onsdag 14 april 2010

Fullkomlligt felaktig föda för fysisk företagsamhet...


... är fläskpannkaka.

Både C-E och jag kom hem sent idag, och vid sådana tillfällen är ofta fläskpannkaka en lösning på kvällsmatsproblemet. Så en dryg timme före spinningpasset, satte jag i mej en ordentlig portion pannkaka. Vilket visade sig vara ganska osmart, ägg och mjöl hade blivit till en stor degklump i magsäcken, och det gjorde att det kändes ovanligt tungt att andas och ovanligt tungt att trampa. Nu gick förbränningen ganska snabbt, för i slutet på passet var jag i det närmaste tillbaka till den normala fysiska förmågan. Konditionen ökar med spinning, inte tu tal om saken. Dessutom tycks muskulaturen i rygg och mage påverkas, den dumma ryggen känns ofta mycket schysstare nu för tiden. Två gånger kvar av spinningterminen, sen får man ut och lufta den riktiga rullande cykeln. Ledaren "hotade" med att köra ett två- timmars pass sista gången. Undrar om jag fixar det?

Idag fick vi veta vilka som kommer att jobba på skolan till hösten. Att gamla jag, med 34 år i kommunen skulle få vara kvar på skolan, var ju ganska självklart. Trodde att jag skulle bli ansvarig för 3-4an och så blev också fallet. Känns både bra och inte bra! Tanken om att kunna utveckla barnen i tre-fyran på ett lika positivt sätt, som min nuvarande klass har utvecklats, känns som en klar utmaning. Potentialen finns definitivt. Det negativa är att gå ner till en så låg undervisningsnivå, som det blir med små barn. Jag njuter ju verkligen av att kunna undervisa intresserade sexor på en nivå, där jag kan hjälpa till att utveckla lite mer avancerade tankar. Tänkte idag att om jag skulle valt om lärarinriktning, så skulle jag gärna velat jobba som matte-lärare på högstadiet.Vi jobbade med formeltänk idag på matten.... vad det är roligt när barn förstår .....och då även de som inte har så lätt för den numeriska matematiken.

Retar mig på en del tokiga personalförflyttningar. Lärare A ska flytta från skola A till skola B. Lärare B ska flytta från skola C till skola A. Visst vore det mycket mer förnuftmässigt riktigt att flytta lärare B till skola B, i stället för att genomföra den planerade rockaden, som inte på något sätt är till gagn för eleverna. Om det är lärarfacket som står bakom förflyttningarna, så är jag glad att jag lämnat förbundet. Även ett fack måste se till eleverna bästa och inte bara till LASningar.

I morrn är det studiedag. För eleverna är det läxdag. Blomman är en "blomma för dagen" som blommade i Kew Gardens fuktvarma växthus.

2 kommentarer:

  1. Vacker blomma! Vi har bara börjat titta på nästa läsår. Men det blir väl inga större förändringar i vårt arbetslag. Det är ett stort steg att gå från sexor till treor. Jag gör det steget flera gånger i veckan. Det är tur att vi har erfarenhet.

    SvaraRadera
  2. Jag fick idag mail om att alla övertalig personal ska söka de interna tjänsterna, man har behörighet, i som kommer ut på fredag.
    Så det är väl bara att lyda =)

    Jag har tyckt att årskurs sex har varit ljuvlig att ha. Hoppas få se dem utvecklas till trotsiga tonåringar i år åtta...de är en åldersgrupp som det är lite att bita i...

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas