torsdag 6 september 2012

Använt aerobicsskorna

 Idag kom de till användning, skorna som stått och samlat damm sen före jul. Kände att jag bara ville testa att åka på gympa i Dalstorp igen.  Två skäl, det ena är rörelsebehovet, det andra är socialiseringsbehovet.
Messade och kollade om de övriga femtio- plussiga, träningsvilliga damerna i byn hade någon bilplats till övers för en stadig bak, och tänk det hade man.
En liten röd bil ( jag kan inte det här med bilmärken) kom framkörandes ända till grinden och fylldes efter ytterligare några stopp med fem kvinnor i olika storlekar, alla iförda eller medhavandes aeorobicsskor.
Kul att träffas och prata i den trånga bilen och ännu roligare att köra ett step-styrkapass med Anette.
Den gravt medelålders hundrakilotanten hänger fortfarande med! Det är synnerligen glädjande.
På måndag startar spinning-styrka , på tisdag är det zumbapass, på onsdagar yoga ..... Har redan valt spinning ( för det är på nära avstånd).... men vad ska jag mer hitta på för träning.... ? Vill nog fortsätta på torsdagspasset..... och så vore det ju bra med lite yoga också.... Jaja, man får ta det vecka för vecka.... träning ger energi, absolut.....


 Veckan har rusat iväg igen....
Var på Navet i måndags för att processa fram en bra samarbetsform och utnyttja deras, av kommunen sponsrade, resurser. Verkade lovande, vad resultatet blir av måndagens möte, det får vi se på studiedag i slutet av oktober. Lite spännande att kunna vara med att påverka ....

Igår var det traditionsenlig skoljogg. Sexorna brukar ordna tipspromenad och aktivitetsstationer och femmorna är gruppledare för blandade grupper från F-klass till åk 5.  Sen serveras det korv med bröd på skolgården och alla får gå hem klockan halv två. En mysig, fin dag!

Gick två varv runt elljusspåret, först för att sätta upp frågorna och sedan för att se hur sexorna fixade stationerna.
Vad stolt jag är över de elever jag har!De är så otroligt ansvartagande och kreativa. Entreprenörella dessutom....
Någon har sagt att man får de elever man förtjänar ... men frågan är vad jag gjort för att förtjäna de här barnen.
En sak har sannolikt påverkat, vi har fått jobba ihop länge, vi är inne på tredje året och det ger trygghet  och "struktur". Tror att det är främjande för en god anda......


Måste vända tillbaka lite till förra blogginlägget och det jag skrev om geocaching. Skitsaker, men de har sysselsatt min hjärna under flera dagar.
Mina bloggvänners/geocachingvänners kommentarer har jag full respekt för. Man ser olika på saker och ting, och jag trodde ärligt talat inte att man tog så hårt på hur man skulle göra för att få "logga" på nätet, att man funnit det man funnit. Har alltid trott att det är burkfynd som gäller....

Fick ett mail på måndagen, från en person som jag aldrig träffat. Han skrev, på ett trevligt sätt, att jag inte borde logga en burk som funnen, då jag inte skrivit mitt alias på papperet som ligger i burken.

Tänkte att denna person varit i Grimsås alldeles i mina hälar, och känt att han missat den eftersträvansvärda förstasignerarautografen.

Kollade på geocaching.com och blev väldigt förvånad när personen inta alls varit i Grimsås, eller på någon av de gömmor som jag hittade i söndags. Riktigt kusligt att någon har sådan koll på något som man inte behöver ha koll på... Geocaching är tydligen mycket allvarligare än jag någonsin förstått....

Nu raderade jag allt från unge Philips noteringssida vad det gäller geocache Mossen. Få se vem som blir den förste att göra den våghalsiga klättringen.... Knappast någon hundrakilostant iallafall... inte ens om hon använder lätta aerobicsskor...

En sak är konstig tycker jag:
Följande exempel:
A, B, C och D är ute på geocaching tillsammans. De ska gå till geocachinggömma Mossen i Grimsås.  A  är rädd av sig och vågar inte gå över den breda bäcken. Han/hon väntar på andra sidan medan de övriga tre beger sig till mossen. B upptäcker cachen högt upp i trädet, men vågar inte klättra upp. C har glömt glsögonen och ser den inte alls. D vågar sig upp på klätteräventyr och tar ner den lilla miniburken. B,C och D skriver sina signaturer på remsan. Därefter går de till bäcken och ger A möjlighet att skriva på den lilla papperslappen, vilket han/hon gärna gör. D beger sig sedan tillbaka till tallen och sätter tillbaka burken, denna gång några meter lägre, eftersom han tycker att den tidigare var läskigt högt.
Här kan då alla sätta found på webbplatsen....
Nä, detta förstår inte jag... jag tycker att jag har större rätt att skriva found än vad A och B har .... och visst är det en riktig skitsak ... bara det att jag blev förargad över mailet som kom från en riktig "göra rätt kontrollerare".
Nu har jag fått skriva ner det som jag retat mig på.... så nu är det glömt för min del....
Få se när det blir burkletande nästa gång.... beror väldigt mycket på väder och söksug. För visst är det kul med geocaching, trots allt.....

5 kommentarer:

 1. Det här med geocaching och frågeställningen du gör kan väl likställas med grupparbete för övrigt. Hur många är vi inte som skrivit uppsats tillsammans, grupptentor eller gjort andra grupparbeten tillsammans? Där bedöms varje individ lika som deltagit i gruppen oavsett vad den bidragit med. Den ska dock ha varit med.

  Likadant är det med geocachingen... det är signaturen som visar att du deltagit i grupparbetet... :-) Sedan kan man tycka vad man vill om det. Många tar FTF-signaturen på mycket STORT allvar... som vi snackat om tidigare. Har någon redan loggat, ja, då är det inte lika intressant längre för dessa jägare...

  SvaraRadera
 2. Bra och intressant liknelse.... Som skolfröken bedömer ju de olika insatserna i grupparbetet på olika sätt, eftersom jag tar del av processen. Funderar om någon skulle fått "Inte godkänt". Ja, absolut han/hon som inte gjort något alls, den som bara väntat på att de övriga skulle göra jobbet. Och den som tar största ansvaret får en bedömning av högre grad....
  Fick idag ett mail från personen som skickade förra mailet. Här går djungeltelegrafen varm.... Lite intressant det också. Fick förklaring utifrån watchlist... tur att det inte var något övernaturligt..... :)
  Tänk om unge Philip visste vilken snurr hans alldeles för svåra gömma satte igång...
  Ha det bra där på andra sidan! Hoppas att det är lika fint väder där som här!

  SvaraRadera
 3. Bra liknelse! Om man är ute med ett team är det ju oftast någon som skriver alla nicken. Själv nätloggar jag bara cacher som jag skulle kunna tänka mig att hämta på egen hand. Om jag inte skulle klara det, avstår jag att logga. Jag känner mina begränsningar ibland. Det finns ju andra roliga cacher att logga. Nu håller jag på att lägga ut nya cacher inför eventet. Så jag hinner inte geocacha.

  Intressant med Navet och ert samarbete med dem. När vi var där och inhandlade deras lådor, pratade de om att det skulle komma lärarhandledningar till lådorna. Vet du om de är på gång? Skulle nog behövas ibland.

  Ha en riktigt skön helg! Vi hoppas på fint höstväder.

  SvaraRadera
 4. Det är precis det vi också efterfrågar, lådor som man testar som lärare innan man får med sig dem / köper dem. Samt bifogad handledning.Hoppas att de tar till sig den kritik vi framfört... få se vad som händer när de nu ska arbeta fram en låda som passar för tema energi... helst för både större och mindre elever.

  SvaraRadera
 5. Kul att läsa om dina funderingar kring saker som berör oss, det kan i andras ögon ses som struntsaker, men fastnar som en tagg hos oss som känner att " jag" gjort rätt. Det spelar ingen roll vad det handlar om, men har man gjort "rätt" känns det galet att någon påpekar att så inte var fallet.

  Kul med skoljogg, vi ska ha den längre fram i höst.

  Motionspass kommer det att bli även för min del, vi kommer att erbjuda tre olika pass i lilla Broaryd, sånt ska jag kunna röra på mig även när mörkret sätter stopp för joggingturerna.

  Ha en gooo helg och njut av naturen, själv ska jag titta på en vigsel där en jobbarkompis gifter sig <3

  SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas