söndag 20 januari 2013

Gillade gudstjänsten


Det var en fin stund i kyrkan idag.
Dissade det här med tacksägelser igår, och har i grunden inte ändrat uppfattning.
Men det var fint, så som man gjorde i Ljungsarps kyrka. Man tände ett ljus för Ingrid, man ringde i kyrkklockor och man läste en kort bön.
Egentligen är det rofyllt att gå till kyrkan. Fin musik bjuds det också på. Plus att man får sjunga lite.
Jag skulle absolut kunna tänka mig att gå till kyrkan oftare.
Anledningen till att jag inte gör det, är allra mest den att det är så få människor som går dit att man känner sig  obekväm. I kyrkan vill jag kunna smälta in i mängden, var helt utan krav och bara vara. Det är svårt när det är så få besökare att smälta in bland.
Tänker på prästen och kantorn. Vilket otacksamt jobb de har.  Gör  förberedelser för en åhörarskara som ibland kan räknas på händernas två fingrar. Beundransvärt att de orkar!


Man hade  t.o.m ordnat kaffe för kyrkans besökare. Goda kakor och gott bröd fanns  framdukat vid utgången i kyrkan. Tyvärr tyckte inte de övriga i mitt "sällskap" att vi ta del av kaffet och pratet efter gudstjänsten. Jag kände mig riktigt ledsen och besviken efter det.... tycker att det hör till god ton att  tacka ja till något positivt, som andra ansträngt sig för att ordna.....


Hade hoppats på att farmors bortgång skulle hjälpa till att tina upp en snart decennielång iskyla. Men så tycktes inte vara fallet, det var tydligt även denna kalla dag. Får försöka släppa alla tankar och inse att det är som det är, men det är så otroligt tråkigt, och framförallt är det så dumt att flera då och då ska må dåligt år efter år, bara för att en kommunikation är fastfrusen i något som tycks vara som inlandsis.

Förlåt alla läsare att jag skriver om detta personliga, men just nu är det många funderingar i min hjärna till hur, varför och till vilken nytta..... och jag har absolut ingen att prata med detta om. Försökte med  C-E innan, fick bara tystnad till svar. Naturligtvis mår han heller inte bra som utsatt för allt det kalla .... Han tål inte kyla, varken i väder eller i relationer.
Ja, på något sätt behöver man få ur sig tråkiga tankar, som man vet skulle kunna avhjälpas..... för mig blir den offentliga dagboken den naturliga platsen. Förlåt alla, men ni behöver ju inte läsa.....

Och gudstjänsten var jättefin, tack för den!
1 kommentar:

  1. Det är tråkigt när det kommer så få människor. Men jag brukar ibland tänka att vi ordnar inte gudstjänsten för dem som inte kommer utan för dem som kommer. Vi var på gudstjänst och lyssnade på en bra predikan och en härlig livsberättelse. Dessutom var det mingelfika efteråt, enkelt men trevligt. Kyla är inte bra i någon form, men vi har ju alltid hoppet om varmare tider.

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas