, hästar och Konrad, fram och tillbaka till den fortfarande isbelagda Hindsen, passade bra, under det C-E  och Martin hämtade det sista som var kvar i Hjälshammarstalllet, innan det nu ska gå över till andra ägare.Det är mitt lyxliv, det livet jag fått leva i helgen . Den allra största lyxen, det är att få träffa mina fina döttrar, att få uppleva lille Konrad och att få invänta ännu ett litet spirande liv.

Dagens lyx...... en välbehövligt lugn söndag.

2 kommentarer:

  1. Vilka härliga bilder på vintergäcken och så lille Konrad förstås. Det är skönt att det går mot vårligare tider. Snart är vi inne i mars. Igår hade vi en fin begravning, men idag är jag riktigt trött. Det har bara blivit vila förutom när vi skickade iväg sönerna till deras destinationer. Ha en skön vecka som kommer.

    SvaraRadera
  2. Himla fina bilder både på vårblommor, blir så sugen, längtar. Konrad, han känner sig nog trygg hos mormor och kopplar av riktigt behagligt.

    Ditt inlägg vittnar om härliga vårlika dagar! Härligt!

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas