onsdag 28 april 2010

Visst vann vi....


......igen.

Jag tror på den "självuppfyllande profetian". När jag började med bloggandet, så kallade jag mig själv femfemman och klassbloggen för superklassen.

I bloggandets barndom, så uppförde jag mig absolut som en femfemma ... men en femfemma som tog lärdom av misstagen.

Superklassen har verkligen blivit en superklass. Vinnare av deltävling i Snilleblixtarna förra året, nominerade och uppmärksammade i Schoolovisionsammanhang .... och nu var det vinst igen. Dessutom är superklassen en riktigt bra sjätteklass, världens bästa "ungar". Förståndiga föräldrar har dessutom tryckt upp en T-shirt till varje elev, och till mej, som det också står Superklassen på. Så har man den på sig, så har man mycket att leva upp till.

Som sagt.. idag var det vinst igen!

Det gällde ett e-twinningprojekt som heter "Snapshot of Europe". Trettio länder i Europa, med en skola per land, var representerade i projektet, som gick ut på att ta bilder från varje land och lägga upp på e-twinningutrymmet. ( Det var en hel del av deltagarna i Schoolovision som var med, men också nya skolor och nya deltagarländer). För ett pa veckor sedan, så var tiden ute för att ladda upp nya bilder. Då hade drygt en tredjedel av fem-sexans elever lämnat in foton.

För ca två veckor sedan valde vi ut ett bidrag i var och en av kategorierna människor, platser, natur och sport. Dessa foton lades ut på den öppna projektbloggen: http://snapshotofeurope.blogspot.com/

Sen var det dags att rösta på de fyra foton som vi i fem-sexan gillade bäst. Vi valde ;Platser: Lettland, Sport; Portugal, Människor; Österrike, Natur: Malta.

Idag var det sedan dags för videomöte med omröstning. Snacka om att det var spännande. Det började så där för Sverige, men snart hade vi riktigt flyt. Sammanlagt 26 röster av 116 möjliga gick till Sverige. Elins naturbild vann stort. Vad det gällde sport, så var det oavgjort, fem röster till vardera Sverige, Portugal och Italien. Så då blev det omröstning via omröstningsverktyget på Flashmeeting. Sveriges sportbild vann! Dessutom kom människobilden på andra plats efter Turkiet.
Även Tobias´vackra solnedgång fick röster och placering.Catherine hade tagit både sportbilden och människobilden.
Kul, kul!
Åh, vad jag önskar att skolledningen på högsta nivå skulle uppmärksamma våra framgångar. ...

Kanske någon kunde närvara när vi får TVÅ pokaler skickade till oss..... Kanske kunde hela skolan få vara med och fira... och sedan med glädje delta i något roligt e-twinningprojekt.
Nu är - som tur är - långt ifrån alla projekt tävlingar. Men faktum är; att delta i ett e-twinningprojekt är en vinst i sig.
Tidningar ska iallafall få sprida det glada budskapet och möjlighet att publicera de vackra bilderna.....
Om tre veckor är det Schoolovisionomröstning. Det blir också spännande.


Bilderna: Superklassen fem-sexan
Bidragen som vann
Alla bidragen från Sverige
Bidragen enskilt kommer jag att lägga ut efter hand. De är så snygga att de måste ses ett och ett.

2 kommentarer:

 1. Grattis, grattis, grattis!! Ni är otroligt duktiga på allt ni gör..
  Sååå vackra bilder, inte konstigt att ni vann.
  Hoppas bara att ledningen tar till sig och kommer dit, annars är det skandal!!!
  Ha de gott!!

  SvaraRadera
 2. Jättestort grattis till alla duktiga fotografer! Jag älskar foton och att fotografera. Era var kanonbra. Hoppas ni vinner Schoolovision också. Ni kan väl fira med tårta vad som än händer. Ni har ju vunnit mycket erfarenhet i vilket fall.

  SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas