tisdag 7 juli 2009

Fasligt fort

http://www.puzzles.com/products/RushHour/RHfromMarkRiedel/Jam.html?40
När det är rusningstrafik har alla fasligt bråttom och det är trångt och besvärligt. Rush hour heter ett nätspel som är byggt på denna företeelse. Rush hour finns också som fysiskt spel, samt prova på spel på nätet.//http://www.thinkfun.com/RUSHHOUR.ASPX?PageNo=RUSHHOUR
Igår klockan 9.30 beställde jag ovan nämnda spel från ABC leksaker i Danderyd. Beställde ytterligare två enmanstankespel, Chocolate Fix http//www.thinkfun.com/Flash/ChocolateFix/ och Square by square. Samtliga spel är tillverkade av amerikanska Think fun.


Idag klockan 9.45 stannade den gula postbilen uanför huset och den unga sommarbrevbäraren lämnade in paketet från ABC leksaker. Det måste väl vara snudd på hur snabbt ett paket kan levereras, ett dygn från beställning tills man har paketet i hand. Jag är full av beundran och tycker att det gick fasligt fort från dörr till dörr.


Spelen ska vi använda här hemma för att hålla hjärnan i gång i sommar, C och jag. Det var J ( inspirerad av speltokig sambo) som introducerade oss till de utmanande spelen, som är klart beroendeframkallande.


Sen har jag faktiskt tänkt använda klurigheterna med mina elever i höst. Jag tror på att dessa logikspel är väldigt bra och utvecklande - i synnerhet vad det gäller matte-tänk.


Dilemma - ska jag, som privatperson, köpa saker till skolan? Det händer ju ganska ofta att det blir så, jag använder det hemma först och sedan hamnar det skolan. Min ena digitalkamera har används i skolan hela våren t.ex. Vad gör man, när det inte finns kommunala pengar, och man samtidigt vill att eleverna ska ha bra material att jobba med ???? Jag tror att det är så för de flesta av oss i skolans värld, vi använder mycket egna, privata saker i skolan. Vilket aldrig skulle kunna tänkas förekomma på en annan arbetsplats...... Har någon en bra lösning på detta dilemma???


Fasligt fort gick skyarna på förmiddagen - under 7800 stegs promenad hann jag bli blöt tre gånger och torka upp två gånger.


Fasligt fort flög också den vackert blåglänsande jungfrusländehane, som jag försökte få med på bild. Inte en chans att han kunde hålla sig lugn så länge.....


Fasligt fort går också semestertiden. Snart har hälften av tiden gått. Och ännu snabbare går den nu, när C idag har påbörjat sin semseter. Så nu blir det åka av....


Fönstren gick fasligt fort att putsa! Använde diskvatten med YES i + torktrasor från Ullared. Snabbt! Glasklart!

Det gäller att få ut den röda bilen från parkeringshuset. Den här uppställningen tog det en stund innan jag löste.

3 kommentarer:

  1. Skönt att läsa att kommunikationerna fungerar bra. Det var nästan expressfart på dina beställda varor ; )

    Det är ett dilemma om man ska med saker man köpt för egna pengar till skolan?? jag har också gjort det vid ett flertal tillfällen. Men om man har hittat en sak , spel eller vad det kan vara, som jag anser att eleverna skulle ha glädje av, då tar man ju med de till skolan och testar. Skulle man vilja att det ska köpas in så mal kvarnarna långsamt många gånger. Men visst, är det rätt att "bjuda" skolan på material??

    Har testat spelet på nätet, efter ditt tips, kul men klurigt.

    Vart ska ni åka nu när ni har ledigt båda två, förutom till matchen i Helsingborg då?
    Hoppas ni får en fin tur eller många fina turer =)

    SvaraRadera
  2. Visst köper vi saker till skolan. Inte alla, men flertalet av oss tar nog med sig något som har betaltas ur egen plånbok. Rätt eller fel? Det måste var och en betsämma. Kul spel, det vill jag också ha! Kram

    SvaraRadera
  3. Åker en rundtur i Skåne och övernattar i Trelleborg fre-lö, åker till Malm och sover hos Karin och Hampus nästa natt. Sen har vi planera att ta med dem och äta lunch i Helsingör och sen se fotboll alla fyra, innan vi gör tillbaka dem till Malmö och ny arbetsvecka. kankse övernattar vi sen i Halmstad - det är vår vecka. Me vi måste hem och se till Fritz lite också.... Så var de tänkt!

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas