onsdag 18 september 2024

Härliga september

 

 

Höst? Är lite tveksamt vad det gäller våra trakter. Några nätter med temperatur kring nollan samt blygsamma dagstemperaturer kan ha gjort att vi hamnade på hösttemperaturer, alltså en dygnsmedeltemperatur under +10 grader, fem dagar i följd.

Hur som helst, så har det nu varit flera helt underbara dagar med en dagstemperarur på omkring 20 grader, vindstilla och sol.Om det sen bara är några få plusgrader under nattetid, det gör inget, jag är inte ute då.

Jag tycker om september.  En betydligt mera njutbar månad än juli. Har funderat en del på varför jag har lite svårt för årets sjunde månad. Har kommit fram till att den sällan passar mej. Antingen är det för varm och solvass eller så regnar det och blåser och har en temperatur på så där 15 grader. Inget är njutbart! Tacka vet jag ljumma septemberdagar med en mjuk, men värmande sol.


Det gäller att hinna njuta av dessa dagar. Snart stundar bistrare tider. Det blev jag påmind om igår, då jag hade ett ärende in på Hemmahallen i Värnamo. Kändes som om man kunde väntat en dryg månad, tills i november, med att plocka fram adventsattiraljer.


Solnedgången kommer lite för tidigt. Men det kompenseras av de vackra färgerna som  bildas under strålarnas brytning under den långa skymningstiden.

Det blev en njutbar hemresa från Värnamo igår. Solnedgång/skymning under hela hemresan mellan kl 19 och 20 ca. Vill helst undvika att tänka på att snart är helt mörkt, då vi kör hem från "mormortisdagen". Och att det kvällsmörkret varar ett halvår... Hu..usch..blä!

Denna dag har varit en dag med både unga och gamla.  Arbete i skolan till kl 14 och sedan direkt till PROs medlemsmöte. Smidigt nog hölls det i en lokal, bara några hundra meter från skolan. Vi fick en föreläsning från Folktandvården om äldres tandhälsa. En helt ok föreläsning, där man fick lära sig en del nytt.

Efter fikat höll min styrelsekollega och jag i ett musikbingo. Enkelt att genomföra och populärt hos dem som deltog.  

Tog en halvtimmes promenad då jag kom hem vid femtiden. Minst lika länge satt jag sedan på altanen och bara njöt. Maken fixade kvällsmaten, potatisgratäng och rökt rådjurskött. ( Han har inte skjutit djuret, det hade värnamofamiljens granne gjort) Otroligt gott!  


Elva par socker är färdigstickade. Det sista paret blev klart under kvällen. De ska lottas ut i Röda korsets lotteri på Gölingstorps marknad, på lördag. Maken är med i styrelsen där, och skulle skänka tio vinster. Hans "duktiga flickan-fru" ska ju alltid  ta till lite extra.

Funderar återigen varför det är så... varför jag hela tiden måste ställa upp på det mesta och alltid visa mitt "duktiga flickan"- syndrom. Samt bli besviken över det uteblivna tacket. Lite av självplågeri. Men typiskt mej.

Dags att inta sovställning. Klockan/mobilen ringer om 8 timmar och 5 minuter. Go natt!

9 kommentarer:

  1. Jag håller med dig om både september och juli.Håller också med dig om att skylta med julsakerna redan.
    8 timmars sömn... det är bra det. Det kan behövas, med den energi du har.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fullmåne! Blev ett par korta uppvakningar... Nästan ljust ute på natten.
      En sak till om juli; alldeles för mycket folk överallt. Men folk måste förstås få ha semester...

      Radera
  2. SÅ himla tråkigt att affärerna börjar så tidigt med att plocka fram inför julen. Jag blir lika trött varje år, när jag överraskat ser det. Nån gång i slutet av oktober möjligtvis (fast helst i november) - det hade passat mig bättre.
    Sitter nu vid köksbordet och tittar ut på en helt molnfri himmel. ☀️

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lite septembersol på altanen efter arbetsveckan. Gott! Långt till jul!

      Radera
  3. Min favoritårstid... men vi har inte riktigt kommit dit, drygt 20° hela veckan i Göteborg 🙂

    Att sälja julsaker nu ok, vägrar stressa, springa och shoppa i december, då ska jag bara njuta av allt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej! Usch för julsaker före november.
      Gott att kunna njuta av fina höstdagar

      Radera
  4. Håller helt med dig ... september är den bästa månaden - och det är för tidigt att skylta med adventsstakar och julpynt redan nu!
    Härliga bilder på vackra solnedgångar och bra jobbat med de stickade sockarna!
    Kram

    SvaraRadera
  5. Hellre sticka sockor än stå och baka dagen före marknaden. Och jag som inte ens är medlem av det röda korset. Gick ur efter Bengt Westerbergs girighetstid.

    SvaraRadera
  6. Själv är jag vän av sommar och värme men tyvärr kan juli vara tämligen opålitlig. Först i dag har värmen kommit till oss så det har nog varit bättre i andra delar av landet.

    Det var en imponerande samling av fina sockar. Jag hade definitivt stannat vid tio par, speciellt om ett tack brukar utebli.

    Det är på tok för tidigt att plocka fram julpynt nu. Personligen tycker jag att det skulle räcka i mitten av november. Snart kommer väl påskägg och liknande i slutet av januari. Var sak har sin tid och allt behöver inte tjuvstartas även om jag förstår att butikerna vill ha en viss framförhållning.

    Önskar en fin kväll!
    Kram

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas