måndag 10 oktober 2011

Vilka värden!

Raderade en massa gamla bilder från kamerorna under helgen. Så att det finns plats för lite nya. De som jag vill behålla har jag redan lagt över på en extradisk. Plus att jag behåller en del på minneskortet.
Fastnade i härliga sommarbilder, och kände ett stygn i hjärtat - även om hösten är ljuvlig, så är det snart slut, och vi har bara en lång, mörk vinter framför oss.
Sommarhalvåret har för mig ett värde, som jag skulle vara beredd att betala pengar för att kunna behålla under längre tid- mycket längre tid.
Men det funkar ju inte!

Figurerna på bilden är synnerligen värdefulla för mig. KATTER, fnyser en del, det är väl inget att ha. Jag tyckte så också, under en period, då små/halvstora barn i huset var dem som jag gav omvårdnad, medan de i sin tur var de som skötte katterna som då fanns i huset.
När barnen är utflyttade sedan länge, ja, då är det så värdefullt att det kommer två-tre fyrfotingar och möter en när man kommer hem efter arbetet.

Att även fyrfotingen som man är "gammelmatte" till är värdefull, ja, det förstod jag under helgen. Matte-dottern berättade, sent på lördagskvällen,  via chatten på Wordfeud, att deras vackra katt hade varit försvunnen hela dagen. Fick inga besked om att den kommit tillrätta när söndagsmorgonen kom, och kände mig synnerligen nedstämd under söndagsförmiddagen. Vid sen lunchtid kom ett positivt besked. Den vackra hade suttit uppklättrad i ett träd över natten. Nu var hon upphittad och hemkommen. Det kändes bra att veta.....

Djur är värdefulla, njutningsfulla dagar likaså..... men inget kan mätas i en summa pengar.

Det kan tydligen det värde som jag bara skakar på huvudet åt. Värdet på en fotbollsbiljett, match mellan Chelsea och Everton, på Stamford Bridge. Vet ni vad en sådan kostar, fem dagar före match? 2600 kr - men då ingick förstås en matkupong! Inte klokt!

1 kommentar:

  1. Djur är värdefulla, det som de kan ge oss människor om vi bara släpper in dem, respekterar deras naturliga instinkter och levnadssätt ömsesidigheten kan bli total och vi får vänner för livet!

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas