söndag 20 augusti 2023

Snopet

 Äntligen blev det sommarvärme. Riktigt varmt i Halmstad. Och sol. Helt otroligt! Beslutade oss för att möta upp med Johannas familj nere i gamla stugan...

Fotbolls-VM?  Vem vill sitta framför en tv, när det för en dags skull är sommar.? Vi gick till nya lekplatsen ett slag. Var inte så intressant att leka där denna gång...  vi var ju inte vana vid att det var varmt.'


Stranden lockade mer....


Men kolla där... vad är det för konstiga figurer som börjar fylla upp en stor del av strandremsan?
-De jagar ju mej, tyckte Konrad.  
Nej, då. De brydde sig inte ett dugg om  eventuella strandflanörer. De hade nog med sig själva.  Fy tusan så varmt det måste ha varit, iklädda overaller och peruker. Har sett detta tidigare, då det är dags för inspark för de nya studenterna på Halmstads högskola.

Vi väntar med bad till efter lunch!


C-E och jag var i Halmstad i söndags, för sex dagars sedan. Då gick det fortfarande vågor efter Hans framfart. Vågtopparna var smutsbruna Vattnet var upprört, det var en del tång nära stranden, Men badade, det gjorde jag, för det kändes inte skitigt  en bit ut i det långgrunda vattnet. Där det var lagom att doppa sig, kändes det helt ok, trots det brunfärgade skummet.



Hörde av grannen att vattnet ansågs vara otjänligt vid "Köpenhamn", ca en kilometer ner längs stranden. Dagvattenutlopp. Kollade på Halmstads kommuns hemsida. Jodå, avrådan stod kvar.

Tänkte att jag går ner och kollar vattnet, innan jag tar på baddräkt och badar. ( Har 300 meter till stranden) Gick ut i vattnet och insåg att något sämre vatten har jag aldrig sett, inte ens i våra hummusfärgade mossjöar. Tänk er en spann med vatten där man häller i ett par nävar jord och sedan rör om. Fanns inte den minsta klarhet i vattnet. Stod jag med vatten upp till fotknölarna, så kunde jag inte se foten. Vadade ut till vattnet gick upp till knäna och insåg att det var precis lika äckligt lite längre ut.   Har aldrig sett något liknande..... 

Så visst var det lite snopet att inte kunna bada på årets varmaste dag!

Hörde sedan av grannen att det ser ut så här överallt i närheten av Halmstad.  Det beror på att Nissan tagit med sig en sådan massa  avlagringar efter Hans-ovädret. Hon påstod också att vattnet närmast stranden hade tappat i salthalt och just nu var bräckt.  Har ingen aning om det stämmer, men vattnet var så äckligt att det är svårt att beskriva för någon som inte sett hur det såg ut.  Och kolla salthalten, genom att smaka, det var inte att tänka på!

Gott i alla fall att få njuta av både sol och värme, för en dag. Lite snopet dock att man vaknar av att regnet öser ner igen. Denna sommar får man ta tillvara de ljusglimtar som ges på väderfronten.


19 kommentarer:

  1. Jag satt inne nästan hela gårdagen. Här är för varmt att vara ute när det är så klibbigt som igår.
    Men vi hade ju läst om utsläppen av avlopp längst hela kusten, så vi chansade inte ens.
    Det har varit varmt i natt också. Kom en liten skur framåt morgonen, men det var inte länge.
    Skön söndag! Eval8

    SvaraRadera
  2. Nu kommer jag ihåg att jag läste om det, att vattnet har blivit förstört, synd! Vilka härliga bilder, sol! Här är det mulet och lite kyligt, det är lite annat och kul att läsa om att ni har det bra! Trots att ni kanske inte kan bada. Kul lekplats. Har själv bara satt ut balkong bilder ,-) Det blev en kort semester och hemma blir vi tills mannen besökt en läkare, hoppfullt i morron. dina bilder piggade upp även mig. Sol på bild är underbart! Ha det fortsatt fint KRAM Primrose ,-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. ja, usch vilket vatten. Har aldrig sett något liknande.

      Radera
  3. Skönt med ytterligare sommardagar men väldigt trist med det brunfärgade havet. Jag vill ju att det ska vara klart och blått. Absolut snopet att inte kunna bada denna dag.
    Fint dock att träffa Johannas familj och killarna. Em utflykt till Halmstad blev det ju också.
    Ja, vad gäller vädret har det ju varierat men tror vi haft det ganska fint här på östra sidan.
    Ha det gott!
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Blev en bra dag ändå. Så gott med värme

      Radera
  4. Nämen nu tycker jag ärligt synd om dig, som du har väntat på sommarvärme och dopp i havet. Och så är vattnet inte badbart! Fy så trist, våra sjöar har klarat vattenkvaliteten trots alla översvämningar. Nu är vattennivån på tillbakagång, har inte varit nere vid sjön på ett par dagar. Hur ska man trösta dig nu då? Tiden börjar ju rinna ut vad gäller baddagar denna sommar...
    Skickar en tröstekram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag fick trösta mig med en kosert med OOla Salo. Och en dusch innan dess. Kram

      Radera
  5. Jag minns att min son också var utklädd när han skulle börja i Halmstad. Sommaren kommer lite väl sent. Regn hos mig idag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. LIte speciellt för Halmstad kanske....

      Radera
  6. Trist att inte kunna bada när vädret är så fint. Nu kan det väl bara bli bättre. Med vattenkvalitén alltså, det kanske kommer några varma sommardagar också. Håll hoppet uppe.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gissar att det tar tis innan det blir klart badvatten igen, end et går att bada i september också ju

      Radera
  7. Men vilken otur att det blivit så med vattnet men jag förstår att det inte var tal om att bada. Vid avrådan skulle jag definitivt avstå och inte verkade det tilltalande heller. Hoppas det kommer fler tillfällen.

    Önskar en god söndagskväll nu!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Får se i september, Kan vara finsa bad då också

      Radera
  8. Synd att det bara blev en varm och solig dag för att återgå till skitvädret ni har haft hela sommaren. Så ledsamt att höra att vattnet var otjänligt. Tycker synd om alla vuxna och barn som ville ta sig ett dopp. Ja, naturen kan vi inte bestämma över, även om jag ibland skulle vilja;-)

    PS. Fördelen med ett mästerskap down under är ju tv:s sändningstider. Senast klockan 14 är det färdigspelat, och då ligger hu hela eftermiddagen framför alla som vill kolla på fotboll. Men nu är ju dam-VM över för den här gången. DS.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu får du kolla friidrott. Lyssnar på det också... för att ha koll.

      Radera
  9. Neej ... vilken otur. Du som längtat efter lite sommarväder och bad och så är vattnet inte bra. Tråkigt. Här har det varit en hel del fina sommardager senaste tiden. Bra för mig som har jobbat i trädgården. Hoppas att solen snart kommer till dig!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Trädgårdslanden växer igen av allt regnande. Inget ogräs att rensa, men tätt tätt med växter. Får väl dela i höst....kram

      Radera
  10. Stormen har ställt till med vattnet lite här och där.

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas