måndag 8 januari 2018

Mätare

En mätare på varje arm har jag idag.

På vänsterarmens handled sitter den här:

Den är faktiskt rätt påstridig. Rätt som det är, så surrar  den till och  "tjatar" om att jag behöver gå upp och röra på mig. MInst 250 steg per timme under nio timmar, vill den ha,om den ska vara nöjd.

Idag har jag tillbringat största delen av dagen i en skola, som fortfarande står tom på elever. Det är bra att ha en lång korridor, på dryga 50 meter att gå några varv fram och tillbaka i. Allt för att hålla mätaren på gott humör.


På höger överarm är en sådan här mätare fastspänd. En 24-timmars-blodtrycksmätare.

När jag skulle få den  monterad och igångsatt klockan 11 idag, så visade pulsmätaren på vänsterarmen en bit över 100. Trots att jag inte i övrigt var ansträngd. Hu, att det ska vara så HEMSKT, det där med blodtrycksmätning. En kontroll som egentligen är till för att kolla att jag har rätt blodtrycksmedicin. Är övertygad om att såväl högt blodtryck som hispigheten för att möta dess värde, är genetisk betingad. Ett arv från min mor. I vuxen ålder hade hon inga allvarligare åkommor än högt blodtryck.... och påssjuka...

Nu kändes det lite bra att första mätningen, som blodtryckssköterskna utförde, visade på ett mycket bra värde. Även om jag int tror att det var ett riktigt värde, så lågt kan man inte ha. Jag har varit orolig för att det skulle göra ont, alla dessa uppumpningar. Det gjorde det då jag hade 24-timmars-mätare i somras. Idag har det inte alls varit några plågsamma mätningar. Jag tolkar det som att jag har ett lägre övertryck, än det höga som jag hade i juni. I morrn klockan 11, får jag veta..... och får också reda på om jag behöver ha starkare grejer för att blodkärlen ska hålla sig någorlunda mjuka,

Mätaren på vänsterarmen, den pockar på sin uppmärksamhet, på olika sätt. Målet 10 000 steg per dag t.ex. För att under den stillasittande dagen, få mätaren lite extra belåten, så tog jag faktiskt en promenad runt vårdcentrals-kvarteret innan jag körde tillbaka till skolan.
Trots ett antal korridorpromenader, så hade jag mer än 3000 steg kvar, då jag lämnade den tomma skolan klockan halv sex.  Vänstrarmsmätaren pockade och pockade..... gå nu dina 10000 steg.... och plötsligt fann jag mig iklädd vardagsjacka, reflexväst och stavar och på väg framåt byn. 
Vände vid Krokens stenmur och satte på en annan mätare på det mångsidiga armbandet på vänster handled, nämligen avståndsmätaren. 1,5 km, exakt, visade mätningen av avstånd från ett av kortpromenadernas vanligaste vändningsställen. 

I första allén, från Moghult sett, så började högerarmens tryckmätare sin andra mätning under promenaden. Bara några tiotal meter efteråt, började det vibrera på vänsterarmen. Återigen ett digitalt fyrverkeri, för genomförda 10000 steg.

Tillbakalutad i TV-fåtöljen så kan jag konstatera att vänsterarmsmätaren är nöjd med dagen. Högerarmsmätaren kommer om några timmar att gå över till nattmätning, vilket innebär en uppumpning per timme. Förhoppningsvis kommer jag att sova gott ändå.

Det ska bli skönt att lämna tillbaka tryckmätaren i morgon. Undrar hur länge jag står ut med den självpåtagna, pådrivande mätaren på vänsterarmen?  FAST ... egentligen.... så tycker jag att den är jättebra.

Båda bilderna är "stulna" från nätet. Hoppas att firmorna ser det som bra reklam.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas