söndag 6 december 2015

Andra advent , Apladalen

Jodå, det blev ett besök i Apladalen även detta år
Försöker tänka lite och kommer fram till att det nog är så, att vi besökt den mysiga julmarknaden åtta år i följd, med ett års överhopp... det var när Sven var ute och snöstormade för två år sedan.
Vi började dock den regniga ruskdagen på en annan plats, även den med anor från en tid långt före vår, från 1700-talet.
Karin hade besökt sin ( kanske allra bästa) vän i hennes nyinköpta torp, i trakten av Tranemo.


 För egen del, så har jag också närt en återkommande dröm om att få bo i ett gammalt torp.
Mitt drömtorp finns f.ö. i närheten av Ljungsarp, med utsikt över Lagmanshagasjön.
Majas torp ligger långt från allfarvägarna, i slutet av en smal skogsväg.
Ganska typiskt denna tuffa tjej, att bosätta sig på en plats som skulle kunna bli såväl insnöad som blockerad av nedblåsta träd.
Ett fint gammalt hus var det verkligen.


Kul att se de gamla vännerna tillsammans.
Tänker på alla gånger som jag/vi skjutsade och hämtade Karin i Sjötofta, under den tid som tjejerna gick på högstadiet... och ännu mer under deras gymnasietid.
Vänskap som hållit i ett par decennier.27an tog oss snart till Värnamo och Hjälshammar, i lagom tid till lunch.
Vädret var minst av allt julmarknadsinbjudande, tanken på att stanna kvar inne i den goda stugvärmen, den var ganska så lockande,


Det var en snabbt övergående tanke, klart att vi skulle gå på marknad, det var ju därför vi åkt till V-mo. Regnet stod som spön i backen... mörkret tycktes infinna sig före solens nedgång kl,15.20 ... och kamerabilderna blev riktigt dåliga.
Har ett antal Apladalsmarknadsbilder från olika julmarknader..... den vackraste är tagen en snörik andra advent för ett antal år sedan. Anti-snö-tanten medger att snö passar bra på julmarknader... och på julafton...
Årets andraadventsbild är både oskarp och regnfylld.


Blev en del inköp, ruskväder till trots.  "Honungsljus", bröd, ost, vantar....
Tyckte synd om försäljarna, normalt brukar det komma mycket folk på apladalsmarknaden.
Denna rusksöndag var det minst av allt någon trängsel vid de olika stånden.


Hann med en omgång av ett roligt sällskapsspel, då vi kom tillbaka till H-hammar - efter det att vi värmt oss med glögg och nyinköpta lussekatter. 
C-E fick stalledrängsgenomgång inför kommande helg,... och sedan var det dags att åka hemåt, med stopp vid järnvägsstationen i V-mo, för att Karin skulle hinna med kvällståget hem till Malmö.
En fin andra advent, trots skitväder. Och Apladalen, det är en absolut favoritplats... sommar som vinter.4 kommentarer:

 1. I år blev det inget besök på julmarknaden i Apladalen. Vädret var inte det minsta lockande för utomhusaktiviteter. Så jag ställde in alla sådana förutom hundens lilla runda. Jag vilade mig i stället efter gårdagens intensiva körprestation. Kommer ni häråt nästa helg? Ha en bra arbetsvecka! Nu blir det luciaövningar och lite annat pyssel.

  SvaraRadera
 2. Visst är det fint både i Värnamo och Apladalen. Men som du skriver så önsketänker jag alltid att det ska vara vitt vid denna marknad. Ännu finare är det med vänskap som håller genom åren. Den är guld värd. Kram från Bosse som har en dröm om att få bo minst ett år på en ö.

  SvaraRadera
 3. Så mysigt med julmarknad och även om lite snö hade både lyst upp och skapat mer julstämning så är det fint ändå. Själv har jag hållit mig hemma från julmarknader i år. Får ta igen det på något sätt. Så mysigt hon verkar bo där i sitt torp. Skönt och goda vänner på besök. Kan det bli bättre.

  SvaraRadera
 4. Så fint du har skrivit om min och Karins vänskap, det stämmer verkligen! Hoppas att ni har en riktigt fin jul!❤️

  SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas