fredag 21 september 2012

Burr, bak, bil, bra


 Burr: Vad kallt det är! Hade förväntat mig en fin höst med sol och njutbar temperatur. Så blir det kyla och regn mest hela tiden, det stämmer inte alls med snacket om den globala uppvärmningen. Om man nu ska köra jorden i sank genom att  höja temperaturen, så tycker jag att det vore rättvist att denna temperaturhöjning skulle komma alla till del.
Kommer ihåg september månad på den gamla goda tiden. Då var det fortfarande sommarkläder som gällde. Har verkligen försökt  visa att jag tror på en fin höst, genom att klä mig som det vore en sådan. Idag föll jag till föga och tog på jeans, sockar och sweatshirt, istället för kjol och tights. Jag tyckte ändå att det var kallt.... Burr!

Bak: Kom på att  jag kunde förhöja innetemperaturen här hemma genom att baka. Längesedan jag gjorde det senast. Köpte jäst för någon vecka sedan för att kunna baka lite bröd. Idag blev det gjort. Två sorters bröd och så chokladbröd, de goda sneda snittarna som alla gillar.
Tänk, att chokladbrödsdeg ska vara så gott! Hade nog blivit en kvarts längd till, om inte den seretoninhöjande substansen pockat på att bli avsmakad... flera gånger.
Nåja, både innetemperaturen i huset och hjärnans förnöjsamhet ökades i och med baket.


Bil: Var inbjudna till Grimstorpets örtagård idag, för lite undervisning om grönsaker och avsmakande av  desamma. Ett trevligt initiativ som jag verkligen tackar Angelie för. Hade tänkt att de 18 eleverna skulle cykla dit upp, ca 2 km.  Men regnet öste ner redan på förmiddagen, så jag hade inte hjärta att skicka ut eleverna i blötan. Två modiga killar tog cykeln, resten körde jag i bilen. 4x2 billass alltså. Bad inte ens om tillåtelse, ibland får man ta egna beslut ... och att köra barnen i bilen i stället för att låta dem cykla, kändes som synnerligen förnuftigt.
En mycket intressant stund blev det i örtagårdens ena växthus. Vi smakade på polkagrisfärgade rödbetor, röda morötter, ekbladssallad, lila chili ( för den som vågade)  och mycket, mycket mer.
Så roligt när föräldrar tar initiativ och vill dela med sig av sina kunskaper!


Bil: Regnet öste ner och jag tyckte att det kunde vara läge att åka till Tranemo att handla på seneftermiddagen, trots att det inte var något akutbehov av något. Åkte till Willys, då vi behövde påfyllning i toapappersförrådet.
Blev lite förvånad att det var så få bilar på Willys parkering på bästa handlingstid. Dessutom stod det ett antal personer under taket vid entrén. Det visade sig att affären drabbats av strömavbrott och tvingats stänga. ( Usch, vad sårbart vårt samhälle är...)
Åkte till ICA och mötes av en överfull parkering där bilar VÄNTADE på att få en parkeringsplats. ( Brukar som mest vara halvfullt!) 
Såg att det var kö långt ute i entrén. Nä, det var ingen alternativ inhandlingsplats... jag som avskyr när det är trångt och långa köer.
Inhandlingsresan slutade i Hestra, efter en omväg på fyra mil.... Där fanns allt jag behövde, och lite till, och kön var en person lång.... 
Gillar mer och mer affären i Hestra, och även om en del tycker att den är dyr, så är det bara marginellt. De har alltid ett antal bra extrapriser, samt fräscha varor.
Dessutom är Hestra riktigt vackert, även i regnväder. Låga moln som täcker en del av Isaberget... ja, det känns som om man vore i ett fjällnära landskap. Där skulle kylan och regnet kunna passa riktigt bra.
Bra är också gratisfotoredigeringsprogramet Photo Filter. Gillar vad det kan göra med en cerise cyklamen!2 kommentarer:

  1. Häftiga bilder! Kul också att komma till ett växthus och provsmaka. Vi brukar bli inbjudna till ICA här i samhället för provsmakning av grönsaker och frukter. Har äntligen börjat piggna till. Ser fram emot att ses imorgon.

    SvaraRadera
  2. Jätteläckra bilder!

    Regn... är det så hemma i Småland. Då föredrar jag höstvädret här även om det är kallt. Frost på nätterna... sol på dagarna... (Här=Telemark, Norge)

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas