fredag 6 november 2020

Värden

 


Lyssnade på lokalradion på morse. Man intervjuade en man som bodde på översta våningen i ett av de central belägna höghusen i Borås. En takvåning som ansågs vara värd 10- 15 miljoner kronor. Mycket pengar, han var lockad att sälja men var ändå tveksam,  han hade utsikt över stadens tak i fyra väderstreck. Den utsikten var mycket värd för honom.


Jag studsade nästan där i sängen.... vad är det för värde med att kunna se en massa hustak? Har en del analoga bilder över hustak, då jag besökt höga torn i Paris, Floren, New York bl.a. Lite häftigt att vara högst, men inte något som skulle vara av varaktigt värde för mig. 

Nej, jag vill ut i skog och mark, gå längs sjöar, på havsstränder och  i städernas vackra parker och bara njuta av all sorts natur. Vi är olika... bara det att jag tycker att det är ett helt sjukt värde på en taklägenhet.  Förstår däremot att ett hus med sjö eller havsutsikt betingar ett högt värde.


Världen har blivit kal. avlövad. Kan vara vackert det också.... fast nog är det så att man inte riktigt hänger med i vinddraget från allt det gula på träden till ingenting alls.

Världen är på väg att gå mot det bättre, tycks det. Eller  jo... bättre att ha en 78-åring som tycks vilja göra sitt land så gott han kan än en 74-årig narcissistisk mytoman som ledare för världens mäktigaste land.


Vilken dag det blev! Blå himmel, ingen vind.... och trots att skuggan var starkt avskild från solljuset, så var det härligt väder även där. 


Har njutit för fullt, dels över en ledig dag efter en härlig fyradagars jobbvecka och dels över vädret. Jag vet, man bör oroa sig över klimatförändringarna.... men man måste ju få njuta under den helt underbara novemberdagen. Och..... visst är det oroande med allt konstigt väder..... men det har ju hänt tidigare att vi haft fina dagar på på senhöst och tidig vår. 


Skogen är guld värd. Blåbär och hallon i juli- augusti, lingon i augusti- september och nu är det tid att hämta hem trumpetsvamp och trattkantarell. Blev en liten tur till skogen i eftermiddag. En god soppa gjord på trumpetsvamp ( för det är det väl Anki?) står och drar sig på spisen. 


Blodtrycksmedicinen är på upphällningen. Behöver nytt recept. I samband med ny förskrivning blev jag kallad till årskontoll på vårdcentralen. Har inte kollat blodtrycket på ett halvår här hemma, lika bra att göra det efter dagens långpromenad. Fortfarande hög puls... men blodtrycksvärdena - de är ju superbra.



En fin fredag blev det.  En fredag med goda värden. 



10 kommentarer:

  1. Så där fint väder hade verkligen inte vi idag!
    Man värdesätter verkligen olika boendetyper! Tur alla tycker olika.
    Vi får väl se hur det går i det där valet...
    Jag fick brev från vårdcentralen idag, de hade tolkat mitt blodtryck. Tog ju det hemma tre dagar under en fjortondagars period. Det var bra, så skulle fortsätta medicinera som nu.
    Trevlig helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi är nog många som medicinerar våra blodtryck. Känns så bra när det funkar att hålla det på rätt nivå med några mogontabletter.
      Trodde att hela södra Sverige gick njuta av sol och ljummen luft idag. Och igår blåste det mycket mer hos er än hos hos. Så taskigt! Önskar dej en god helg

      Radera
  2. Alldeles för dyr taklägenhet ! Men jag måste erkänna att den utsikten skulle jag själv gilla ,-)
    Låter härligt! ,-)
    De flesta vill nog ha som du, och det skulle jag inte tacka nej till, men förstår honom ,-)Fina bilder, vägen med björkar dras jag till lite extra, vilken känsla att få gå där. Jag njter också att det är varmt, det brukar komma några dagar med värme varje höst.
    Blodtrycksvärderna var bra! ,-))
    En fredag med bra värden och många steg, kanondag!
    Ha en jättefin Helg!
    KRAM Primrose ,-)

    SvaraRadera
  3. Ja, det blev en bra vecka. Så skönt att känna sig pigg efter fyra arbetsdagar. Det är så roligt att gå in och jobba...Ha en fin helg du oxå. // Anna-Lena

    SvaraRadera
  4. Klimatförändringarna kan vi just nu, i denna stund, inte göra nåt åt (på lång sikt JA) så bara ut och njut för fullt i naturen, där mår man som bäst :) Hustak kan jag vara utan :D
    Vad roligt att du fick en sån fin arbetsvecka också, det gör mig glad <3 Kram på're

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det var kul. Avslutades med tv-inspelning i går eftermiddag. Så nu är det slut med att vara talcoach/ talkoordinator. Det var en njutbar dag idag. Glad att vara ledig. Dagarna är lite för korta så här års....och kortare ska dom väl bli. Kram!

      Radera
  5. Tur att vi alla är olika. Antingen gillar man mark och skog eller så är man asfaltbonde och gillar takvåningar. Jag tillhör ju den sistnämnda kategorin, för det är nåt visst med takåsar. Däremot visste jag inte att takvåningar i Borås är nästan lika dyra som här i Stockholm... Bor nog kvar på andra våningen i 10-våningshuset;-)
    Global warming heter det ju, och visst verkar vi har fått en släng av klimatförändringen. Tänk på den i stort sett snöfria vintern ifjol, och nu mellan 14 och 17 grader den 6 november. Nej, jag klagar inte heller, absolut inte:-)

    SvaraRadera
  6. Skillnad på andra våning och på högsta. Du Har ju markkänning, det visar du på bilderna. Sen är klart att vi är olika... Har två döttrar. Den ena är hästbonde när hon inte jobbar som psykolog. Den andra bor på andra våningen lägenheten i det kulturskyddade trettiotalshuset i centrala Malmö. De har båda vuxit upp här ute i skogen. Kändes ganska tidigt att det så skulle bli...

    SvaraRadera
  7. Hm ... känner precis som du - jag vill ha naturen nära, vill kunna känna lukten av skogen alla tider på året och kan inte tänka mig att bo högst upp med utsikt över tak!
    Typiska trattkantareller skulle jag nog säga, men för att vara säker måste man kolla undersidan!
    Bra att ha koll på blodtrycket ... mitt brukar ligga som ditt ungefär och det är ju bra :)
    Kan bara hålla med i dina tankar om både klimatet och presidenterna!
    Ha en fin lördag!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var stora svampar med platt bred stam. De smakade inte heller mosse! 🙂 Får läsa på lite mer om skillnaden mellan trumpetsvamp och trattkantareller! Soppan blev god iaf.Kram!

      Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas