måndag 29 mars 2010

Studiosång


Schoolovisionbidraget Macken är inspelat vad det gäller det audiella. På seneftermiddagen var vi i en av Tranemos två inspelningsstudior och femton elever sjöng in sången till ett färdigt komp. Kul och intressant att komma till studio och se hur det funkar ... och hur uppleva hur svårt det är att sjunga till komp, när man är van vid att sjunga ihop med den melodistämma, som jag nästan alltid låter vara med när barnen sjunger till mitt pianoklink.
Inte är det konstigt att det tar evigheter att spela in en CD och inte konstigt att det inte kan bli perfekt efter en och en halv timme i studio. Men kul tyckte alla att det var ... och alla blev en ny erfarenhet rikare. Efter påsklovet ska EU-volontären Coline ( från Frankrike) komma till Grimsås och filma dansscener ochde scener som ska tas på Grimsås egen Mack. Därefter ska hon klippa och mixa samman - ja, det blir intressant att se resultatet!
Tack till världens bäste spanjor, musiker och kulturskolerektor - Juan -som spelat in kompmusik och skötte studioinspelningen.
Fyra killar från sexan hade jag med mig i bilen, de dryga två milen mellan Tranemo och Grimsås. Under resan fick jag föreläsning om Titanic och dess läge på havsbottnen, om isberg som avstötts från Antarktis, om tsunamis, om vulkaner och om hammarhaj. Den som säger att ungdomar idag har dåliga kunskaper, den vet inte vad den talar om. Ungdomar av idag (generellt sett) har en enormt mycket större kunskap än vad jag hade när jag var barn/ungdom. Sen kanske de inte alltid känner till det som läroplanens kunskapsmål efterfrågar .... och det är ju inte så konstigt, de målen är ju satta av oss gamlingar, och utgår från det som våra lärare efterfrågade .......
Viva la joven generacion! Oj, vad vi gamlingar har mycket att lära av er unga..... både vad det gäller kunskap och färdighet.... Förhoppningsvis har vi gamlingar nå´t som vi kan lära er också.

Idag funkar inte bildöverföringen... och jag som hade så fina studiobilder... det kanske går bättre en annan dag......

2 kommentarer:

  1. Roligt att ni kommit så långt med ert bidrag till Schoolovision. Ska bli spännande att höra hur det går för er. Visst är det roligt att spela in i en riktig studio.

    SvaraRadera
  2. Kul!!
    Jag ser fram emot att höra den.
    Jag har aldrig varit i en riktig studio så jag är nyfiken på det att höra hur det var.

    Ja, det är ofta vid resor tillsammans med eleverna som man får höra många saker som man inte hade en aning om att de kan...
    Det är tur att man kan åka i samma bil som dem ibland. Jag har en elev som öppnar sig vid sådana tillfällen, och han hade behövt en sådan resa varje vecka...då hade vi löst många problem...

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas