tisdag 16 juni 2009

Fattigt fika


- Nu går vi och fikar, sa kollega 1 efter ett par timmars uppackande, nedpackande, slängade, hämtande och flyttande.

- Finns det något fika då? undrade jag.

- Det finns väl kaffe, sa kollega 2.

- Det är väl inget fika, konstaterade jag. Ganska surt. ( Jag är sur idag, kan inte begripa varför. PMS kan man ju inte skylla på längre - och inte har jag dålig mage heller.....)

Nu fanns det en lite bit "Herman" kvar. Jag hade med den igår, och nu försåg jag mig ogenerat med hälften av den lilla bit som fanns i plastpåsen. Kollega 3 tog sedan hälften av kvarvarande bit... och den pyttebit som blev kvar, ja, den lär nog ligga kvar på bordet vid skolstart också....


Nä, fika är för mig kaffe/ te/saft/ choklad + något att äta därtill. Finns det inget att äta, så är det en kopp kaffe/te, ett glas saft, en mugg choklad. Punkt slut.För mig är det helgerån att kalla en "plain" kopp av något för fika.

Det behöver inte vara något stort för att förvandla en kopp kaffe till fika.... det räcker med ett kex eller en skorpa. Bara det är något att tugga på.

- Jag försöker att välja bort doppet till kaffet, säger nå´n. Jadå, det är helt OK.

Jag väljer att äta något till kaffe, och fortsätta vara en tjockis. Det är MITT val. För mig är det en njutning att äta, varför ska jag då avstå????

Var och en gör sitt val - MEN SNÄLLA, KALLA INTE EN KOPP KAFFE FÖR FIKA!


Om en stund ska vi åka till Hofsnäs och äta grillbuffé. Det blir vår gemensamma sommaravslutning, alla vi som jobbat på Grimsåsskolan under året. Och så ska vi fira en 50 åring, avtacka en tjej som flyttar från förskoleklass/fritids till dagis ( jag vet att det inte heter dagis längre, men jag kallar det så, så vet jag vad jag pratar om), avtacka en tjej som inte har rätt utbildning och därför måste sluta :-(, avtacka vår godhärlige ( kollegas 2s uttryck) vaktmästare
:-( ( han ska omorganiseras till ålderdomhemmet -ja, jag vet att det inte heter så heller, men jag vet vad jag menar) och så ska vår rektor, som har varit en trevlig och förnuftig man, sluta. :-(. Alla ska få mat, sång och blommor.....

Nu vet jag varför jag är sur ..... det ser ni också............????
Varsin kopp kaffe drack jag och C-E i Brela Kroatien - jag tror det är fyra år sedan jag tog fotot. Rekommenderar f.ö. resor till Makarska rivieran - superfint.... bra bad... vackert .....god mat ... och gott kaffe.

3 kommentarer:

  1. Jag håller helt med dig, en kopp kaffe är inget fika!!! Då man fikar har man något till sitt kaffe/te/saft.
    Vilken trevlig fest du ska ut på i kväll, hoppas att dina diktverk får den uppskattning de är värda =) De är alltid roligt att få diktade ord till sig när man fyller år eller slutar på ett jobb. På något sätt är det viktigt att få veta att man är ihågkommen på det sättet också. Den glädjen sätter sig säkert fast i hjärtat.

    Jag har haft hela arbetslaget här idag på fika(!), med smörgås och kakor, och middag. Vi skrev färdigt vår kvalitetsredovisning och mailade iväg den, så nu har vi i praktiken SOMMARLOV.
    Jag ska dock åka till skolan i morgon och lägga schemat klart för vårt arbetslag. Sedan stänger vi skolbutiken ett tag =)))

    SvaraRadera
  2. Det var en trevlig fest - GOD mat, sången var uppskattad....
    Så sommarlovet har BÖRJAT -
    min första dag ska jag "fira" med att åka till tandläkaren ( kontroll)
    och sedan i eftermiddag, så ska jag ta med Cs faster (89 nyss fyllda) ut och FIKA - på "Nyfiket" i Vegby,
    Nu skulle det väl snart passa att vi träffas och fikar - du, Inga och jag. Någonstans i Småland. Jag kan den 22.23 juni, hela vecka 27 och ti, on, to vecka 29.

    SvaraRadera
  3. Fika (= kaffe + dopp!!!)låter väldit trevligt. Letade genast fram min almanacka och konstaterade att jag kunde alla de dagarna också. Bara säg när och var, så kommer jag.

    Vi avslutade terminen med en riktig fika, kaffe + jordgubbstårta, som min kollega bakat. Jag såg att några stackare jobbade idag, när jag åkte förbi skolan. Det är väl de som pimmar. Tack och lov att man klarat av det tidigare. Nu är det sommarlov!!!

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas