onsdag 30 april 2014

Vid Valborg

... brukar jag tydligen få till ett blogginlägg.
Rullade igenom den offentliga dagbokens alla aprilslut från starten 2009, och ser att de flesta år har varit vårliga valborgar. Förra året var våren försenad, i övrigt så har det hunnit komma en portion sommarvärme så här års under alla aprilmånader sedan 2009. Tror ändå att årets vår är rekordtidig och har kommit ovanligt långt för att vara den 30 april.


 Vitsipporna har redan nått sin "peak" och börjar se lite halvhängiga ut. Inte konstigt att det blir så, när vi människor kunnat gå sommarklädda, i linne, sommarkjol och shorts i ett par veckor.


På dagens motionsrunda, Modsrundan, så var det jeans och fleece på igen. Temperaturen har dalat 8-9 grader sedan igår och  ligger på 12-13 grader. Dessutom fanns det lite regn i luften. synd att det inte blev mer av det våta, bara någon tiondels mm. Regn behövs!


Lite nära med lov igen, tycker jag. Känner mig rastlös, vet inte riktigt vad jag/vi ska göra under långhelgen. Oron för pensionsåldern finns i bakhuvudet. Hur ska jag stå ut med ledighet? Men man vet ju inte om man lever så länge/ är frisk så länge.... Ångesttankar. Vill göra något kul! Vet inte vad....
Njuta av våren kan jag iallafall göra.
Ska så grönsaker och blommor i helgen. Tråkigt, tycker jag... mina så-rader de blir alltid så sneda/krokiga.
Tillfredsställande när det är gjort.
Sår i växthuset också, men väntar med tomat och gurkplantering, iallafall till nästa helg.


Hoppas bara att det inte blir frost under den närmaste framtiden, för då blir det inte mycket frukt/bär. Allt är på gång att blomma. Vinbärsbuskarna har snart satt kart .... en liten överdrift, men ändå.


Samma motiv, olika inställning på kameran.

Man kanske skulle bli fotograf när man  blir gammal. Love it!

Ett vårtal skulle man skriva till denna afton:
Vintern var så bra den kunde. Lite snö, lite is och halka.
Våren kom tidigt, redan i mars. Njutit av den har vi sedan länge kunnat göra.
Vi hoppas att sommaren blir lika härlig.
Välkommen vackra vårmånad maj. Du har redan lagt ut dina teasers. Häggen står i blom. Syrenen står i knopp.
Varde en välsignad sommar, med vackerhet och glädje och fruktbarhet.
Välkommen Vår!

Nä, det blev inte så bra. Dålig inspiration idag. Det finns sådana dagar. Men en liten rapport från denna valborg, det fick jag iallafall till!

4 kommentarer:

 1. Ha en skön Valborg! Trots att det blivit lite kyligare är det ändå helt underbart ute i naturen. Jag hoppas också på frostfritt för här blommar det för fullt, inte minst i blåbärsskogen.

  SvaraRadera
 2. Jag hoppas du hade en trevlig Valborg, alltid kul att läsa dina tankar. =) Vilken skillnad det blev på inställningarna på kameran, helt otroligt! Önskar jag hade möjlighet att investera i en ny kamera. Min digitalkamera är så gott som död och har varit i några år. Använder min mobilkamera till de få bilder jag tar, eller lånar syrrans systemkamera när det blir kris. Det funkar men blir lätt att det inte blir några bilder alls, tyvärr. Att ta fina foton kan både vara en kul grej och en utmaning. =) Och vad gäller ledigheten, den är över fortare än du anar. Jag kan också känna mig rastlös inför en ledighet men på något sätt susar den förbi rätt fort ändå. Ha en skön ledighet så ses vi på måndag igen. Kram

  SvaraRadera
 3. Ps. Du är redan en duktig fotograf. Härliga vårbilder.

  SvaraRadera
 4. Underbara vårbilder!

  SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas