fredag 18 april 2014

Tisdag- torsdag


Tanten håller bra fart på påsklovet också. 
Att man ska ta vara på livet och göra det man vill, det inser man mer och mer, ju äldre man blir.

I tisdags åkte tanten till Länghem och till Peterson Rum.  Affärsinnehavaren är min vän och kollega, och hon ska vikariera för mig, då jag ska rätta (eländiga) nationella prov i so på onsdag.
Jag ville lämna planering och aktuella texter till henne.....och så hade jag två andra saker i åtanke också. Lite geocaching i samhället. Hittade snabbt fem stycken och var nöjd. Fick gå över Länghems fina fotbollsplan och hittade två cacher där. Letade också  upp en gömma, som fått massvis av favoritpoäng, bakom reningsverket. Förstår inte där med favoritpoäng, men det beror säkert på mitt sätt att se på mitt fritidsintresse. Jag skulle aldrig lämna favoritpoäng för en plats som inte har något att visa, mer än en lite annorlunda burk. Det skulle vara en jättemycket annorlunda burk, som är mer än en burk, där det t.e.x finns ljud eller ljus inkopplat...
Jag vill ha en ordentlig naturupplevelse ( eller annan platsupplevelse) för att ge gömman extra poäng.

Min andra tanke var förstås att kolla om Elisabeth hade några kläder från Braintree i storlek XL för tanten. 
Det hade hon.  Klänningen ovan föll tanten direkt för. Synd bara att man har så mycket volanger där på mitten, när man är välvuxen tant. Det fyller ut onödigt mycket i maghöjd. Nu fick jag personlig rådgivning av affärsinnehavaren. Hon tog fram tröjan som syns till vänster. Även om den blev betydligt mer utfylld än på bilden, så blev det SNYGGT, klänning och tröja tillsammans. Så nu är tant sommarklädd... och har köpt något som kan användas både som finkläder och halv-finkläder. 
Några T-shirts och några bambusockar hittade också ner i tantens kasse. 

Nöjd åkte hon där ifrån. Hemma tog hon en långpromenad för att möjligen motionera bort lite volang. Det har i och för sig  inte funkat tidigare... men det är gott att komma ut och röra sig iallafall.

Läste f.ö. i Illustrerad Vetenskap igår att det där med att vara tjocklagd eller magerlagd, handlar om vilka bakterier man har i sin tarmflora. Jag förstår ju vad jag har för några... :) Snart kan man få en injektion med smal-tarmbakterier. Metoden har testas på råttor. Fast..... ser jag mig omkring bland gummor på 55+ som har bantat intensivt, så behåller jag nog  mina volanger. De som bantat tenderar att bli extremt rynkiga  i ansiktet..... Gillar volanger mer än rynkor.Så blev det onsdag.
I väntan på två härliga kvinnor som tycks ha samma uppfattning som jag om rynkor och volanger  :), så rättade jag de nationella proven i geografi. Tjuvrättade. Tror nämligen bara att det är min klass som testades i geografi. Är det fler, och/eller man inte tilltror läraren med 38 års lärarerfarenhet att hon kan rätta efter mall.... ja, då får vi väl göra om det på onsdag.

Inga och Katrin dök upp strax före halv tolv, och sedan for vi i rask fart i nordvästlig riktning i Ingas lilla fartvidunder.
Vi skulle leta upp några gömmor i trakten av Fristad, tänkte vi.... och så ville jag gärna visa upp min hemtrakt för mina vänner.

För några veckor sedan försökte jag och C-E öppna ett klurigt lås till en brevlåda. Vi gav upp. Med mina kloka vänners hjälp så gick det, även om det tog lite tid.


Vi åkte runt Gingri och sedan vägen mot Sparsör.
Tomtegömman från adventstid hade stått sig väldigt bra.


 Det är inte ofta som jag är utmattad av hunger, men så kändes det denna dag, då klockan började närma sig halv tre. Lunchmaten på den något bedagade restaurangen, exteriört sett, i Fristad centrum, smakade supergott.

Mätta i magen och med normal blodsockerhalt bestämde vi oss för att promenera en bit. Kollade Munkåns dalgång. Den såg bra ut. Det var ingen runda, utan en promenad längs dalen....så det blev en betydligt längre promenad än vad vi tänkt oss.


Det var fint där nere i dalgången. Dessutom hade man lagt ner mycket arbete med att sätt upp broar och spångar, så att man på ett behagligt sätt kunde tas sig fram längs den kraftigt meandrande lilla vattenvägen.


 Gömmorna ger jag väl inte så mycket för.... en del var onödigt svårt gömda i den risiga omgivningen.
Kände att jag fortfarande är rookie i geocachingsammanhang, då jag är ute med mina nästan tredubbelt erfarna vänner. Jag hittar inte mycket.....eller kanske är det så att jag omedvetet låter de som är bäst på att hitta, får bli det.
Tänker på att det ofta är så i grupparbetessammanhang i skolan också, den som är "bäst" tillåts fortsätta vara det... man tar det som en ( omedveten) självklarhet, och lutar sig lite tillbaka i "samarbetet".


Trötta i benen åkte vi vidare mot Finnekumla by.
Blåsipporna blev superglada av att se mina naturälskande vänner, och slog ut alla tillgängliga kronblad mot dem.
Blåsippsgömman signerades av klokare och forjoi, och många blåsippsbilder knäpptes.
Här blir de smörbollar om några månader. Och fullt med liljekonvaljer. Det är en av gömmorna i den ca 3 km långa Finnekumlarundan.Vid barndomens "vinterskolskjutsställe" hade jag gömt en liten burk. Tyckte att det var en superenkel gömma, men den hade gömt sig på ett bättre sätt än jag tänkt. Även jag hade svårt att hitta den... men det lyckades.

Vi åkte upp till Backgården, bytte några ord med Anki och Roger och kollade utsiktsgömma och ladugårdsgömma.
Tre trötta tanter ( f-låt Katrin och Inga... ni är ju bara kvinnor i er bästa ålder) vände hemåt igen, nöjda med dagens upplevelser och med dagens jakt på burkar.Skärtorsdagen började med att jag var på en begravning.
Vår "mattant" Linda, som kämpat med cancer i 11 år, hade slutligen fått ge upp, ett knappt halvår innan pensionsålderns inträde.
Grymt!
Hedrar Linda med denna blåsippsbild. Hon älskade blommor, och blåsippor var hennes favorit. Bara två dagar före hennes bortgång, så hade hennes som tagit med henne till deras blåsippsställe.

Det var en kvinna som förrättade begravningsgudstjänsten. Oj, vad bra och personlig den var. Väldigt vacker, väldigt gripande.
Tänk om vi kunde ha en god kvinna som präst i vårt stora pastorat!
Då skulle jag med största sannolikhet återuppta mina kyrkobesök.
I ett av Sveriges mest kvinnoprästfördömande distrikt, där blir kyrkan väldigt otidsenlig och alldeles för fördömande för att passa mig.


 C-E slutade jobbet efter lunch på skärtorsdagen.
Jag skulle lämna tillbaka en ganska oanvänd låda till Navet före deras stängningstid och sedan skulle vi se matchen Elfsborg - Helsingborg på Borås Arena.
Det blev en hel del tid över. Ingen av oss kände för att shoppa.
Föreslog att vi skulle ta en geocachingpromenad i Fristad. Lilla turen, 2,5 km.
Ok, tyckte C-E.
Vi kom fram till en skogsväg.... och det var kanske inte världens roligaste plats. Rundan var tänkt som en "komma ut i luften"-runda, så det var väl ändå ok..
Vi hann bara kolla tre gömmor innan det började regna ordentligt, och vi bestämde oss för att avsluta promenaden.
Gömmorna var långt ifrån mina favoriter... hintarna gran eller björk, var inga önskehintar, då det bara fanns granar och björkar och ris.
Regnet påverkade säkert negativismen. Hade det varit fint väder, så hade gömmorna säkert varit ok. Och vi kollade som sagt bara tre... och fann två.


Åkte till Borås och åt Sveriges bästa pizza, Granada på pizzeria Granada.
Sen åkte vi till Arenan.
Lagkramen påminner om min tid som "revyartist". Då gjorde vi också så. Till vilken nytta, det fattade jag ju inte ... jag som är lite knäpp. Ibland gick det bra, ibland gick det sämre.


Igår gick det bäst för Elfsborg.
Det räcker att göra ett mål om det andra laget inte gör något.
Så blev det igår.
Tycker att det är kul att se fotboll irl.
Så det blir säkert något mer besök på arenan under den långa säsongen.


Dags att svida om till långfredagens göromål.
Johanna och Martin lär dyka upp en stund. De ville åka till blåsippsställena och geocacheställena i Finnekumla. Det är alltid roligt att träffa "morbror" Roger och Anki... och så lär kusin Johan och hans sambo Malin vara hemma från Norge. Först ska vi äta brunch på Glasets hus. Har aldrig ätit brunch i hela mitt långa liv. Ska bli spännande att se vad det finns för godsaker på buffebordet... antagligen mest sådant som gör mittenvolangerna ännu större.....

2 kommentarer:

  1. Det var en utförlig rapport om ditt geocachingliv under veckan. Undrar vad som komma skall av resterande delen av påskhelgen!? Börjar ni arbeta på tisdag igen, eller hur länge är du ledig?

    Jag önskar dig en riktigt fin fortsättning på påskhelgen!

    SvaraRadera
  2. Du hinner med mycket på ditt påsklov. Det var en härlig tur till Fristad och Finnekumla. Blåsipporna var fantastiska. Jag var trött efter dagens äventyr. Jag tror som du att vi ibland låter de "duktiga" få lösa alla problem, men ibland är det bra att försöka själv. Det är väl så vi säger till eleverna också, men det är lätt att lämna över till "experterna". Klänningen och koftan var jättefina, perfekta inför sommaren. Ha en fortsatt trevlig påskhelg!

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas