tisdag 20 april 2010

Kakkalas

Lärares möjlighet att förlägga sin arbetstid till kvällar och helger har sina positiviteter. Som idag, när jag vid pass 14.20 frågade mina kvarvarande kollegor om det var OK att jag lämnade skolan, trots att jag hade fyrtio minuter kvar av min arbetsplatsförlagda tid. Det var det förstås.... och jag kunde åka på eftermiddagsfika hos en tidigare arbetskamrat, sedan någon månad mycket nöjd pensionär.
Roligt att träffa en gammal vän från tiden på Dp-skolan. Att jag sedan blev bjuden på tre olika sorters kakor gjorde att smaklökarna fick sig en rejäl njutningsstund. Kakor är nog det godaste jag vet, men det ska vara hembakta, utan för mycket kladd och bakade på smör. Min vän bjöd på en apelsinmuffins med blockchokladströssel, en trekantsskuren hård nötkaka och en potatismjölskaka, den som min mamma kallade gaffelkaka.
Så jag njöt av kaffe, kakor, sällskap och småprat. Tack, min vän för en trevlig stund. Vi ses när det blir sommarlov igen, förhoppningsvis tilsammans med många av det gamla Dp gänget.
Passade på att besöka Svea, när jag ändå var i Dp. Eftersom jag redan fikat, så plockade hon fram en påse marknadsgodis, inköpt på Gölingstorps marknad i lördags. De var en blandning av choklad och konfekt. Absolut inte speciellt gott, chokladen innehåller för mycket dålig blockchoklad och kokosfett, konfekten är florsocker och bittermandelessens. Men ändå, tror ni inte att smakade på fyra-fem olika små godisar.... trots att jag inte tyckte det var gott. Så dum man är ..... för nog är det som jag tidigare citerat, "Om man ska fortsätta att vara tjock, så ska det vara av goa kalorier" .... och dit hör alltså inte marknadsgodis.
Idag blir det ingen bild..... tänk er i stället ovan beskrivna kakor ..... så få ni smaken också....och doften av nybakat.

3 kommentarer:

  1. Tycker inte heller om marknadsgodis, möjligtvis brända mandlar och fikonbollar om de finns. Kakor kan vara gott, men inte små torra kakor. Tar hellre saftiga och lite kladdiga. Bakade på smör förstås. Håller på med ett hemligt projekt till nästa vecka då jag har fikat på personalrummet.

    SvaraRadera
  2. Kakor är gott, men jag tycker gärna om kladdiga chokladkakor av olika modeller, eller kokoskakor och choklad, eller mazariner, eller... listan kan göras lång. men jag försöker att låta bli att smaka på dessa underbara saker.

    Med jag är en godisgris också...men marnadsgodis hoppar jag mer än gärna...men ändå köper man gärna en påse när man väl är där =)

    SvaraRadera
  3. Inga, vill gärna veta mer om ditt hemliga projekt - närd et inte är hemligt längre!

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas