lördag 7 april 2018

Våren


Egentligen hade jag tänkt skriva ett helt annat inlägg... men det känner jag inte för idag. Denna fina vårdag, så måste man bara vara positiv!
Våren har äntligen kommit. Idag har den första tussilagon  visat sina lite avvaktande kronblad. Ungefär som om den undrar: Är det ok att titta fram nu? Jag håller på att förgås av längtan efter vår och ljummet väder. Gärna också lite sol.
Precis som vi alla gått och längtat efter, under flera veckor!


Kom plötsligt på att det är skola och jobb på måndag igen. En ledig vecka går snabbt. Speciellt när man fyller den med roliga saker.
En stor del av förmiddagen gick åt till att planera kommande verksamhet, och sedan var det dags för en vårpromenad. Några snösparvar stötte jag på, nästan framme vid vårt hus. Fina fåglar, som ofta fanns vid mitt barndoms fågelbord, men som jag sällan sett här i Stockremma.
Kompaktkameran fick visa vad den går för, och jag blev imponerad. Den tar väldigt täta bilder, man kan ta fram ganska skarpa detaljer från stor bild.I originalbilderna fick jag verkligen leta efter den lilla fågeln.

Såg även de första sädesärlorna på promenaden. Om några dagar är det läge att gå till Karlas hage och kolla efter de efterlängtade blåsipporna.  Härligt, härligt med vår!Har annars bestämt mig för en vilodag idag. Den nyuppladdade aktivitetsklockan får vila. De tiotusen stegen är inte tänkta att ta idag.
Det har blivit mycket gående de senaste dagarna . Dryga milen varje dag. Det har känts i ryggen.  Jag känner att den mår bra av en mera normal dag, med en halvtimmes promenad och mycket vila i övrigt. Det har gjort nytta direkt. I morgon kommer aktivitetsarmbandet på igen, det får bli långpromenad. Femton grader plus är utlovade. Blir absolut tillfälle att plocka fram en fleecetröja! Och läge att testa skogsvägarna!


Veckan gick snabbt, med besök hos denna lite förkylda söta, goa tjej och hennes föräldrar.


Trots att det bara är ett par veckor sedan som vi sågs senast, så har Ava vuxit och utvecklats en hel
del under den tiden. Hon har blivit en tjej som är dryga halvåret gammal, och som numera äter riktig mat och som sitter stadigt och bläddrar i böcker på egen hand. Helt underbart att se utvecklingen hos de små !


En av favoritplatserna i Malmö besöktes. Möllevångstorget. Helt otroligt fina blommor,frukt och grönsaker, till nästan inget pris alls.  Fyra fulla kassar med diverse gott och nyttigt... drygt 150 kr!


Lite affärsbesök kunde jag bara inte låta bli, där i storstan. En klänning från Gudrun S. fick komma med hem till Stockremma.  Nä, jag kan inte riktigt låta bli att handla kläder, fast jag inte behöver dem egentligen....Men jag tycker det är KUL med roliga kläder!
Uteserveringarna var öppna. Vi besökte flera stycken, bara för att vi kunde. Ett glas öl på en, en pizza på en annan.. lite cider på en tredje.....
Besök på stadsteatern stod också på programmet. "Vinnaren tar allt" hette föreställningen. Det var en revy/kabaretinspirerad pjäs, som handlade om att demokrati är ett styrelseskick som vi måste värna om och ta ansvar för. Nina Persson och Kristin Ampero samt en rad andra artister, både svenska och engelskspråkiga, fanns med i föreställningen. Samt en bra orkester. Ja, det var en sevärd teater!


 
Från Malmö åkte vi direkt till Ulås, där vi skulle vara barnvakt åt denne ständigt glade charmör, under det att föräldrarna var ute på lite egna äventyr.
Tänk att en unge kan bli så superrolig som denne 14-månaderskillen. Och vilken utveckling som bara händer där omkring året! Såväl med kroppskontroll, förståelse som språk!


En kul vecka, som gick fort, blev det! En vecka, när våren kom! 
Och jag som tänkt skriva ett lite negativt inlägg. 
Det har jag ju ingen anledning till!
Absolut tvärtom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas