tisdag 29 december 2015

Mellandagsmöte

... eller event, som det heter med ett mera  modernt ord.

Googlar på ordet event och  finner Wikipedia som första träff:
Ett event (engelsk plural events, svensk plural event.[1] Ordet är hämtat från engelskans ord för evenemang eller händelse) är ett specialarrangemang som ett led i en intern eller extern marknadsföring och som regel ett moment i en kommunikationsplan. Eventet ska fungera som plattform för överföring av värderingar och idéer i avsikt att påverka deltagarna och öka deras förståelse för till exempel en varas värden eller ett företags eller en organisations värderingar och framtidsplaner.
Ofta sker eventet med inslag av stämningshöjande umgänge med underhållning och catering av mat och dryck. Det interna eventet avslutas ofta med samkväm, barmingel och ibland dans. Event genomförs oftast i för ändamålet specialdesignade miljöer.
Seriösa eventleverantörer brukar mäta eventets effekter relaterat till uppsatta kommunikationsmål.

Kollar om förklaringen stämmer överens med dagens trevliga möte:
Specialarrangemang: Absolut, bara för geocachare.
Marknadsföring: Nej, alla är redan förförda till de marker, där geocacher finns arrangerade på mer eller mindre speciella sätt.
Kommunikationsplan: Jo, fast det tar lite tid att bli kommunikativ. Äntligen kände jag att jag kunde kommunicera med ett flertal av eventdeltagarna. Hade träffat många av dem eller deras gömmor vid flera tillfällen.
Överföring av värderingar:Ganska överflödigt i den grundläggande geocachingen, den att leta skattgömmor. Men att få mig att värdera en FTF  eller en TB, det är helt omöjligt. Men andra kan säkert påverkas att värdesätta alla olika delar av geocachingens möjligheter.
Stämningshöjande umgänge: Ja absolut. Man blir glad av event, av att träffa andra trevliga människor  och av att leta nya gömmor, gärna i sällskap med någon annan trevlig geocachare.
Catering av mat: Medhavd korv smakar alldeles utmärkt. Hemgjort bjudgodis  smakar ännu bättre - som efterrätt.
Dans: Nja... fick ju till lite på vårt dansbaneevent i höstas. Svårt att hålla instrument välstämda i vinterkylan....
Specialdesignade miljöer: Ett vindskydd med grillplats är verkligen toppen!
Uppsatta kommunikationsmål: Vi pratade på ganska så bra.... och bildade små spontana grupper. OK, tycker jag!
Konstaterar att mellandagsmötet korresponderar väl med begreppet event!
Ja, det var ett trevligt event som Sveriges leading geocaching-lady hade ordnat.
Vi hade en presentationsrunda där alla ( trettiotalet?) närvarande geocachare presenterade sig. Där fanns bekanta namn som Ejaz, olskog42, aquila, linsrille...... bonkebenke, berggren65, snövit,  johansson5, ardbegh10, gsk-nisse....


... sandhäll, 1000sjöar, kicken, sangris....
Konstaterar att det är mycket roligare att gå på ett event,  när man känner igen ett flertal av deltagarna och när tanten med (lätt) social fobi funnit så många bekanta att hon inte besväras av denna åkomma längre, utan kan vara riktigt social.

Måste bara uttrycka lite irritation... de som brukar läsa min blogg vet ju att jag är gnälltant.

 Från Stockholm hade en två eventtokiga personer kommit. Kul med utsocknes.. och det var trevliga personer.... UTOM detta att damen i sällskapet berättade om eventen i Stockholmstrakten och påstod att där fanns geocacharnas leading lady ( ladies)... och så nämnde hon ett namn... ja, flera namn... jag har glömt dem alla...
KOM INTE TILL SMÅLAND och prata om leadingladies.... för här har vi forjoi ( Inga) som vår leadinglady... och vi är inte intresserade av varken Stockholmsgelikar eller någon annan lady med liknade epitet... dom kan man i såfall behålla inom 08-området. Morr, morr!
Tycker denna tanten!

Letade upp en 1000sjöargömma på andra sidan den välfyllda Storån, under det att korvarna fick lite inbjudande bränna, på glödande kol, på vindskyddets grillplats.

Det var  mysigt med öppen eld från de eldkorgar som fanns utställda som extra värme 
nära grillplatsen. Bara ett aber.... kontakt av mildare grad luktar som en hel skogsbrand i kläder och hår... och där kläder och hår senare förvaras. Men det är det värt!


Min gamla elev har det blivit "folk av", trots att han hade en riktigt ung och oerfaren lärarinna under två år av sin mellanstadietid. Kul att träffas i olika geocachingsammanhang, prata lite GAMLA minnen och leta burkar tillsammans.

Vi var allra först på den multi som fanns i anslutning till eventplatsen.
Bra att Tomas kan ha nytta av att vara först. Jag är ju ingen förstahittarsamlare.....


Då vi kom tillbaka från multicacheletandet, så fanns det massor av godis framställt på bordet (med vit naturduk). Smakade på ett par hemgjorda sorter och hittade en ny tryffelfavorit... apelsintryffel.

Har redan fått receptet från vår geocaching leadinglady.

Värm 1 dl grädde och blanda i 300 g hackad vit choklad som får smälta. Värm i mikro eller över vattenbad om det behövs men se till så chokladen inte blir grynig. Klicka i 25 g smör och rör tills smeten är jämn och blank. Smaksätt med rivet skal av en apelsin plus 1-2 msk cointreau. Jag hällde upp smeten i silikonformar, men man kan ställa in den i frysen och rulla kulor i stället. Jag rullade tryfflarna i florsocker så de inte fastnar i varandra. Lycka till!

Ska testa så fort jag fixat vit choklad!


Solen sa hejdå för idag, redan vid den trevliga multigömmans mål.

Vi sa hejdå och tack till Inga och tog bilarna en  bit mot de tre ytterligare mål som var utlagda dagen 

till ära.

Då vi kommit en liten bit in på anvisad skogsväg, mötte vi drygt tiotalet glada geocachare. De hade 

haft lite extra bråttom för att komma först till ugglegömmorna, och var nu på väg tillbaka.Så det var 

inte ett dugg svårt att  hitta cacherna, det var bara att följa spåren. Att vi hade lite svårt med 

matematiken till den avslutande mysten, ja, det får vi väl skylla på att det var tresiffriga tal... och när 
¨
det är jullov så klarar den gamla lärarinnan  bara ensiffriga sådana.

Lite kallt om näsan blev det under skymningspromenaden... men härligt friskt ändå.

Tack Inga för ännu ett roligt mellandagsevent.... tredje gången på raken. Nu har det blivit tradition!3 kommentarer:

 1. Kul att ni ville komma en eftermiddag så här i mellandagarna trots snö och kyla. Nån leading lady är jag verkligen inte. De kan få hålla till i 08-området. Fast jag har träffat några av de nämnda damerna. Som sagt, nördar finns det gott om. Skönt att ni hittade alla gömmorna trots att den sista var lite insnöad. Ha ett gott slut på det här året!

  SvaraRadera
 2. haha... misstänker att det kan finnas flera leadingquinns, beror på var man har sina preferenser! Vi och dom-begreppet är ganska intressant att fundera över...

  Mitt geocachingintresse har dalat märkbart, till viss del pga ögonen men inte bara därför... Tur att det finns andra som håller ställningarna!

  Önskar dig ett gott slut på ået och en förhoppning om ett bra 2016 för oss alla!

  SvaraRadera
 3. Krut i tanten! Rätt, ut me´et bara, bättre än att det ligger och pyr!
  Efter ca halva 08svadan började jag fundera på var avstängningsknappen fanns.
  Men har för rätt länge sedan insett att det är ett typiskt storstadsfenomen, att skrodera om sina egna bravader. Säg den huvustabo som inte informerar om att det varit utlands-besök/semester/weekendtripp. I ngt. internetmedia.
  Min teori är att man inte kan rå för det, kan ha uppkommit av att inandats för mkt. fordonsavgaser. Lite gnäll här me´! Må väl!

  SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas