onsdag 5 maj 2010

Animering, Avdic, Arenaanspänning

Biblioteket- med bidrag från vgregionen- bjöd 4-6an på teater idag. "Plastungen" heter pjäsen och den spelas på Älvsborgsteatern i Borås. När det ändå gick buss ända till Bs, så bjöds också tillfälle att besöka anrika textilmuseet, ett stenkast från teatern.
Vilken dag .... och ändå valde jag bort allt utom en halvtimme på museet.
Fantastiska Mediapoolen erbjöd en fyratimmarskurs i animering, och eftersom eleverna mina hade annat för sig, så anmälde jag mig dit - och valde bort teater, trots att jag verkligen är/har varit teaternörd.
Vi var tio personer som ville lära oss animera. Allt ifrån "dagisfröknar" till "gymnasiefröknar".
Ledaren hette Gunilla Gränsbo och programmet vi använde hette Monkey Jam. I övrigt behövde man lite papper, en sax, modelllera och en webbkamera. Superkul! Så här bra film fixade vi på bara en kort stund. Detta är något jag måste använda i framtiden..... bara jag får tag på lera ( finns billigt på Biltema) så vill jag låta min nuvarande klass få försöka innan de slutar.

Efter kursen så promenerade jag den knappa kilometern bort till Knalleland. Jag skulle träffa C-E där, och sen skulle vi gå till Borås Arena för att se Elfsborg möta Malmö FF. Elfsborg spelade bra, dominerade i mycket, men ändå så var det Malmö som fick både ett och två mål. Direkt efter mål två reducerade Elfsborg genom Denni Avdic. Under andra halvlek så hade Elfsborg fler chanser än MFF, men några mål blev det inte. När MFF fick straff, tänkte jag att "Nu kan vi åka hem". "Ta det lugnt"sa C-E "den straffläggaren brukar bränna straffar."Och så blev det. Strax efter det så fick Elfsborg en straff. Jag vågade inte titta när Avdic skulle lägga den. Men jublet talade om att han lyckades få in bollen bakom målvakten.

Elfsborg tryckte på ordentligt de sista minuterna och var bara så nära att vinna. Men nu blev det 2-2 och det var nog ganska OK i en match, som på slutet, inte var riktigt lämplig för nervsvaga.

2 kommentarer:

  1. Javisst är det roligt med animering!! Vi har ett program på mac som heter I can animate, där har alla eleverna gjort riktiga höjdarfilmer. Många är gjorda med hjälp av lera.

    Tur att de fick en poäng med sig i alla fall =)

    SvaraRadera
  2. teater är kul. Jag var på musikal idag. i stället för att ha matte i fyran fick jag bevista deras föreställning för hela skolan, Prins Hatt under jorden.

    Animering är superkul. Det måste jag testa i ditt program. Jag har gjort animerade filmer redan på Super8-tiden. Har kvar dem än. De eleverna är väl drygt 30 nu.

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas