tisdag 30 juni 2009

Staket, storvuxenhet, sädesärlan samt skolutveckling


Staketet behövde en ommålning. Tog mig an det under tidig förmiddag. Efter halva staketet och ett par tre timmars arbete - med fikarast - så kändes det som koncentrationen och noggrannheten mattades betänkligt.

Dags att byta arbete, alltså. Rabatterna behövdes ses över och framförallt så behövde de storvuxna örterna göras mindre omfångsrika. En skottkärra fylld med prästkragar, jättedaggkåpa, hosta och vit jättenäva körde jag i väg till naturkomposten. Ett slöseri med vackra växter - MEN, de andra måste ju också få lebensraum.

Nya arbetsuppgifter behövdes för att tidigare nämnda noggrannhet och koncentration skulle bestå. Fönstren behöver få större klarhet - jag började på ovanvåningen, och efter det så kände jag att det fick vara nog med några mer avancerade projekt än de dagliga.

Under min arbetsdag tänkte jag flera gånger på arbetstagare med monotona arbetsuppgifter. Jag tror nog att man växlar mellan olika arbetsmoment med jämna mellanrum inom tillverkningsindustrin - men är det tillräckligt ofta - jag tappar ju koncentrationen och behöver byta efter ett par timmar. Förhoppningsvis håller man ut längre när man vant sig.....

Sädesärlan har följt mina förehavanden hela dagen. Hannen har gått där på några meters avstånd, hela tiden ätandes stora, svarta, äckliga insekter..... Blä! Men vi har ju smak för olika saker, vi varelser i vår Herres Hage! Jag undrar så vad som har hänt med sädesärlans fru och två ungar. Ungarna var klara att flytta hemifrån, det stod klart i förra veckan... men frun... vad har hänt med henne .... tycker hon att det räcker med en häckning i sommar ... eller - VE och FASA... har hon träffat en ny.... De finns gott om sädesärlor i grannskapet!

Fritz - the cat- har också suttit på de anklagades bänk - han har fångat och ätit fåglar tidigare ... men sädesärlorna har han inte alls brytt sig om.... Och Fritz brukar dessutom lämna fjädrarna väl synliga, när han tuggat i sig det han vill ha....

Brukar dagligen kolla min blogg-introduktör Öpedagogens blogg. Under några dagar har hon, med stor entusiasm, beskrivit de olika föreläsningar och seminarier inom skolutvecklingsområdet, som erbjuds i högdosering under Almedalsveckan. Jag hade inte en aning om dessa föreläsningar, jag trodde att Almedalsveckan var entydigt med partiledartal. Var inne och tittade på evenmangets hemsida. Det fanns hur mycket som helst att välja på, vad det gällde pedagogiska föreläsningar. Synd att denna möjlighet inte ges i Göteborg....

MEN jag har fått en VISION ... att ( om livet fortsätter att vara vänligt) jag tillsammans med några andra pedagoger åker till Gotland nästa sommar, för att träffa Öpedagogen igen, uppleva den mysiga staden Visby ... och verkligen FROSSA i pedagogiska föreläsningar!

Jaja, ja har semester......men så här är det väl när man är skolnörd. Vem hänger med till Visby vecka 27?

2 kommentarer:

  1. Jag är med. Har också följt öpedagogens guidade tour på almedagsveckan.

    Sen har jag också rensat ogräs. Kört iväg stora lass med växter till komposten uppe i dungen. Mest ogräs men lite växter som blivit för stora eller för många. Fint blev det. Idag gick det an att jobba. Ganska behagligt väder. Åskan mullrade rejält någon timme mitt på dan. Brukar varva med renoveringsarbete i köket eller betonggjutning. Mindre av det idag. Mer en annan dag.

    Vi ses på Café Herrestad imorgon 14.30.
    Inga

    SvaraRadera
  2. Välkomna, välkomna. Det ska bli så trevligt att möta er bloggare i verkligheten =. Men var ute i god tid att boka boende. Denna vecka är det väldigt svårt att hitta boende.

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas