onsdag 6 november 2013

Minimarkeringar

Har ett Twitterkonto. Har fler följare än vad jag följer. Hur nu någon skulle vara intresserad av att följa mig, jag som så sällan skriver något. ....Ger sällan replies( kommentarer) eller ens retweets ( gilla) till någon, och får naturligtvis ännu mera sällan egna sådana.
Sedan jag bloggade sist har jag faktiskt gjort tre minimarkeringar på Twitter ...och fått en reply ... en liten besk ( med rätta kanske) kommentar. I lördags var vi på bio, C-E och jag. Vi såg "Captain Phillips" med Tom Hanks i titelrollen. 

Kaptenens containerfartyg var på väg från arabiska halvön till Kenya med bl.a. hjälpsändningar innehållande diverse förnödenheter. Utanför Somalias kust blir de attackerade av somaliska pirater, av fyra unga män i en större liga, som styrs av en länk i en större piratverksamhet. 
Kaptenen blir så småningom den enda gisslan och hålls som sådan i en långsamgående livbåt, tillhörande containerfartyget.
Filmen var byggd på en verklig händelse, även om den förstås tolkats ganska fritt av regissören Paul Grengrass. 
Det var en fängslande och spännande film, och den fick mig att känna en aversion gentemot somalier. Vilket jag, under det att vi väntade på pizza på Granada, twittrade ner. " Efter att ha sett "Captain Phillips" kommer jag att ha svårt för somalier".
En känsla just då.
Nu hör det också till saken att jag aldrig i mitt liv haft kontakt med någon från Somalia ....
Sannolikt var det en omedveten handling, ett twitter som skulle kunna göra att jag skulle kunna få någon bekräftelse --- visst är det så att alla vi människor vill bli sedda --- få ett reply. 

Det fick jag också "När jag blir upprörd så låter jag bli att twittra."

Klokt ... men lite väl präktigt, tycker jag.
Tog bort hela tweeten. Man kan ju inte välja sina följare i Twitter, och jag vet att jag har någon följare som skulle kunna ( och vilja) göra livet surt för det gamla lärarinnan. Säkrast att inte utsätta sig för något i onödan... men det kändes lite bra att röra upp någon... : ).
Är det sunt eller är det heltokigt att ha tonårstrots kvar, trots att man har blivit sextio?
Sextioårstrots! Anna-lenas allålderstrots!
Om jag blir så gammal att jag hamnar på "hemmet" blir jag nog odräglig!"I går blev det en ny tweet. Oreplied, oretweetad. Ingen fattar nog vad jag menar...

Nämns på vägg och i planka. Tolkning? Dubbeltydigt!

I måndags när vi kom tillbaka till skolan efter kort-lovet, så hade någon klottrat på en av skolgavlarna med vit färg. Där fanns ett antal olika figurer och så stod där mitt namn, snyggt målat, med gemener.

Lite otäckt, då någon av eleverna antydde att ett av de målade tecknen betydde död.... någon annan elev antydde att det var positivt att få sitt namn så storstilat skrivet.

Var på funktionell träning i går.

Det var inte ordinarie ledaren igår heller. Nu går det nästan lika bra med den som är stand in. Varför stand in-ledaren flera gånger uppmärksammade mig bland de 30-40 atleterna undrar jag dock. 
Visst är jag bland de äldsta och sannolikt den som väger allra mest...men jag har varit med på olika träningar regelbundet i många, många år, så jag klarar de flesta övningar ganska så bra.

Då vi stod i "plankan" tyckte ledaren att Anna-lena kunde göra plankan stående på knä. Det tyckte inte den tilltalade, hon orkar mycket väl att hålla upp hundra kilo i normal plankposition!


Fattade varken vägg eller plank-påhoppet. Twitterföljarna fattade säkert inget helle
r!

 Har varit på Navet i Borås två gånger denna vecka. I måndags med mina sexor, idag med femmorna ( som jag undervisar i no).
Gjorde en minimarkering i twitter-mobilappen på vägen hem:

Bra miljötema på Navet Nåt att jobba vidare med! Dessutom passar det bra in i vårt Grön Flagg tema.

Under en timme fick eleverna riktigt bra undervisning under det att man/vi diskuterade hållbar utveckling med prisbelönade Riita.

Fyra olika påståenden var utgångspunkt för diskussionen:


 • Att dricka en kopp Fairtardemärkt/kravmärkt kaffe kostar 17 öre mer per kopp jämfört med "normalodlat" kaffe.
 • Ett tåg släpper ut lika mycket koldioxid under en resa på ett varv runt jorden, som en bil gör på en resa på 1,3 km.
 • Vi slänger 20 % av all mat vi köper.
 • Köttkonsumtionen har ökat med 40 % under de senaste 25 åren.Härligt att ha med sig så miljömedvetna och diskussionslystna elever. Vi kommer att jobba vidare utifrån det eleverna blev medvetna om, under den närmaste veckan. Hoppas bl.a. få till lite insändare till lokaltidningarna.

En halvtimme att gå runt på Miljötemats prova på avdelning, gick väldigt snabbt, det tyckte nöjda femmor och nöjda sexor.

Detta om de senaste minimarkeringarna, twittrarna. Nu ska jag twittra  så där en femtio tecken till : Dags för veckans skäms-höjdpunkt "Bonde söker fru." Tror inte någon förklaring behövs ....

4 kommentarer:

 1. Har också ett twitterkonto, men vet inte när jag var inne där. Har liksom inte tid för allt. Det händer att jag får ett meddelande om att någon mer börjat följa mig på Twitter. Haha, tänker jag. Det har de inte mycket för.

  Navet är roligt att besöka med eleverna. Lycka till med ert miljöarbete. Hos oss har mina kollegor bestämt att vi inte ska fortsätta med Grön Flagg. Det kan väl delvis bero på att miljöarbetet ingår i det andra vi gör,men det är inte helt sant enligt min mening. Men vi lever ju i en demokrati sägs det. Minoriteterna får de sig.

  Ha en fortsatt bra vecka och en skön helg!

  SvaraRadera
 2. Vad heter du på Twitter? Jag har också ett Twitter-konto, men skriver aldrig. (Har inte gjort det än i alla fall). Läser mest vad andra skriver.

  SvaraRadera
  Svar
  1. oldannalena fast jag är inte mycket att följa. Grattis till tjänsten förresten. Berättade för mina elever. De tycker att det ska bli jättekul att du ska jobba på skolan igen. Bra och kul med någon som är ung. Tycker jag oxå!

   Radera
  2. Jag har lagt till dig nu, alltid kul att läsa vad som skrivs av folk man känner. :) Tack! Det känns riktigt bra, jag har väntat på detta och saknat er riktigt mycket! Det är en fördel att vara blandade åldrar på en arbetsplats, det tycker jag också. Vi ses den 2/12. :)

   Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas