torsdag 12 september 2024

Landat

 Det kan man allt säga att jag gjort. Landat i att jobba tre dagar i veckan. 

Det kändes konstigt de första veckorna. Både invant och ovant. Och lite jobbigt att behöva tänka på något annat än att bara planera och genomföra lektioner. Det blir inte jättemycket extra för min del, men visst måste man vara delaktig i det "tråkiga " också.... möten och administration.

Nu känns det som om man aldrig varit borta från skolans värld... och det har jag ju egentligen inte heller. Fast jag hade förstås inte räknat med att  få jobba så här mycket, någon mer gång. 

Torsdagen är den dag som jag jobbar ensam. Ärligt talat, den bästa dagen. Det är då jag har mina egna favoritämnen, no och musik. 

Nu är det helg för mej. Väldigt gott med en tredagarshelg. 

Hösten har anlänt! Det var 3,5 plusgrader, då jag åkte iväg till skolan vid sjutiden i morse. SMHI hotar med frost i natt. Har varit i växthuset och plockat in gurkorna samt alla tomater som börjat få lite färg. Finns mängder med omogna tomater. Håller tummarna för att de "överlever" natten.

Ska gå åka vattengympa om en stund. Tycker egentligen att det är alldeles för bökigt för att passa mej. Vill helst åka iväg i träningskläder och komma hem i de samma.  Här ska det blaskas med vatten och dusch både före och efter träningen. Är obekväm både med det och med att visa mig utan kläder.

MEN mina tre väninnor i byn åker på denna blöta form av träning, och jag ser det som en chans att kunna träffa dem en stund.  Vi har knappast setts på hela sommaren, så det känns som om jag verkligen vill träffa dem. Och då får jag ta det goda med det onda...

Det har kommit skur efter skur idag.  En rejäl skur kom då jag skulle köra hem strax före klockan tre. Insåg att det var regnbågsläge och svängde ner till sjön. Visst var där både vackert och mäktigt!






Nu ska jag spela dagens ordel. Har ni testat? Annars gör det på ordel.se



16 kommentarer:

  1. Fina bilder på regnbågen!
    Det tar väl sin lilla tid att komma in i nya rutiner. Skönt att du trivs iallafall.
    Vattengympa är rätt kul, skulle kunna tänka mig att gå på det, men simhallen är stängd för renovering. Men det där gemensamma, nakna duschandet har jag också svårt för.
    God kväll! Eval8

    SvaraRadera
    Svar
    1. Var något som hette "bastuviftning". En man som hällde olika dofter på bastuelementet och sen stod och viftade mef handduk. Det blev otroligt hett. Och nu är jag SÅ sömnig! Vattengympan var ok men inte mer. Ha det fint

      Radera
  2. Så härligt att du har landat i din nya tillvaro med att arbeta tre dagar i veckan. Det är ju ändå en omställning men samtidigt så kom du snabbt in i det. Tredagarshelg är en klar fördel. Jag hade ju fyra dagar när jag jobbade 50% och det var perfekt.
    Jag hade aldrig spelat men testade nu. Gjorde helt fel men tror jag har fattat nu ;-) Får testa i morgon och se.
    Härliga bilder även om vädret inte var det allra bästa.
    Önskar en god kväll nu!
    Kram

    SvaraRadera
  3. Gjorde också fel första gången. Är något som är populärt bland lärarna på skolan. Lagom hjärngympa. Dagens ord var svårt! God kväll! Kram

    SvaraRadera
  4. Strongt av dig att jobba såpass mycket men fint att du ställer upp när det behövs. Vattengympa har aldrig varit min grej.
    Det där ordet fixade jag inte, gjorde nog fel på fel.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man lär sig ordel. Gjorde också fel första gången. Lite hjärngympa! Kram

      Radera
  5. Du är allt en väldigt aktiv pensionär. Önskar att jag vore detsamma. Här har träningen legat nere säkert närmare ett halvår, men nu ska det bli ändring på det.
    Fina regnbågsbilder och tranor på väg söderut. Lite sorgligt... det rärett sån´t tydligt tecken på att sommaren är slut. Ändå så älskar jag hösten också.
    Ordel spelar jag inte. Men däremot Ordlig, som troligen är något liknande. Brukar också spela den engelska varianten, Wordle. Den är svår, ofta får jag testa på måfå för att lösa dagens ord.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är nog för dålig på engelska. Upptäckte ordel nyss. Lite hjärngympa

      Radera
  6. Fantastiska foton! Njutbara! Tranorna är oerhört fina, stämningsfulla, berättar om att hösten är på gång. Jag minns så bra när tiden när jag också hade mängder av tomater i växthusen, och temperaturen sjönk till minus på utsidan. Täckdukar, värmeljus i glas och fläkt ....innan allt blev inplockat och upphängt. Härliga tider det också.
    Ha det fint på alla sätt!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Klarade sig I natt. Få se hur det funkar denna natt. Tack för tips om värmeljus

      Radera
  7. Å vilka fantastiskt fina bilder. Du har fullt upp med jobb, träning, och mormor-tisdagar. Eller har du bytt dag? Ha en trevlig helg, Kram Lisa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Näpp. Fast mormorstisdag börjar med hämtning på skolan kl 13 numera. Gott för en f-klasskille och en förstaklassare att få en ledig eftermiddag! Kram

      Radera
  8. Fina regnbågsbilder Anna-Lena
    Önskar dig en fin 3-dagarshelg!
    Barbro

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! På väg mot barndomens stenar

      Radera
  9. Otroligt fina bilder! Och viken regnbåge!
    Skönt att du känner att du har landat. Och som du säger, du har ju egentligen aldrig varit borta från skolans värld. Fint med tredagarshelg. Hoppas du fick en trevlig kväll med vattengympa och väninnorna.
    Nu har jag testat ordel och jag lyckades till slut, i sista försöket. Fattade fel först, trodde ordet som stod i exemplet var det jag skulle utgå ifrån ;)
    Ha nu en fin tredagarshelg!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Lite hjärngympa. Gjorde oxå frl första gången.

      Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas