söndag 30 oktober 2011

Sommarslutsöndag

 Tittar ut i mörkret med en suck.
- Detta ska vi leva med nu och det lär inte bli bättre än idag, förrän i mitten av februari!
Det vi vinner på lite längre sovmorgnar, det förloras definitivt genom mörka kvällar.
Dags att plocka fram pannlampa och reflexväst inför de närmaste tre - fyra månaders efterjobbetpromenader.
Man vänjer väl sig..... och nu får man bara vara glad så länge man slipper snö och kyla.
Och den efter-juletid-spanande tomten, han lovar att december är en ganska mysig månad med alla sina extraljus.
 Denna dag hade en härlig början. Tio grader varmt och ett härligt mjukt dis, vilket gjorde att jag kände att jag bara MÅSTE ut med bästa kameran och bästa objektivet.Finns inget bättre fotoväder, vilket visade sig när jag skulle redigera fotona - de var bra redan från början.
Bokar är ju inte så vanliga i den sydsvenska höglandsskogen. Men några inplanterade finns, och bokar gör sig definitivt bäst på hösten.
Tänkte gå en sväng bort mot halvblodsstallet, kanske växla några ord med stallägare K och sedan ta vägen över skogen hem. Men mina planer ändrades när jag mötte bil efter bil efter bil efter bil på vägen fram mot byns centrum. Män med reflexinlindade huvudbonader fyllde bilarna. Jag tog det säkra före det osäkra och tog vägen som ledde i motsatt riktning. Ville inte riskera att komma i närstrid med vapenbärarna. En kamera - om än med långt objektivt - är inget bra försvar..... :)

 Så jag tog vägen förbi nordsvenskarnas stall istället. Tre stycken kusar betade av det ganska näringsfattiga gräset. Men det kanske är gott ändå.
 Funderade på alla småsaker som man aldrig får gjort. Inaktivera den försvunna cachen vid bronsåldersröset - lägger ut en ny när det blir sommartid igen - beställa dammsugarpåsar - igår fick jag tömma en full för att C-E skulle kunna slutföra dammsugandet - skicka en hälsning till fadderbarnet i Vietnam - se till att få lite ordning i frysen - ringa till vänner som inte har fått förmånen att behålla en god hälsa.......

 Fick en del fixat när jag kom hem.... nu är det bara de sista sakerna ( de tyngsta) kvar. Hoppas få till det i morrn.Känner att man kanske kan få till lite mer sociala kontakter irl, nu när kvällarna är långa och kan inbjuda till lite matlagning. Finns alltså någon fördel med den mörka tiden av året....
Några fördelar med att slänga ut skräp i naturen, det kan jag inte se ..... men kanske är det en installation som markägaren gjort ..... och har förändrat under tid.... :)
 Kom tillbaka till byns centrum, vågade inte ta några extra svängar åt något håll.... vart jaktmännen var på väg, det hade jag ju ingen aning om. Och de kunde komma på bred front om jag närmade mig någon av de asfalterade vägarna.
 Fick SMS från bloggvännen Bodil under det att jag promenerade de 5-6 kilometrarna. Ska åka till hennes och hennes familjs extrabostad i Falkenberg i mitten på veckan.
 Ska bli otroligt kul, både att lämna landet för staden, att lämna skogen för havet och att träffa Bodil och Inga. Tanken är att vi ska leta upp några cacher också. Känns inte så viktigt egentligen. För mig så hör skattjakt mera sommaren till, iallafall kände jag så när jag fick det inbjudande SMSet.
 C-E jobbade några timmar, jag fixade lite mat och sedan tyckte jag att C-E också skulle ta en promenad i den härliga senhöstvädret. Lite geocaching, kanske ......
( Vad nu då...? Några timmar tidigare så var jag övertygad om att det mest var en sommargrej för mej....)
Finns några gömmor vid Kroksjön som vi aldrig letat upp. Mest för att det är så mycket folk på fiskecampen där under sommartid. Dessutom finns det en fin promenadväg runt sjön - som vi aldrig gått.

 Lade in några cacher i minnet på C:geo och så gav vi oss av i regnet. Ett aber bara, telefonen var inte alls pigg på att koppla upp oss - den påstod att det inte fanns några koordinater till gömmorna.
Så det blev inget napp alls vad det gäller cacher. Förhoppningsvis fick de tålmodiga fiskande männen något på sina krokar. Men en fin regnpromenad blev det.
Fiskade -nej, fixade till problemet med c:geo när jag kom hem, nu funkar det igen. Behövde avinstallera en tidigare version visade det sig. Så det blir nya försök så småningom.
Läser på FB att folk har fått så mycket gjort denna extratimmesdag...... Gäller inte mej.... men det har blivit lite promenerande och det är inte helt fel.....
Och med tanke på att huset blev rengjort igår så tycker jag att jag godkänner helgen vad det gäller arbetsinsats. 
Nu gäller det bara att veta vad man ska fylla de långa kvällarna med ..... men det brukar alltid lösa sig.....
Men jag känner ändå lite vemod så här på årets sommarslutsöndag ...... jag trivs bäst under mars till och med oktober. Är bara ingen vintermörkermänniska. Och det är långt till sommartids- tiden igen, så långt det kan bli.....

1 kommentar:

  1. Skrot ska inte ligga i naturen. Jag skulle gärna ta hand om en M-skylt om jag kunde få hem den. Annärs är det härligt att promenera i gråvädret. Åtminstone när det är så här varmt och med så här många fina höstfärger kvar. Men visst blir det rejält mörkt på kvällen nu. Ser fram emot att träffas på onsdag. Synd att ni inte hittade några cacher idag. Vi kanske har bättre tur i veckan som kommer. Nästa blir nr 200 för mig. Ha det gott tills vi möts.

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas