torsdag 3 januari 2013

Mera medicin

En av mina geocachingvänner har nicknamner "Klokare". Denna mångsidiga kvinna gör verkligen skäl för sitt alias, åtminstone ser jag det så efter att ha träffat henne ett antal gånger. Här om dagen skrev hon på FB-gruppen "Geocaching women" att läkare borde skriva ut geocaching som medicin. Klokt tänkt av klokare. Man kommer ut i friska luften och man kommer ut och rör på sig, då man letar burkar.Det hjälper mot många åkommor.....
Idag tog jag medicinen i Gällstad.

Innan dess gjorde jag något som jag funderat på länge; jag köpte en gps. En alldeles egen sådan. Har ju använt telefonen och c:geo och den är helt OK, men har lite kort livslängd vad det gäller batteri. Dessutom kan kompassen vara lite virrig ibland. Har dessutom "lånat" de gpser - Garmin etrex - som jag köpte in till skolan för dryga året sedan. Där är problemet det, att man inte kan ladda över cachebeskrivningar av något slag. Man får bara in cachenamnet ...
Jag ville ha något bättre, men inte jättedyrt.
Kollade handgps som fått bra omdömen och  hittade Garmin dakota 10. Bra pris var det... och när jag kollade efter bästa pris på Pricerunner, så fann jag att det fanns i Torsbo Handels, bara dryga en och en halv mil bort.
Så det var bara att köra dit och kolla in den väldiga jaktutrustningsaffären. Massor av jaktfolk fanns på plats, och jag fick en glutt in i den väldiga vapenarsenalen. Träffade en gammal elev som jobbade i affären, han hjälpte mig att hitta gpsen.


Den var t.o.m. laddad med batteri, fantastiskt.... Har enkelt fått in ett antal geocacher som jag har "kvar" i närområdet. Det funkade. Men det vete sjutton hur jag ska göra för att få fram en kompass som stämmer ihop med geocachegömmorna. Får kolla på DVDn som medföljer, så lär jag mig förhoppningsvis....
Har inget behov av att få ny geocachingmedicin i morgon, vanlig promenad duger också som hälsokur.
Så jag ska ta det lugnt, och försöka lista ut hur manicken fungerar så jag kan använda den på nästa medicineringstillfälle, vad det gäller medicin geocaching.

Fortsatte till Gällstad, där jag hade några gömmor inlagda i gamla etrexen sedan utfärden i går.
Parkerade vid skolan och påbörjade den planerade promenaden som var en del av letandet av cacherna med namn "Motionera mera"


 Det fanns ett antal annorlunda juleljusutsmyckningar i Gällstad. Denna kändes lite malplacerad i gröngräset.... och jag inte säker på att jag skulle tycka att den var tilltalande någonstans. Men den är för barn  och husets barn tycker säkert att den är jättefin.
Annorlunda var den iallafall.


 Vandrade på större och mindre skogsvägar. Det låg mycket avverkat timmer och man såg spår av avverkning under en lång sträcka.
Efter en dryg kilometer hade jag funnit de tre eftersökta cacherna.
Det var väl inga "roliga" gömmor, men nu var det inte det som det handlade om idag... det var att komma ut och röra på sig som letandet skulle syfta till. Och då funkade det bra.
Hade tänkt besöka någon av alla klädaffärer som finns i Gällstads centrum. Insåg att jag inte var tillräckligt affärsrepresentativ efter att vadat i lera och legat på knä i densamma.
ICA-affären kände jag mig presentabel nog att besöka. Ett av syftena med dagens resa var att fylla på i förråden.


Det fanns en fjärde motionsgömma också. Den låg långt bort från de andra, och jag tyckte att det var för dålig vägar att gå riktigt lång promenad. Tog bilen i stället och fann att jag hamnat på en plats med fin utsikt över samhället. Gömman hittade jag inte. Kanske berodde det på att jag bara hade en snurrig c:geo till hjälp.

Fortsatte med lite utearbete här hemma. Vädret var underbart, tyckte jag. 6 plusgrader. Så bilen blev tvättad och lite visset ris försvann från trädgården.

Mycket medicin gör en behagligt sömnig, det är tydligt. Men säg den medicin som är fri från biverkningar!

3 kommentarer:

  1. Jag har också medicinerat idag. Dels hämtade jag mer piller hos homeopaten, dels blev det en geocachingrunda med grabbarna. Vi tog Golfrundan i Jönköping. Ikväll har Erik åkt tillbaka till Malmö. Lycka till med din nya GPS!

    SvaraRadera
  2. Grattis till ditt köp. Där jag var idag var det halkigt.... men ett par loggningar blev det.

    SvaraRadera
  3. Jag och bojip har kallat det geomedicin i dryga året nu och det är så underbart! Kram U+L

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas