söndag 2 oktober 2011

Wilken weekend!

 En av Facebook-vännerna skrev vid halv sex igå,r att det var dags att byta från bikini till något varmare. Helt otroligt.... sommarvärme den 1 okt! Nog för att det brukar vara fina indiansommardagar - men inte med klar himmel och temperatur flera grader över 20-strecket.
Det har definitivt varit uteväderhelg. Snabba, svettiga promenader både på hemmaplan och bortaplan. Gräsklippning - det var varmt det också. Aldrig har väl det funnits så många olika blommor i trädgården när det blivit oktober månad.... Så än är trädgården sommarfin.... fast ändå inte .... C-E passade på att montera ner trädgårdsmöblerna när han var hemma mellan två söndagsarbetspass...
Det är inte bara vi lärare som "jobbar jämt" - det tycks som om alla människor är överösta med jobb på sitt arbete .... bara det att "alla" andra kan få ut sitt extra arbete i lediga dagar - eller kanske snarare i högre lön - lediga dagar är inte lätt att få till för nå´n tycks det.
 Man hinner mycket på en helg. Bilderna är från dagens geocachingrunda .... i området Nittorp, Limmared, Tranemo. Tyckte att jag kunde ta mig en tur idag, när ändå C-E skulle jobba. Här, vid Fåle friluftsområde i Limmared, så blev det långpromenad ..... Tog bakvägen ... körde in på fel avtagsväg... men det funkade bra ändå och jag fick en promenad på 3-4 km.  Ibland är det bra att det blir lite fel, resultatet av det som blir fel kan bli något som är mycket bättre än det som man först tänkt ut. Det är väl så utveckling sker....
och  jag är helt övertygad om att utveckling avstannar, om alla gör likadant.....eller gör det rätta...
Hann en bok denna helgen också. Förra helgen läste jag Bosse Löthéns självbiografi " Jag älskar den pojken". En ruskig och bra bok om en ung människas utsatthet, som mobbingoffer och som offer för en pedofil. Samtidigt visade den på en otrolig styrka att kunna genomleva detta helvete. Klart rekommenderbar bok. 
Även helgens roman "Sarahs nyckel" av Tatiana de Rosnay var otäck och bra. Den handlade om den utrensning av judar som fransk polis gjorde i Paris 1942. En roman där nutid och dåtid vävts samman på ett sätt så man bara inte kan sluta läsa.
Har kommit en bit på vår bokblogg i klassen/skolan/området  bokklokt. Det är otroligt vilka bra tankar som eleverna tänker om böcker .... de tankar som finns inlagda, de kommer från femmorna.  Men fler tankar ska in efter hand, och alla är SÅ välkomna att kommentera.

Weekenden har warit ljuvlig. Ändå känns det som om vi med den stänger sommargrinden för denna gång.
Men man vet inte ..... det kanske fortfarande kommer varma vindar och sol.... idag är jag så tacksam för det som just har varit.

2 kommentarer:

  1. Visst har vi haft helt underbara dagar! Min man jobbade också denna helg, så jag geocachade lite igår. Idag blev det gudstjänst och en rejäl hundrunda plus lite pyssel här hemma.

    Vi har inga NTA-kurser i höst mer. Ev. har Gnosjö eller Gislaved det. Vi samarbetar med de kommunerna när det gäller utbildningar. Om du vill veta mer, kan du mejla våra samordnare. De sa att de gärna svarar på frågor. Adressen är nta@edu.varnamo.se. Ha en bra arbetsvecka med lagom mycket jobb.

    SvaraRadera
  2. Fantastiska bilder! Ville bara säga det. Läser och njuter.

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas