söndag 24 november 2013

Säsong sextioett...

... har just inletts.
Idag är det sextio år sedan som jag föddes, på BB i Borås. Kommer inte ihåg ett dugg hur det var, men vem gör det....?
Från min tio årsdag kommer jag ihåg de skräckinjagande händelserna i USA, då presidenten blev skjuten och världen ( iallafall den som fanns i mitt hem) trodde att det skulle bli krig.
När jag fyllde tjugo gick jag första terminen på lärarhögskolan i Jönköping. Åkte hem under helgerna och minns att jag fick Björn Skifs  "Hooked on a feeling", av vännerna när jag firade födelsedagshelg.
Trettioårsdagen har jag inget direkt minne av. Kanske för att det fanns två små flickor i huset och då var det alltid fullt upp.
När jag fyllde fyrtio hade jag världens ålderskris. Kom iallafall ihåg att jag fick de svarvade lamporna som fortfarande finns i fönstren på andra våning, samt en stor blomstergrupp --- en sådan som passat på 75-årsdagen, av C-Es föräldrar och syskon. På kvällen kom hela revygänget, ja, det var under sista perioden av Dalstorpsrevytiden.
På femtioårsdagen var jag ( som lovligt är) ledig från skolan. Det var första terminen i Grimsås, och jag trivdes så där... Iallafall så åkte jag och C-E till Rångedala, Backgård, Finnekumla där mitt gamla barndomshem då stod obebott och ödsligt. Vi tog en riktigt lång promenad, fikade i ganska ljummen höstluft, åt sedan god middag på Oliven i Borås, innan vi så "Love Actually".

Säsong 60 slutade igår med en liten familjetillställning.
Det är så tydligt att man blivit allt färre under åren Den gamla generationen är helt borta, en familj
har sagt upp bekantskapen med mej....
Men jag har våra döttrar med härliga pojkvänner, min bror och hans familj och C-Es syster med familj kvar....

Den senare familjen kunde inte vara med på gårdagens lunch, men kom i stället idag med en rolig present.

Lite bilder:
Sextioårig tant och sextioårig farbror hade gjort det bekvämt för sig och bjudit på sen lördagslunch på restaurang Höganloft, Isabergs stugby,


Man kunde välja mellan fläskfile och lax. Då tant föredrar fisk framför helt kött, så var valet inte så svårt. Maten smakade helt fantastiskt gott.. alldeles lagomlagad lax, sådan där som smälter i munnen. Potatisarna var dillslungade ... i mycket smör.... och såsen var smakrik och gjorde att det hela blev en fin smakupplevelse. De som valt kött, försäkrade att även det smakade utmärkt.


Lunchgäster: Johanna och Martin


Karin och HampusBroder Roger och hade sonen Richards flickvän Rebecka "till bordet"....


... och Richard och satt vid mamma Annkis sida


 Roger och Annkis son Johan hade, tillsammans med flickvännen Malin, rest ända från Norge för att vara med på fasters födelsedag
Till efterrätt serverades glass med färska bär...


.... ja, det var en god lunch, det tyckte nog alla.


 En stund i friska luften i den fina lekparken som finns alldeles vid restaurangen, det kändes bra, då man suttit till bords i mer än en och en halv timme.


Det fanns flera vuxna som fick barnasinnet tillbaka ... och visst kunde även sextioårig tant vara med på ett hörn.

 Tanten hade chansen att få till ett cachejubileum  också.
Kollade på mobilgpsen och såg att det fanns en möjlighet att göra cachelogg nummer 1000, genom att ta en promenad på knappa 300 meter. Så tant knallade i väg, iförd  finkläder och handväska... gick över ett nygjort hygge och uppför en liten brant. Där hittades lätt den stora fina lådan.
Lite kul var det, att cacheutläggare för logg 1000 var densamme som för logg 1 ( och 2),  KiW från Hestra.


Missade tyvärr att ta bild på tårtan, en god apelsintårta, direktimporterad från Stigs bageri i Värnamo.
En trevlig stund blev det iallafall här hemma, innan Roger och hans familj tackade för sig.
När det bara var våra egna ungdomar kvar, så blev det  musikstund.... Johanna på piano, Martin på gitarr och på piano....


... Hampus och Karin tog fram sångtexterna på mobilen.... ja, det lät jättebra.
Karin spelar också gärna och bra på pianot, så hon stod också för en del av underhållningen.... Vilka musikanter vi har i familjen!


Efter kvällmats-varmamackor blev det spelkväll...
Carcassonnes vinteredition hade vi inte spelat förr... det är ett kul spel, där det gäller att bygga upp ett landskap av städer, vägar, utmarker och kloster som är inbyggda i landskapet. Martin och Johanna vann förstås, men jag och C-E kom iallafall på samma slutpoäng som Karin och Hampus

 Mondo tyckte jag var svårt. Man skulle lägga ett pussel utifrån vissa kriterier, på en tidsrymd av sju minuter.
Vet inte om det var för att jag druckit för mycket vin, men jag fick inte till det alls.....


Blev firad liggandes i sängen, fortfarande läsandes tidning, före klockan nio i morse. Idag är det ju födelsedag på riktigt.
Fick en chokladkalender med fin choklad .... och biljetter till premiären på La Boheme på Malmö Opera, den 22 mars. Sex biljetter var det - så även Johanna och Martin kommer med ... och så Malmöborna, förstås...ja, sådana presenter uppskattas.
Ungdomar och katter gav sig ut på ett träningspass.... killarna sprang en mil, Johanna en dryg halvmil...


 ... och Karin, som inte hade egna träningskläder med, fick plocka ihop lite nytt och lite använt från sambo och syster och sprang ett par kilometer, snabbt som en vind.
Medan tant tog en förmiddagspromenad i det fina födelsedagsvädret....
Efter lunch blev det tyst i huset igen, då alla åkte hem till häst, katt respektive cityliv.
Alltid lite tråkigt, men det går snabbt över.... vi träffas till jul igen ...Johanna och Martin träffar jag sannolikt redan nästa helg.

Jag fick nämligen ytterligare en rolig present. Vännerna Inga och Katrin ( ja, inte att förglömma Fredrik) har lagt ut cacher på en runda ( början på en runda)  i Hjälshammar. Cacherna ska publiceras i kväll och heter Happy Birthday Mrs L ... och med nummer och beteckning därefter. Fick ett mail med koordinater till två gömmor i går... och insåg att den första ligger precis vid Johannas och Martins hus.Kanske Johanna kan hitta den först av alla....
Iallafall så tänker jag åka och leta upp gömmorna nästa söndag. Jag har ju den i gecachingsammanhang konstiga åkomman, att jag inte är ett dugg intresserad av att komma först till en cache. Däremot är jag omåttligt glad och stolt att ha vänner som lägger ut cacher som är TILLÄGNADE mig... och dessutom i vackra Hjälshammar.

Helena, Roger och Caroline kom en stund efter det att döttrarna med sambos begett sig hemåt.
Blev uppvaktad med ett "presentkort" där jag och C-E, tillsammans med Helena och Roger ska åka till Nääs slott i Alingsås, och lösa en krimgåta. Mat ingår också och begivenheten ska äga rum i mitten av januari.
Kul, kul! Tog bilden på lövet, då jag var ute i förmiddags. Lite så känns det att fylla så mycket som sextio, fast bara lite ..... Känner mig nog ganska så fit for fight i några år till .... och en tacksamhetstanke till att få bli så här gammal och må bra, samt att ha familj och vänner omkring sig, den kom också till mig.

Visst blev det en bra födelsedagshelg... känner mig lite oförberedd inför morgondagen i skolan... men det ordnar sig... tycker att det är ok att inte ha full kontroll någon gång... och dessutom lite nyttigt, faktiskt.

På fredag blir det fest igen. Då kommer damerna i byn och uppvaktar. Ser fram emot det. Helt OK att fylla sextio alltså... men känns lite konstigt att ha lämnat tiden som 55-plusare och att vara inne på säsong sextioett!3 kommentarer:

  1. Stort grattis på födelsedagen! De är roligt att fira med de närmaste. Ni verkar ha haft riktigt roligt tillsammans. Du får fortsätta att fira i flera veckor. Vi väntar på dina loggar och hoppas att gömmorna ska uppskattas. Idag var en fin dag att vara ute och leta burkar. Det blev några nya i Skillingaryd. Annars tar jag det lugnt och laddar för den kommande arbetsveckan. Ha det bra du med!

    SvaraRadera
  2. Stort grattis på födelsedagen, kära kollega (snart i alla fall!). :) Jag läser att du har haft en mycket bra födelsedag.

    SvaraRadera
  3. Instämmer i grattandet... ja, jag grattade tidigare på Fb, men ett grattis till duger nog! Din födelsehelg blev ju riktigt fin, vad jag kan förstå.

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas