tisdag 21 juli 2009

Ostliga orter


... har vi ingen större erfarenhet av. Åtminstone inte om de ligger norr om fyrtionde breddgraden. Fårö är det mesta österut vi har varit, här på våra breddgrader. Nu ska vi allafall utgå från sextionde breddgraden (ca) och med ett kryssningsfartygs hjälp ta oss ganska rakt österut, först till Talinn och sen till St Petersburg. En tre dagars kryssning ( fyra övernattningar) kan vara ganska lagom i vårt oberäkneliga klimat. Start i morgon kl. 17 från Stockholm, på torsdag befinner vi oss i Talinn, fredag i St Petersburg och lördag på sjön. Tillbaka i hamn på söndag morgon kl. 7.

Vi har kryssat två gånger tidigare C och jag. Då utgick vi från Palma på Mallorca och under två olika kryssningsveckor hann vi besöka Rom, Barcelona, Malta, Neapel, Sicilien, Genua, Villafrancha bl.a.

Jättekul att vakna upp i olika hamnar varje dag. Plus att man kunde tillbringa någon timme på soldäck då och då. Det "tråkiga" var kvällarna - när femrätters middagen var klar, så var det inte så mycket att göra -- eller, jo ... det fanns shower av olika slag ... men det tröttnar man ju på efter en halv gång.

Den här gången har vi "kostat på oss" en hytt ovan däck, så vi kan sitta där inne och titta på havet på kvällarna. Och så ska jag förstås stoppa ner några böcker! Datorn blir det svårt att vara utan - ända tills på söndag kväll.

Ser iallafall fram emot resan, jättemycket. Ska bli spännande att se helt nya platser - och bli guidade av kunniga vägvisare. Och fyra kvällar ombord ska vi säkert stå ut med - fem rätters middag är GOTT -- för att inte tala om härlig frukostbuffé med ostar från olika orter... och mycket annat smått och gott.

Mat har hög prioritet - helt tydligt. Om en stund kommer J och M förbi- De ska hämta katten, som vi har haft hand om över natten. Hon (Kitty) har tillbringat drygt fjorton år av sitt liv i detta huset - och sätter Fritz på plats som fort hon kommer hit. C får stå ute i blåst och regnskurar och grilla korv och hamburgare - av kött och av vegetarisk sort. Sen ska vi äta namnsdagstårta!

2 kommentarer:

  1. Jag ser verkligen fram emot att få läsa om er resa. Det är en tur som vi funderat på, men jag backar nästan alltid när det blir tal om båtresa. Det kan ju gunga rejält och det gillar inte jag!
    Men nu ska maken åka till Helsingfors i slutet av Augusti på ett studiebesök så då får han tala om hur det ser ut där ; )

    Visst är det gott med god mat och ostar med olika tillbehör, mums.

    Vi hade födelsedagstårta i går och nu gör jag favoritkakor till dottern födelsedagskalas imorgon. Det blir paj och smörgåstårta också.

    Mobilbloggar du inte? Det är lite kul när man är ute...men det kanske är kostsamt om man reser i annat land, jag vet inte det.

    Ha en riktigt trevlig tur, läs, ät se dig omkring och koppla av!

    SvaraRadera
  2. Jag blir så avundsjuk på er som är ute och kryssar. Det enda jag kryssar i sommar är korsord och sudoku. Det är bara renovering, men nu kan jag börja plocka in saker i en del av lådorna. Så man kan ana slutetresultatet. Ha en trevlig tur. Vi ska i alla fall åka till Jönköping i morgon. Gissa vart! Tänker kolla in den nya Harry Potter också.

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas