lördag 12 januari 2013

Lite ljusare lördag.


Jodå, ljusare har det blivit, iallafall på eftermiddagarna. Och det är nog så viktigt för den som bara LÄNGTAR TILL VÅREN.  Tycker att vinter är tråktid.

Lite bättre var det så länge det var barmark och mildväder. Det mesta var lite mindre besvärligt då. Man kunde gå ut med jeans och gå-skor... och väglaget var bra både för bilförare och fotgängare.
Idag blev det till att ta på långkalsonger och vinterkängor när man skulle ut....

Vi tycker och tänker olika. Många tycker att snön lyser upp och att man själv blir gladare av det.
För egen del, så vill jag inte ha snö... jag mår bäst när marken ligger bar och när termometern pekar på plus.


 En veckas jobb har hunnits med sedan jag sist skrev i den offentliga dagboken. Det är inte mycket att blogga om, när man jobbar. Dels kan man ju inte skriva vad som helst... för integritet måste ju råda... och skulle jag kunna skriva öppet om skola och elever, så hade jag ändå inte haft så mycket att skriva om...Det var en bra terminsstart, det var roligt att börja jobba igen.
Även eleverna tyckte att skolan var helt ok att komma tillbaka till, och mina elever och jag var klart överens om en sak.... det negativa med att börja skolan efter lovet, det var att behöva vakna alldeles för tidigt på morgonen...
Men man vänjer sig vid det också.Träningspass av olika slag startade igen, efter juluppehållet. För min del har det varit träningsuppehåll i över två månader, tack vare olyckan som gav ett djupt sår på benet.
Nu är såret fint läkt, och det kändes riktigt bra att sätta igång att röra på sig igen.
Spinn-mixen i måndags innehöll något som hette Tabata som mix. Tyckte väl att den vanliga styrketräningen brukar vara betydligt roligare ... men nya trender  tas lätt upp av våra ledare.... och man gör ju så gott man kan, och bara man rör på sig, så får man träning... och det kändes väldigt bra efteråt.
I onsdags testade jag yoga igen. Helt OK..... känns mycket avslappnat efter ett sådant pass.
Alla dumma spänningar släpper då man tränar....
Testade stepup-styrka i tordags. Ryggen gillar inte stepupen.... men jag gillar styrkepasset. Ska ge det hela en chans till, ska ta på hälsovästen  och se om stepupen funkar bättre med  lite extra stöd.
Ska försöka komma med på tisdagens zumbapass...så får jag se vad jag tycker funkar bäst/ är roligast/ mest positivt. Målet är minst två träningspas i veckan... och promenader minst tre gånger i veckan. Och godis på helgerna bara.... vilket medförde att jag kokade en omgång hård knäck till i eftermiddags.....

Tjock tant fortsätter vara tjock tant, trots all träning.... hon äter väl för mycket, även om hon inte tycker det själv. Men tjock tant mår väldigt mycket bättre av att träna.... och det är en bra vinst !Annars känner jag mig lite lågledsen idag.... Tittade på "Allt faller", det kritikerrosade TV-programmet där div. medelålders komiker/skådespelare medverkar ... Gardell, Rheborg, Marie Göranzon... Trodde att det skulle bli ett riktigt roligt program... men jag hittade inget alls som var kul. Mest grått och ledsamt ... och ingen riktig handling.
I TV 4 gick ett program med Martin Timell, där tittarna skickade in videos som skulle vara roliga. Tittade tio minuter och mådde själsligt illa... bara en massa videos där folk ramlar eller på annat sätt misslyckas ... HUR KUL ÄR DET? Är det konstigt att en del barn/ungdomar/vuxna helt tappat sin empatiska förmåga.
Ett humorprogram/revy från Lund, även det i statlig kanal, visades i går kväll. Det var säkert tio olika inslag. Jag skrattade en gång. Tänkte tillbaka på den egna revytiden, som jag ibland kan känna som lite skämmig, för att jag inte fick ihop tillräckligt bra revynummer.... Dalstorpsrevyn var betydligt roligare än det som kända skådespelare/komiker visar upp i de kanaler som vi betalar licenspengar för.
Och faktum, jag känner mig lite låg och ledsen utifrån detta faktum.... är jag för gammal för att förstå dagens humor....??? .....trots att de som agerar humorister är nästan lika gamla som jag....

Funderar på vad jag egentligen skrattar åt... eller om jag slutat skratta. Galenskaparna tycker jag är roliga... och nu är det faktiskt bara dryga två månader tills C-E och jag ska se deras 30-årsjubileumsföreställning i Göteborg. Hasse och Tage var roliga.... deras revyer kunde man väl sända i TV-repris.... Jonas Gardell gillar jag också, men han var inte rolig i torsdagens humorprogram. "Hipp hipp" gänget från Lund, ja, de är också roliga ibland, speciellt då de framför olika personligheter.....

Fem damer åkte t.o.r. Moghultsbyn- Dalstorp för att stepup-styrka sig i torsdags.Vi kom att prata om träningsprogram som gått på TV. "Träna med TV" och  Lanefeldts gympa t.ex. Vi konstaterade att vi var med i dessa träningspass, på vår sida TV-rutan. Vi frågade oss varför det inte sänds några träningsprogram i TV nu för tiden...skulle ju vara superbra att kunna träna hemma, coachad av en bra ledare....

Mörkret har fallit denna lördag. Det var ganska så ljust ända till klockan halv fem.... det blir ljusare för var dag . Och en sak är säker, vad som än händer, så blir det en lite ljusare lördag för varje lördag som går i nästan ett halvår framöver. Det känns bra!

3 kommentarer:

 1. Håller med både dig och dina elever. Det finns så mycket tråkigt på TV och det var svårt att stiga upp så tidigt igen. Mörkt var det också. Men ljuset kommer väl så småningom.

  Vi har knappast någon snö. Det var det inte heller i Halmstad. Var där idag och geocachade en runda. Fast det blåste lite och då blir det genast kallare. Kommer väl en rapport när jag orkar och hinner. Ha det bra!

  SvaraRadera
 2. Vad duktig du är som tränar så mycke. Önskar jag hade samma gnista. det är roligt att följa dina inlägg. Allt gott!

  SvaraRadera
 3. Idag har det klämt i ordentligt och blivit riktig skitvinter... :-( Det har i sin tur resulterat i en massa olyckor i trafiken. Jag håller med dig om att det är inget kul med vinter... jo, när man får kura inomhus och titta ut genom fönstret... då är vinter OK!

  SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas