söndag 20 april 2014

Havshästar

Nog har man hört talas om sjöhästar, även om jag bara sett dem i akvarier.
Idag såg vi havshästar.
De var tydligt synliga, jättefina i motsol, då vi cyklade/gick utmed Östra strand-stranden.
 Två av hästarna tyckte att det var helt ok att ge sig ut i det kylslagna saltvattnet.


En tredje valde att bara svalka hovarna.


När havshästarna kommit upp på land, så såg vi att det var fyra stycken.
Kanske den fjärde kommit upp från undervattensläge, under det att vi vände cyklarna från stranden och upp på en gångbro.


Denna härliga påskdag, då termometern visade på dryga 20 plusgrader, trots att det bara är april 20, så var det mycket folk på stranden.
Många promenerade, andra hade lagt sig ner för att solbada. 
Vattenbad, det var bara för havshästar, iallafall vad vi kunde se. Den gamla stugan stod kvar. Nu är vatten och el påsatta, så nu är det bara att hoppas på att det blir många fina resor till Halmstadsstugan under en fin sommar.

Hemma igen, så har C-E laddat grillen för första gången i år. I morrn ska gräsmattan få sig en första överkörning.
Kollar på kalendern och ser, det är bara två hela veckor kvar i skolan.... ja, tre egentligen, men en fredag ger sig mina elever på nöjesresa med föräldrar... så då tar jag mig en bedömningsdag .... och räknar bort en fredag från det hela. Åtta veckor tror jag det är kvar till skolavslutning, men det är många klämdagar detta år. Läge att åka till Halmstadsstugan igen!

4 kommentarer:

 1. Ni sände jag än en gång en kommentar som inte verkat gå fram... Har hänt mig tidigare...

  Vad skrev jag då? Minns knappt... något i stil med;:
  Stoppa tiden, jag vill hinna njuta mer. Varför går inte den här tiden på året lika trögt som de fuktiga, kalla, mörka novemberdagarna....

  Sommaren bultar snart på dörren! Jag hoppas att både du o jag får många vackra sommardagar att njuta av!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack detsamma. Vackert skrivet. Och sant.

   Radera
 2. Där var jag också förra veckan. Denna underbara strand där man kan gå ända ut till Danmark utan att blöta badbyxorna. :) Undra om jag har badat där tusen gånger. Vissa sommarlov bodde jag på Östra Stranden av olika anledningar. Vår familj hade också stuga där. Inget som jag hade någon nytta av. De sålde den när de köpte villa. Det var stugan allra närmast järnvägen, så sömnen blev säkert lidande. Det är vackert med hästar vid strandkanten. Vid den här tiden på året ska tilläggas. Min fru har också kommit fram till att sommarlovet närmar sig snabbare denna vårtermin.

  SvaraRadera
 3. Blir lite nyfiken. Järnvägen går ju väster om vårt område, Knipan. På många av de gamla områdena finns det ju många ganska gamla stugor. Vi har en sådan. På vilket stadie jobbar dim fru. Har hon en sexa så kan jag ki diskutera Nationella prov med henne, just nu är det det enda som existerar för oss sjätteklasslärare.

  SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas