måndag 12 april 2010

Vår västgötska vår

Detta året har jag haft förmånen att uppleva vårkänning vid ett flertal tillfällen och på ett flertal platser.
Det började i London i mitten av januari. I sydvästra Västergötland var det kall vinter och en hel del snö, så visst kändes det som vår när man kom till London och kunde gå med tunna vinterjackan uppknäppt, kunde uppleva ett ordentligt vårregn och se blommande primulor.

Sen blev det Sevilla. Där var det grönt, blommor, kortärmsväder, ärlor och kuttrande duvor.

När snömassorna lamslog det västgötska hertigdömet, njöt jag av värmande februarisol och snösmältning i Malmö.

Efter varje resa, så har det känts lite surt att komma hem till snö och kall vinter.

Under senaste månaden så har våren så sakta smugit sig in även över västsidan av sydsvenska höglandet. Men en riktig vårchock blev ändå helgens Londonresa.

Ändå känns det absolut inte som något bakslag att komma hem till vårt västgötska väder och klimat, denna gången. Ärlan är på plats, duvorna kuttrar, orrarna spelar, grönskan börjar spira och blommorna sticker upp sin blå och gula kronor längs vägrenarna, i hagarna och på åkermarken. Alen blommar och viden är i vacker knopp.


Vi har så mycket av det vackra framför oss, så nu vill jag stanna i gränstrakterna mellan Småland och Västergötland ett tag, och bara njuta av allt som naturen har att erbjuda. För nu har verkligen vår vår visat sig!




Helt OK att komma tillbaka till jobbet. Positiva och arbetsvilliga barn, någon liten sjätteklassprovokatör - men den går snabbt att avfärda. En elev tyckte att jag såg ut som en hippie, när jag hade på mig randiga blå, turkos, cerise,vit londontröjan, jeanskjol, knallblå tights och turkos skor. Vilket gav mig tillfälle att berätta om hur riktiga hippies kan se ut, jag såg ju Hair i lördags.

Hade lite lätt "ångest" inför hur vi skulle få till den filmade delen av Schoolovision -Macken. Hade en idé till handling, för säkerhets skull. Nu blev det inte mycket kvar av den idén när eleverna kommit med sina tankar. Men det blev i stället en alldeles jättekul och oväntad minihandling. Var nere på macken och tränade lite. Nästa måndag kommer Coline från kulturskolan och filmar. Ska bli intressant och se vad det blir när hon klippt ihop alltihop hon filmat, från tårtkalas, studioinspelning och allt som ska filmas utanför macken och ibland de uppställda bilarna där.

Fritz har varit utekatt i fyra dygn. Han kom inte hem igår. Var det i protest mot att han var tvingad att vara ute under tre nätter eller hade han kanske blivit föda för en räv? Överkörd kunde han knappast ha blivit, han springer all världens väg så fort han hör en motor på långt håll. När vi skulle åka till jobb i morse, så stod han på verandan och jamade lite ynkligt. Han fick vara inne och sova hela den soliga dagen. Men nu kan han vara lugn, vi har inga planer på att lämna honom ensam de närmaste månaderna. I allafall inte mer än en natt åt gången.


Så länge våren varar vill vi vara där den är......








2 kommentarer:

  1. Ja, det håller jag verkligen med dig om...jag vill vara där våren är =))
    Saknar ibland min gamla västgötska vår, där vitsipporna var som ett vitt hav och tussilagon blommade i massor. Här finns inga riktiga sådana ställen.

    Hair ville jag se i London, jag har bara sett den som film och tyckte att den var superbra på det viset, hur bra är den då inte som musical...

    SvaraRadera
  2. Din vår har blivit lång. Härliga bilder av våren. Själv har jag inte kunnat njuta av dagen. Har drabbats av huvudvärk som inte vill försvinna.

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas